Članci o sudcima kriminalcima BiH

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Pet Okt 07, 2011 20:59:06

A gle ovoga Dragana Pajica...
Cuj, "momcina" se obogatio se na ekskluzivnim transferima lekova i medicinske opreme, a gde drugo nego u JAVNIM zdravstvenim ustanovama!
Nisam znala da je HIRURG (bio), a onda se bacio na profitabilnu farmaciju, "fino", "fino"...
Ipak, koliko god spora, pravda je IPAK dostizna!


Slika
"Slobodna Bosna", 06.10.2011.
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 21, 2018 20:37:55, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Sub Okt 08, 2011 19:20:50

O sto su sudovi azurni...
A gica je bas slatka! Cuj, procenili "strucnjaci" 12 KM...
I to za dug star preko 10 godina! "Strucnjaci"...


07.10.2011. | 14:21
Bosna i Hercegovina
Bem ti zemlju
Zbog tv-pretplate oduzeli svinju i kobilu!

Slika
Osnovni sud u Derventi Dušanki Adžić je krajem rujna uručio rješenje o zaplijeni svinje teške 30 kilograma. Procijenjeno je da svinja vrijedi oko 12KM...

DERVENTA - Dušanki Adžić iz Dervente biće zaplijenjena svinja od 30 kilograma zbog neplaćanja tri računa TV pretplate. Svinja pripala RTRS-u! Ovo je istinita vijest. Ovo nema veze sa Nobelom i Dobricom Ćosićem, piše portal Buka.

Osnovni sud u Derventi Dušanki Adžić je krajem rujna uručio rješenje o zaplijeni svinje teške 30 kilograma. Procijenjeno je da svinja vrijedi oko 12KM, pa su ovim zulumom podmirene obveze, inače redovne gledateljicee RTRS-a, piše banjalučki portal te napominje kako su neplaćeni računi strari više od 10 godina.

Još gore je prošao Dušankin sugrađanin, kojem su inkasanti ,,javne kuće“ otuđili kobilu staru 30 godina, koja je, po riječima seljaka, težila 350 kilograma i vrijedila je oko 4.000KM.

- Kada su me obavijestili o dugu, trenutno nisam imala para da ga izmirim! Onda se dogodilo što se dogodilo! U svibnju su došli sudski radnici i popisali mi jednu od dvije svinje koje sam imala! To je tada bilo moje jedino blago, jer s nezaposlenim sinom živim od 150 maraka invalidnine. Muž mi je poginuo u ratu, tako da sam još više ogorčena na činjenicu da su me ostavili bez važnog izvora egzistencije. Plakala sam i molila da mi je ne oduzimaju, ali nije pomoglo! Prije toga su prijetili da će mi oduzeti jednu invalidninu, ali je njihov izbor ipak pao na životinju. Još je nisu odveli, ali svaki dan strahujem kada će doći. Sud je tri puta slao obavještenje da će preuzeti svinju, ali su se prije nekoliko dana oglasili da je ona nadalje u nadležnosti RTRS-a i da će oni doći da je preuzmu. Baš me zanima šta će RTRS uraditi s njom, jer je više nego neuobičajeno da se dugovi namiruju na ovaj način, rekla je nesretna žena.

Buka piše kako je ''u entitetu u kojem se toleriraju dugovi od nekoliko stotina milijuna KM, poput onih u brodskoj rafineriji, gdje se kumovi, sestići i partijski rođaci dogovaraju, kako pokrasti radnike, otjerati ih iz bivših fabrika, a od istih napraviti sopstveno građevinsko zemljište, otimačina svinja i kobila je tek puki fakat i priča za jedan dan''.

bitno.ba
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 21, 2018 20:38:46, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla


Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Pet Okt 14, 2011 16:02:38

Strasno je sve ovo, strasno!
Slazem se sa komentarima na ovaj tekst!
I to je BH pravosudje Milorade Novkovicu???
Zar se OVO moze "reformisati"? SUMNJAM!


Zlostavljani dječak pokušao da se ubije, tužilaštvo odugovlači sa optužnicom

Nikola Morača - 13.10.2011 10:02
Slika
BANJALUKA - Šesnaestogodišnjak, žrtva seksualnog iskorištavanja, za koje su osumnjičeni Anđelko Đokić, dugogodišnji radnik Centra za socijalni rad Banjaluka, i njegovi saučesnici, pokušao je nedavno da se ubije i od tada se nalazi na liječenju u Psihijatrijskoj klinici Banjaluka, saznaju "Nezavisne" od izvora bliskog porodici žrtve.

"Nakon nedavnih verbalnih prijetnji smrću koje mu je uputio Đokić, i to na ulici, i nakon što je prijavio čitav slučaj policiji, te kako tužilaštvo i dalje ne reaguje, umalo se nije dogodila tragedija. Dječak je sada dobro, no ovo je svojevrsna 'pobjeda' osumnjičenih, jer će sada reći da je žrtva psihijatrijski slučaj", ispričao je izvor blizak porodici maloljetne žrtve.

Borka Vukajlović, direktorica Centra za socijalni rad Banjaluka, potvrdila je juče za "Nezavisne" kako je maloljetnik zbrinut na Psihijatrijskoj klinici, te kako su radnici ovog centra u svakodnevnom kontaktu s njim.

"Svaki dan ga posjećuju i razgovaraju s njim. U jednom od razgovora on je radnicima Centra prenio kako se jedino na klinici osjeća sigurnim", navela je Vukajlovićeva.

Iako smo još jednom zatražili detaljnije odgovore o tome u kojoj fazi je istraga protiv Đokića i ostalih osumnjičenih, koji su na slobodi, te da li će u budućem postupku kao materijalne dokaze iskoristiti i šokantne video-klipove pedofilije, a koji su pronađeni na Đokićevom računaru, iz banjalučkog Okružnog tužilaštva juče su kratko odgovorili kako je čitav slučaj previše osjetljiv da bi se detaljnije komentarisao.

Nada Grahovac upozorila da maloljetna žrtva od početka slučaja nema adekvatnu zaštitu

Identičan odgovor iz Tužilaštva smo dobili i prošli mjesec kada je u pitanju istraga protiv Đokića.

"Optužnica u navedenom predmetu nije podignuta. Iako navedeni predmet izaziva veliku pažnju javnosti, detalje iz istrage i postupanja Tužilaštva ne možemo saopštiti jer je riječ o veoma osjetljivom predmetu. U tom smislu ne možemo dostaviti više informacija o samom toku krivičnog postupka, niti o odlukama koje se donose iz razloga jer je riječ o predmetu gdje se u pogledu davanja informacija moraju primijeniti pravila Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku", navodi se u jučerašnjem saopštenju Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Dalje stoji da, kada je u pitanju postupanje u istrazi u navedenom predmetu, sve radnje koje Okružno tužilaštvo Banjaluka preduzima traže hitnost i one se na taj način i obavljaju.

"Realno je očekivati da će istraga veoma brzo biti okončana", navodi se u saopštenju nadležnog tužilaštva.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi izjavio je juče da nadležni tužilac sve vrijeme na neki način opstruiše podizanje optužnice iako su prikupljeni svi dokazi i izjave.

"Tužilaštvo bi moralo jasno odgovoriti da li će podići optužnicu u ovom slučaju, jer se stiče utisak da se sve želi zataškati. Maloljetna žrtva je pod konstantnim pritiskom i prijete joj novim suočavanjem sa osumnjičenim Đokićem. Isti tužilac ranije je govorio kako će nakon kompletiranja predmeta i podizanja optužnice ponovo zatražiti određivanje pritvora za Đokića, no predmet je odavno kompletiran, a reakcije Tužilaštva nema", naveo je izvor blizak istrazi.

U jednom od razgovora on je radnicima Centra prenio kako se jedino na klinici osjeća sigurnim, navela Vukajlovićeva

Nada Grahovac, ombudsman za djecu RS, upozorila je juče da maloljetna žrtva od početka slučaja nema adekvatnu zaštitu, o čemu, kako je navela, svjedoči i kontakt osumnjičenog Đokića sa žrtvom u septembru ove godine.

"Sama činjenica da je počinilac imao kontakt sa djetetom poslije izvršenog djela upozorava da dijete kao žrtva nije bilo adekvatno zaštićeno. Ombudsman RS je kontaktirao sve institucije nadležne za ovaj predmet u cilju zaštite djeteta i u okviru svojih nadležnosti preduzeo je potrebne mjere", istakla je Grahovčeva.

Šokantni snimci

Naš izvor blizak istrazi je potvrdio kako je MUP RS prije desetak dana završio vještačenje Đokićevog računara, na kome su pronađeni šokantni pedofilski snimci, a nalazi vještačenja su dostavljeni banjalučkom tužilaštvu.

"Na ovim snimcima se vide 60-godišnjaci koji imaju seksualne odnose sa djecom u dobi od 13 i 14 godina, no kako smo čuli, Tužilaštvo ovo ne želi uvrstiti u dokazni materijal", pojasnio je izvor "Nezavisnih".

Slučaj "Đokić"

Anđelko Đokić, dugogodišnji radnik Centra za socijalni rad Banjaluka, uhapšen je u policijskoj akciji kodnog naziva "Sparta" 23. juna ove godine zajedno sa sugrađaninom Igorom Račićem (37) iz Banjaluke, te Milivojem Golićem (40) iz Čelinca. Tokom istrage utvrđeno je da je Đokić dječaka iz ugrožene porodice dovodio u svoju vikendicu u selu Jablan, kod Banjaluke, a zatim imao seksualne odnose sa njim, kao i druga dva saučesnika.

Za razliku od Đokića, ostala dvojica osumnjičenih odmah su priznala izvršenje krivičnih djela za koja se prema važećem Zakonu o krivičnom postupku mogu izreći kazne od novčane do maksimalno tri godine robije.

Đokić je u avgustu pušten iz pritvora, a nedugo zatim verbalno je na ulici napao maloljetnu žrtvu i zaprijetio, kako je potvrdio naš izvor, da će je ubiti ukoliko ne povuče prijavu. Nakon prijetnji maloljenik je slučaj prijavio policiji. Miroslav Mikeš, Đokićev advokat, nakon svega je demantovao da je Đokić prijetio maloljetniku.

Nezavisne novine
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Čet Jan 15, 2015 20:26:32, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Uto Okt 18, 2011 23:46:40

Bar nam (u celoj BiH ) ne nedostaje SKANDALA i NACIONALIZMA...toga imamo za "izvoz"!

Skandal u Domu naroda Parlamenta BiH - Borjana Krišto protiv nosilaca pravosudnih funkcija koji dolaze iz mješovitih brakova

Sarajevo, 18.10.2011 - FTV
Slika

Sve donedavno smatralo se kako je izjava Milorada Dodika, lidera SNSD-a, o tome kako neće dozvoliti da mu sude sudije muslimani - vrhunac nacionalizma, neukusa i primitivizma. Donedavno jer je Dodikov niz zabrinjavajućih izjava, uvjetno rečeno, upotpunjen izjavom Borjane Krišto, delegata HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamenta BiH koja, blago rečeno, pršti nacionalizmom.

Ono što je ona izrekla najprizemnije je vrijeđanje slobodne volje građana ove zemlje da odlučuju na koji način će živjeti i koje su to životne i građanske vrijednosti koje će usvojiti. Treba li reći da sporna izjava dolazi iz usta nekadašnje predsjednice Federacije BiH i zaslužuje najoštrije osude svih slojeva društva.

“To su tužitelji koji su nagrađeni sa općinskih razina, koji su ili iz mješovitih brakova – nikoga na taj način ne povređujući...”, izjavila je Borjana Krišto.

FTV VIDEO
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 21, 2018 20:40:47, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Uto Okt 18, 2011 23:50:08

Skandali, skandali...
Ko o cemu Branko Peric o pravosudju (u kojem kao nesto radi) i o svojoj sefici Kreso RASPREDA u medijima!
"Blago" ovoj drzavi...i njenim gradjanima!
Nakon politicara, doktora i sudija, ko je sledeci za obracun preko medija, a ne u SVOJOJ KUCI?
Dobro sam ja napisala za slucaj JAVNOG RASPREDANJA i medjusobnog blacenja "humanista" UKC-a Tuzla :

"Nasi najveci neprijatelji nisu neznalice i prostaci, vec obrazovani ljudi ali prodane duse."

A sta je pozadina u UKC-u? Zna se - FOTELJE! Sigurno ne POSAO koji im je ocito mrzak :
Šta je pozadina seks-afere u UKC Tuzla: Dženita Ljuca na direktorsku stolicu 'puca'?

Branko, Branko...sto se ne obratis svojoj sefici u Sudu BiH ili svom nasledniku u VSTV-u Novkovicu, umesto nama gradjanima preko "Nezavisnih"? Cccc..nivoa i sudije! Ili pucas na Kresimo mesto?

Godine bez rezultata

Branko Perić - 18.10.2011 18:56
Slika

Ko je pod ovim naslovom pročitao nedavno objavljen tekst u "Oslobođenju" mogao je zaključiti da se, izgleda, svi slažu da sprovođenje Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina nije dalo očekivane rezultate! Teško je povjerovati, ali u ocjeni su saglani svi i žrtve, i političari, i predstavnici međunarodne zajednice, ali i ljudi iz pravosudnih institucija.

Iako saglasni u dijagnozi stanja, niko od učesnika javnog dijaloga po ovom pitanju nije imao smjelosti da upre prstom u krivce i javno zatraži njihovu odgovornost! Ćutanje o odgovornosti je posljedica balkanske kulture neiskrenog dijaloga i izbjegavanja istine, poznatog sociološkog fenomena nezamjeranja koji se u tradiciji političkih diktatura pokazao kao najbolji način za izbjegavanje vlastite odgovornost. Kako drugačije razumjeti predsjednicu Suda BiH koja u izjavi "Oslobođenju" kaže kako je strategija duže vremena zapala u ćorsokak, a da o tome do danas javno nije progovorila ni riječi? Umjesto da je o problemima sprovođenja strategije sa Tužilaštvom organizovala zajedničku konferenciju, predsjednica Meddžida Kreso neumorno putuje od konferencije do konferencije, ponavljajući priču kako je najveći problem pravosuđa u BiH to što nema vrhovnog suda. Kao da će vrhovni sud riješiti probleme strategije za ratne zločine i ostale probleme institucije na čijem je čelu drugi mandat!?

I dok predsjednica u navedenom intervjuu servilno pozdravlja dolazak novog v.d. glavnog tužioca, Kolegij Tužilaštva BiH obavještava Ministarstvo pravde o gorućem strateškom problemu u implementaciji strategije, koji je proizveo upravo Sud BiH. Naime, Tužilaštvo upozorava da je Sud BiH samo u ovoj godini odbio 39 njihovih prijedloga da suđenje za manje složene i manje značajne slučajeve bude preneseno na entitetske sudove i tako Tužilaštvu osigura prostor i vrijeme da se bavi najsloženijim predmetima. Nije potrebna posebna pamet da se razumije da je Tužilaštvo zbog toga u ozbiljnom problemu, a ciljevi strategije dovedeni u pitanje.

Svako razuman će se zapitati kako je moguće da se politike i strategije Tužilaštva i Suda BiH po pitanju složenosti i značaju predmeta ratnih zločina tako radikalno razilaze? Kako je moguće da ovaj problem nije bilo moguće riješiti na nivou samih institucija, nego je morao da bude proslijeđen Ministarstvu pravde da bi Tužilaštvo dobilo mogućnost da se žali na odluke Suda? Da li neko zaista ozbiljno misli da će žalbe riješiti ovakav problem?

Odgovor je jednostavan: moguće je zbog toga što se na čelu pravosudnih institucija nalaze nekompetentni ljudi! Ljudi bez znanja, vizije i kreativnih sposobnosti nisu u stanju održavati sistem, a kamoli ga strateški razvijati. Godine bez rezultata to pokazuju! Vrijeme je da se o toj ozbiljnoj i žalosnoj činjenici počne javno govoriti.

Ali, vratimo se strategiji! Svim ljudima u ovoj zemlji poznati su masovni zločini u kojima su stradali nedužni pripadnici sva tri naroda. Kompetentni tužioci bi se za dva dana, na jednom jedinom sastanku, bez mudrovanja o kriterijima, dogovorili o tabeli najtežih zločina koji su u ratu počinjeni prema narodima u BiH. Na osnovu takvog dogovora, kompetentna pravna pamet bi zaključila da za te najteže zločine prvo treba da odgovaraju oni koji su zločine osmislili, naredili i sproveli, i to po principu hijerarhijske civilne i vojne moći. Za njih bi, sve dok postoje, trebalo da budu nadležni Tužilaštvo i Sud BiH. Za sve ostale, po istom principu i lancu odgovornosti, mogu biti nadležni entitetski sudovi. Da li iz perspektive pravde i perspektive žrtve postoji pošteniji i pravičniji pristup? Za ovakvu ljudsku strategiju nije trebalo putovati na Palić, Brione i Dubrovnik i na bezbrojnim konferencijama gubiti vrijeme u jalovim pričama.

Zašto danas Tužilaštvo i Sud BiH troše vrijeme na anonimne izvršioce pojedinačnih ratnih ubistava i silovanja, a tužilaštvo i sud u Bihaću, primjera radi, procesuiraju ozbiljne zločine, treba pitati, prije svega, Tužilaštvo BiH, a onda i Sud koji odlučuje o preuzimanju predmeta ratnih zločina. Postavljanje takvih pitanja nije uplitanje u nezavisnost, nego legitimno pravo da se učestvuje u rješavanju važnih društvenih problema i traži odgovornost bez koje se u demokratskom društvu ne mogu vršiti javna ovlaštenja. Naravno, ukoliko i ovo što se dešava nije nekakva i nečija strategija!

Nezavisne novine
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 21, 2018 20:41:34, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Čet Okt 20, 2011 13:36:11

Nista novo...nalogodavci se dobro "cuvaju" da se klupko ne odmota...?

Ko su nalogodavci i ubice Milana Vukelića - policija šuti, nalogodavci se podsmjehuju, a porodica bezuspješno čeka na konačnu istinu

Banja Luka, 19.10.2011 - FTV
Slika

Tokom periodičnih pres-konferencija koje održava CJB Banja Luka može se čuti mnogo toga što ide u prilog ovoj instituciji - kako su rezultati u borbi protiv svih oblika kriminala na zavidnom nivou ili kako je smanjen broj krađa vozila i slične floskule. No, jedno pitanje čeka na odgovor gotovo pune četiri godine - ko su nalogodavci i ubice Milana Vukelića, koji je postao sinonim za borbu protiv građevinske mafije i svih oblika korupcije. Policija šuti, nalogodavci se podsmjehuju, a porodica bezuspješno čeka na konačnu istinu.

FTV VIDEO
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 21, 2018 20:42:04, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Čet Okt 20, 2011 13:39:58

Da, da, iskljuciti javnost, pa zaboga - treba zastititi "neka poznata imena iz bh. javnog života" .
Po "dobrom starom" BH pravosudnom OBICAJU, zar ne ?!


Suđenje zločinačkoj organizaciji Zijada Turkovića, spomenuto i ubistvo Taiba Torlakovića

Sarajevo, 19.10.2011 - FTV
Slika

Suđenje zločinačkoj organizaciji Zijada Turkovića, nedavnim svjedočenjem Seada Dumanjića, ušlo je u fazu koju najbolje ilustruju riječi šok i nevjerica. Dumanjić, koji je bio član zločinačke organizacije i s Tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju krivice, danas je otišao korak dalje. Još jednom je ponovio saznanja o Turkovićevim ubilačkim nagonima, spomenuvši i ubistvo Taiba Torlakovića.

Sljedeći će svjedočiti Isljam Kalender. Iako je njegov iskaz ali i identitet odavno poznat i medijima i široj javnosti, Tužilaštvo traži da javnost bude isključena iz tog dijela procesa. Naime, očekuje se da bi Kalender, inače Turkovićev kum, mogao spomenuti i neka poznata imena iz bh. javnog života. Vijeće će odluku o eventualnom isključenju javnosti donijeti u ponedjeljak, a Kalender bi trebao svjedočiti tri dana.

FTV VIDEO
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 21, 2018 20:42:28, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Čet Okt 20, 2011 22:57:57

nevenkagaragic je napisao:
nevenkagaragic je napisao:Intervju sa Glavnim tuziocem drzave BiH vise govori o samoj drzavi i njenom pravosudju, nego o Miloradu Barasinu...
Sve u svemu - JAD i CEMER.
Ako je NJEMU ugrozena bezbednost, ako jos nema rezultata istrage o pljački NJEGOVOG stana, pa sta onda da ocekuju "obicni" gradjani od ove drzave i njenog pravosudja (odnosno onoga sto se tako "vabi")?


INTERVJU/MILORAD BARAŠIN: Ugrožena mi je bezbjednost, prate me i fotografišu

Ponedjeljak | 16.05.2011.
...
DEPO PORTAL

Eto ko prati...
A sada ce (valjda) i SDP afera "Reket" na "tapet"?
Valja cistiti REDOM SVE...NI po babu, NI po stricevima (BAKIRE!).


60 minuta: Ekskluzivni videosnimci sastanaka Milorada Barašina i Slobodana Tešića, te dokazi o susretima Selme Cikotića i Dragana Kapetine

Sarajevo, 16.05.2011 - FTV
Slika

Glavni državni tužitelj Milorad Barašin i ministar odbrane BiH Selmo Cikotić i brojni zvaničnici iz državnih institucija direktno su učestvovali u nezakonitoj trgovini oružjem i u deblokiranju 2,7 miliona dolara švercerskog novca sa računa BBI banke. Magazin "60 minuta" je u pet navrata argumentirano dokazivao veze švercera oružjem sa crne UN-ove liste Slobodana Tešića i njegovog bliskog saradnika Dragana Kapetine s Barašinom, Cikotićem i ostalim korumpiranim visokopozicioniranim državnim zvaničnicima.

Nakon što je u magazinu "60 minuta" sve to dokumentirano, novinara Avdu Avdića, u bijesu zbog objavljenih priloga, prošle sedmice je umalo nokautirao tužitelj Barašin. Ako laže Barašin, ne lažu snimci odgovornih građana, građana koji štite ustavnopravni poredak naše države.

Politički magazin "60 minuta" ekskluzivno je objavio videozapise Barašinovih kafanskih susreta sa švercerom sa crne UN-ove liste Slobodanom Tešićem i Draganom Kapetinom, kao i susrete ministra Cikotića s Tešićevim povjerenikom za BiH. Tokom tih sastanaka dogovarana je bankarska deblokada Tešićevih 2,7 miliona dolara, kao i nastavak šverca oružja iz BiH u zemlje pod UN-ovim embargom.

Barašin, Tešić i Kapetina na jednom mjestu uz srdačan pozdrav na rastanku:
Slika
Tešić i Barašin

Slika
Kapetina i Tešić

Slika
Kapetina i Barašin

Slika
Barašin i Kapetina...

Slika
... sami i srdačni

Slika
Cikotić i Kapetina

Slika
Cikotić i Kapetina

Nakon objavljivanja snimaka, magazin "60 minuta" javno je pozvao "hrabrog i beskompromisnog" tužitelja da održi svoje obećanje i podnese ostavku koju je najavio ukoliko ovaj magazin objavi dokaz o njegovom susretu sa Slobodanom Tešićem.

Sad je do Barašina, ali i do Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća te OHR-a, jer ako je uredu da glavni tužitelj laže o svojim privatno-poslovnim susretima s osobama sa UN-ove crne liste i da svoju tužiteljsku funkciju zloupotrebljava kako bi s bjelosvjetskim švercerima "sadio tikve", onda ništa!

(FTV)

Cuj..."jadnicak" Barasin "priznao", pa se nagodio sa glavnim disciplinskim tuziocem...
A sta to ima da prizna? Ono sto je ceo svet mogao da VIDI na TV-u i ovim snimcima?
Murtezicu, Murtezicu...Novkovicu, Novkovicu...nije ni cudo sto je drzava takva pored vas!
Barasin OSTAJE tuzilac?! Bez obzira S KIM je saradjivao?
A Sesenam Cosic? Ocito su takvi PODOBNI?
Secate li se Dijane Milic? Da, Dijana nije bila podobna...zato je pokriva crna zemlja.
A KO KOGA pokriva ovde? ZBOGOM PAMETI!


Objavljeno 20.10.2011. u 21:15

Suspendovani tužilac se nagodio
Barašin priznao kontakte sa Slobodanom Tešićem

Suspendovani glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin postigao je danas nagodbu sa glavnim disciplinskim tužiocem BiH Arbenom Murtezićem nakon što mu je priznao da je imao kontakte sa Slobodanom Tešićem koji se tereti za međunarodno krijumčarenje oružja.

Slika
Milorad Barašin

Prema nagodbi, Barašin bi trebao preuzeti dužnost tužioca u Okružnom tužilaštvu Banjaluka, prenijela je Federalna televizija.

Nagodbu bi u narednim danima trebala razmatrati Disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH donijela je 30. juna odluku da se Barašin privremeno udalji od vršenja dužnosti glavnog tužioca i tužioca u Tužilaštvu BiH do okončanja disciplinskog postupka.

Glavni tužilac BiH u federalnim medijima dovođen je u vezu sa trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem.

(SRNA)
sarajevo-x.com
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 21, 2018 20:44:14, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla


Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Pet Okt 21, 2011 20:13:53

"Uzori svetli"...
Opet Senad Avdic i sudija Lejla Fazlagic...
Cuj "...pokazala je zavidan nivo neznanja, bahatosti i pravosudne arogancije... "
Ma otkud to Senade u "sjajnom" BH pravosudju?


Slika
http://s26.postimg.cc/4ou43krax/166_SB_ ... ic_800.jpg
"Slobodna Bosna", 20.10.2011.
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 21, 2018 20:44:49, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

PrethodniSljedeća

Povratak na Razno

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron