SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Sub Mar 05, 2011 12:43:58

nevenkagaragic je napisao:Jos jednom prava "slika i prilika" BH pravosudja - Branko Peric, bivsi stasvene, trenutno sudija Suda BiH.

Slika
http://s26.postimg.cc/5bnbqgmyh/18_2_Da ... ic_751.jpg
"Dani", 18.02.2011.

Koje baljezganje Branka Perica, sudije Suda BiH (ili je poceo glumiti svog "portparola" Sanju Vlaisavljevic?)!
Da, rekoh ja da je ova drzava po meri prevaranata, lopova, kriminalaca...
Cime se sve sudije bave...uskoro se niko od njih nece mesati u SVOJ posao!
A nemoral i licemerje? Proporcionalno funkciji...


Branko Perić - 04.03.2011 18:02 - Gorčina smijeha, o nemoralu i licemjerju na naš način
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pet Maj 04, 2018 17:38:23, izmjenjena 3 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Sub Mar 05, 2011 19:21:54

Komentar je suvisan.

Slika
http://www.zaslike.com/files/r6dygy200g5iz19qwts.jpg
"DANI", 04.03.2011.

(Sad je citljivo na linku, pogresih ranije)
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Jul 22, 2013 12:59:00, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Sub Mar 05, 2011 19:33:48

Nova pravosudna afera potresa Tuzlu :
Da li je slucaj prostitucije iz Royala povezan sa aferom Pravni fakultet?

Prljavi ves policijsko-tuziteljskih krugova u Tuzli
"DANI", 04.03.2011.

Slika

1.
Slika

2.
Slika

3.
Slika

4.
Slika

Bravo Dzenana Karup-Drusko!
"Dani", bez obzira na vlasnicke promene NE ZABORAVLJAJU tuzlansku seks-profesorsko-pravosudnu trakavicu.
Samo slepac ne vidi cvrstu vezu ove trakavice, GODINAMA NERESENE i namestaljki Dijani Milic, tuziocu Kantonalnog tuzilastva TK.
Mene licno NISTA, bas nista od BH pravosudja ne iznenadjuje...davno sam rekla da je isto dotaklo DNO (no nisam verovala da moze i nize).


Trakavica tuzlanskog pravosudja
ili "Sjaj i beda kurtizana"... pardon, pobrkah, to je naslov knjige...

MRAK I BEDA BH PRAVOSUDJA

(Ispravih - sad se moze citati)
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pet Maj 04, 2018 17:42:50, izmjenjena 3 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod antimafija u Ned Mar 06, 2011 16:33:38

Slika

Imate sve zakone BiH aktuelne na advokat Sarajevo odnosno advokatska kancelarija Sarajevo svaka im cast ljudi svaki dan rade update, to ne radi ni jedna drzavna institucija, a besplatno !!!!

advokatska kancelarija u Sarajevu - najbolji su !!! advokat u Sarajevu
Posljednji put menjao antimafija dana Čet Dec 11, 2014 22:46:27, izmjenjena samo jedanput
antimafija
 
Postovi: 102
Pridružio se: Pon Maj 04, 2009 10:08:25

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Ned Mar 06, 2011 18:02:03

Ne cuti Kantonalno tuzilastvo Tuzla samo o slucaju KIT-a...
A zasto cuti? ZNA SE!
U tekstu je dat odgovor...jer Tuzilastvo, Sesenam Cosic i "njegovi" tuzioci IMAJU dvostruke arsine...
Osim toga, ocito je da imaju i "preca" posla (progon i namestaljke nepodobnim)...
Osim toga, poznato je (u tuzlanskom pravosudju posebno) da KADIJA i tuzi i sudi...
Jad, mrak, beda...TO JE tuzlansko tuzilastvo!


Zašto Kantonalno tužilaštvo šuti o “slučaju KIT-a”?

objavljeno: 06. 03. 2011 |

Ima li kantonalno tužilaštvo u Tuzli dvostruke aršine kada je u pitanju kršenje zakona o u Tuzli i Živinicama? Iz dva slučaja drastičnog kršenja Zakona o prostornom uređenju FBiH i Zakona o cestama FBiH, zaključujemo da – ima!

Naime, krajem decembra prošle godine podignuta je optužnica protiv devet osoba iz Živinica za pomoć kompaniji “Malagić”. Općinski sud Živinice potvrdio je optužnicu koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona protiv Safeta Vejzovića, Mehmeda Vrtagića, Envera Mešića, Izeta Hadžića, Hamdije Numanovića, Mirzeta Šehića, Enesa Glavinića, Salke Nišića i Ruzmire Brkić zbog postojanja osnovane sumnje da su, kao službenici Općine Živinice, počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja (član 383. stav 1 Krivičnog zakona FBiH).

U optužnici je navedeno da postoji osnovana sumnja da su optuženi kao članovi komisije za davanje stručne ocjene u postupku izdavanja urbanističke saglasnosti za gradnju objekta “d.o.o Malagić” Živinice ili obavljajući druge funkcije u općinkim organima, iskoristili svoj službeni položaj tako što su dali pozitivnu stručnu ocjenu da se investitoru može izdati urbanistička saglasnost za izgradnju poslovnog objekta.

Među ostalim, zanemarili su da širina zaštitnog cestovnog pojasa za ovu vrstu objekta uz magistralnu cestu mora iznositi najmanje 20 metara ili minimalno 25 metara od spoljne ivice kolovoza u skladu sa članom 64. Zakona o cestama FBiH, a da, zbog veličine parcele, objekat tih dimenzija se ne bi mogao izgraditi na istoj uz poštovanje navedenog zakonskog uslova, te također da investitoru nisu naložili pribavljanje saglasnosti Federalne direkcije za ceste.

Širina zaštitnog cestovnog pojasa ispred predmetne parcele iznosila je 5 metara. Na opisani način, prema navodima optužnice, firmi “d.o.o Malagić” omogućili su pribavljanje dokumenata za izgradnju objekta, a sebi – ko zna kakvu materijalnu koriost!

Iste godine kada je podignuta optužnica protiv općinskih službenika u Živinicama, na Sonom trgu u Tuzli počela je, u decembru i završena, izgradnja rogobatne zgrade nazvane Kreativna industrija Tuzla (KIT), investitora Senadina Ćosića iz Srebrenika.
Slika

Načelnik Tuzle, Jasmin Imamović, u pojedinim medijima tvrdio je da se radi o objektu koji se gradi u skladu sa zakonom, što nije tačno.

Ni u tom slučaju nije poštovan Zakon o prosotornom uređenju, prema kojem širina pojasa između KIT-e i zgrada u susjedstvu mora biti najmanje 12 metara, a stvarna udaljenost nove zgrade od “starosjejdilaca” je svega 5,50 metara. Dalje, objekat je izgrađen prema izmijenjenom urbanističkom planu o čemu nije organizovana zakonom predviđena javna rasprava.

Naposljetku, nadležna općinska tijela u toku gradnje izmijenila su prvobitnu urbanističku saglasnost, koju je pratila i građevinska dozvola za gradnju, pa je naknadno kao namjena objekta uvršteno i ugostiteljstvo, o čemu načelnik Tuzle, a ni njegovi saradnici iz resora, nikada nisu prozborili ni riječi, a znali su.

Izmijenjen je dio spomenutog dokumenta u kojem se govori o gabaritima objekta. Umjesto prizemlja i sprata, dodan je još jedan sprat i potkrovlje, a površina objekta od prvog sprata naviše, veća je nego u prvom rješenju, tako da sada gabariti KIT-e ulaze u prostor Sonog trga, za kojeg je načelnik Imamović naglašavao da je proglašen trgom od historijske vrijednosti.

Mada sva tužilaštva istrage mahom pokreću nakon nečije prijave, svojevremeno je glavni kantonalni tužilac Šesenam Ćosić izjavio da ovaj državni organ može reagovati i na osnovu anonimki, pa i na temelju napisa u medijima, barem u smislu provjere istinitosti navoda. Međutim, unatoč višemjesečnim polemikama o ovoj temi, kantonalno tužilaštvo nije poduzelo ništa da se izvrše provjere sumnji u počinjena krivična djela.

Zašto je za Malagića optužnica podignuta prilično brzo, a za KIT-u na Sonom trgu nije, razlog je za sumnje u dvostruke kriterije tuzlanskog Tužilaštva.

Pogotovo nakon što je objavljeno da je drugi državni organ (a tužilaštva su državne advokature, zar ne!), Ministarstvo za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK poništilo općinsko rješenje o davanju urbanističke saglasnosti, a time i građevinsku dozvolu, za izgradnju KIT-e.

Naloženo je da se procedura pribavljanja saglasnosti sprovede od početka, a to znači u skladu sa važećim zakonima. Kako je KIT-a već izgrađena, a u decembru je trebala biti i pompezno otvorena, ostaje jedino da se objekast sruši, jer se, ovakav kakav je, ne može legalizirati bez saglasnosti ili obeštećenja vlasnika susjednih objekata.
Slika

Nekoliko njih najavilo je podnošenje sudske tužbe, a vlasnici kafe picerije “Žuta kuća” već su podnijeli sudsku tužbu protiv Općine, i kako smo nezvanično saznali, traže obeštećenje oko 300.000 maraka.

Bilo koji iznos da je u pitanju, pare će biti isplaćene iz općinskog budžeta, znači na teret građana što znači da je neko od službenih predstavnika vlasti, ko zna zbog kakvog interesa, zloupotrebio svoj položaj i ovlasti i napravio štetu državnoj imovini tj.budžetu? A tada i Općinsko pravobranilaštvo, a naravno i Kantonalno tužilaštvo moraju reagovati u smislu zaštite drževne imovine.

No, sudski proces je jedno, a kršenje Zakona o prostornom uređenju nešto što je već nesumnjivo počinjeno. Sličan je slučaj i sa objektom koji se gradi na Skveru (prostor bivšeg Oraha), čije su zidine skoro na trotoaru, kao i sa objektom koji se gradi na prostoru bivšeg hotela “Bristol“ , pa ostaje pitanje: zašto šuti Kantonalno tužilaštvo?

Iz ova dva -tri primjera jasno se vidi da Kantonalno tužilaštvo u Tuzli ima različite aršine kada je u pitanju sličan zakonski prekršaj u dvije susjedne općine istoga kantona. Šesnam Ćosić u interesu javnosti mora objasniti: zašto?
(Istraživački tim Tuzlalive portala)
Tuzlalive.ba
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pet Maj 04, 2018 17:44:02, izmjenjena 3 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Mar 11, 2011 10:13:48

Cime se Kantonalno tuzilastvo TK bavi?
Tracevima umesto poslom koji (godinama tvrdim) obavljaju TRALJAVO!
To je KONACNO potvrdjeno i ovim tekstom, odnosno izvestajem Federalnog tuzilastva.
KONACNO je i VSTV bilo PRISILJENO da prizna NERAD tuzlanskih tuzioca na celu sa Sesenamom Cosicem.

Cuj ovo : "Ovakvim načinom izvještavanja pojedinih novinara nanosi se ogromna šteta ličnosti tužilaca, a istovremeno i podriva povjerenje javnosti u rad tužilaštva." Cccc...pojedini novinari krivi za katastrofalno stanje u tuzlanskom pravosudju? Dakle priznaju da im je "ugled" srozan do dna? Zar su tako krhki i nemocni kad je istina i pravda u pitanju? Zar im to nije osnovna delatnost? Zar im je vaznija kuknjava na novinare i trazenje ZASTITE od njih ("sram" bilo novinare)? Zar UGLED i POVERENJE jedne pravosudne institucije zavisi od novinara i njihovih tekstova? Kako je tuzlansko pravosudje nisko palo (mene naravno ne iznenadjuje, ja to znam).
A od koga GRADJANI da traze zastitu??? Od njih (ovakvih)? Kome gradjani da se zale? VSTV-u koje nikada NE NALAZI osnove za disciplinske postupke protiv tuzioca kojima je najlakse NE sprovoditi istragu (ma ko bi radio, zar ne?)! Da, opet ponavljam : "iver ne pada daleko od klade". VSTV snosi VELIKI deo krivice za katastrofalno stanje u tuzlanskom tuzilastvu! Da, Milorade Novkovicu, to je istina!
Prihvatite se posla gospoda, odgovorno i profesionalno i zaradite svoje plate u skladu sa vasim Kodeksom, a novinarima ostavite njihov posao i njihov Kodeks!


VSTVBiH povodom medijskih objava o stanju u Kantonalnom tužiteljstvu u Tuzli

Slika

(Sarajevo, 10. marta 2011) - Na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (Vijeće/VSTVBiH) održanoj 9. marta/ožujka 2011. godine razmatran je i usvojen izvještaj Federalnog tužilaštva FBiH o stanju u Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli od 29. novembra/studenog 2010. godine.

Naime, Vijeće je 31. avgusta/kolovoza 2010. godine zaprimilo zahtjev za zaštitu od medijskih napada od strane Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, te je uključujući i naknadni prilog Federalne televizije, emitiran u Dnevniku 2 dana 13. oktobra/listopada 2010. godine, na sjednici održanoj 14. oktobra/listopada 2010. godine zadužilo Federalno tužilaštvo FBiH da sačini izvještaj o stanju u tom tužilaštvu i provjeri vjerodostojnost medijskih napada.

Federalno tužilaštvo FBiH je odmah poduzelo mjere prikupljanja i razmatranja medijskog materijala, kao i predmeta Kantonalnog tužilaštva u Tuzli koji su bili tema u medijskim objavama. Zbog obimnosti i složenosti, predmeti su, radi analize i ispitivanja pravilnosti tužilačkih odluka u tim predmetima, raspoređeni na sve tužioce Federalnog tužilaštva, koji su iste odmah uzeli u rad, te sačinili pojedinačne izvještaje. Nakon kompletiranja izvještaja, dana 29.11.2010. godine je sazvan Kolegij Federalnog tužilaštva FBiH, kojom prilikom su isti izvještaji razmatrani za svaki od predmeta pojedinačno, te su doneseni sumarni zaključci prema vrsti tužilačkih odluka i fazi postupka i predložene preporuke koje je Vijeće usvojilo:

1. VSTVBiH smatra da glavni kantonalni tužilac i njegovi zamjenici moraju uložiti više napora u upravljanju i rukovođenju Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona, te da u saradnji sa šefovima Odjela, glavni kantonalni tužilac i njegovi zamjenici moraju značajno pojačati nadzor nad radom tužilaca u smislu podizanja kvaliteta rada i pravilne primjene KZ-a i ZKP-a FBiH, kao i poboljšanja efikasnosti rada.

2. Potrebno je da Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, uz očuvanje samostalnosti i nezavisnosti Tužilaštva, unaprijedi saradnju sa agencijama za provođenje zakona i osigura konstruktivnije vršenje nadzora nad radom ovlaštenih službenih lica u provođenju istražnih radnji povjerenih od strane tužitelja.

3. Uvažavajući potrebu i interese javnosti za transparentnošću rada tužilaštava u skladu sa zakonom, VSTVBiH smatra da Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona mora unaprijediti i poboljšati odnos sa medijima kroz intenziviranje procesa edukacije, te pravilnim odnosom prema medijima i javnosti uticati na povećanje ugleda i sticanje povjerenja javnosti u rad tog Tužilaštva.

U predmetima rješavanja prijava i istraga u kojima je konstatirano da su nepravilnom primjenom KZ i ZKP FBiH postupajući tužioci donijeli preuranjene odluke o neprovođenju, odnosno obustavi istrage, VSTVBiH, izražavajući zbog toga zabrinutost, konstatira i upozorava da takve odluke mogu izazvati reakcije javnosti i opravdane kritike medija na rad tužilaštva.

Međutim, kada je u pitanju način i sadržaj reagovanja medija, pa i u slučaju osnovanih kritika, Vijeće u pogledu konkretnih medijskih objava, cijeni da sporni medijski istupi novinara u javnosti (novinski članci i komentari navedeni u gore pomenutoj tv emisiji) na račun postupajućih tužilaca nisu primjerenog sadržaja, te da isti prelaze granice civilizirane i konstruktivne javne debate, što je učestala praksa u poslijednje vrijeme. Naime, tužioci se nazivaju raznim pogrdnim i uvredljivim imenima, iznose se neistinite, neprovjerene, tendenciozne i neosnovane informacije, što je u suprotnosti s pravilima i obavezama novinara utvrđenim Kodeksom za štampu BiH. Ovakvim načinom izvještavanja pojedinih novinara nanosi se ogromna šteta ličnosti tužilaca, a istovremeno i podriva povjerenje javnosti u rad tužilaštva.

U prilog navedenom govori i podatak da je Komisija za žalbe Vijeća za štampu u BiH prihvatila kao osnovanu žalbu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na tekst objavljen u „Tuzlanskom listu“ dana 09/10.10.2010. godine pod naslovom „Nedo nije oštetio tuđu stvar“.

VSTVBiH smatra da je povrijeđen član 2. Kodeksa za štampu BiH o uredničkoj odgovornosti, jer nije obezbijeđeno poštivanje istine od strane novinara koji su radili prilog, kao i pravila o pristojnosti u prikupljanju informacija i izvještavanju. U tom kontekstu, takođe je povrijeđen i član 3. i 4. Kodeksa, jer su uvredljivim i klevetničkim pisanjem u vezi prezimena tužiteljice Danice Arapović-Kovačević i dovođenje njenog prezimena u kontekst sa određenim predmetima ratnih zločina huškali i uvredljivim aluzijama poticali na mržnju na osnovu etničke pripadnosti. Uvredljivim i klevetničkim pisanjem i izvještavanjem povrijeđena je i obaveza člana 5. Kodeksa u pogledu tačnosti i fer izvještavanja, jer su navodili netačne informacije i tekstove s ciljem personalne diskreditacije kantonalnih tužilaca.

S tim u vezi, po mišljenju VSTVBiH, nisu poštovane ni preporuke Vijeća za štampu i udruženja novinara i preporuke za medijske izvještače sa sudova o izvještavanju o istragama i sudskim postupcima, jer nisu profesionalno, objektivno, blagovremeno, tačno i nepristrasno izvještavali o krivičnim postupcima, niti poštovali etičke standarde iz Kodeksa za štampu BiH, što je moglo doprinijeti narušavanju povjerenja javnosti u rad Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, ali i tužilaštava u FBiH i BiH.

VSTVBiH također smatra da se do tačnih informacija moglo doći istraživačkim novinarstvom, praćenjem suđenja i/ili pribavljanjem relevantnih podataka od sudova ili tužilaštava, što u konkretnom slučaju nije učinjeno, a iz razloga poznatih samo novinaru i uredniku predmetne emisije. Plasiranje u javnosti netačnih i nepotpunih informacija, nedvojbeno, još više otežava ionako težak rad i napore tužilaca u obavljanju poslova od javnog interesa.

VSTV

tip.ba
tuzlarije.net
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pet Maj 04, 2018 17:44:43, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pon Mar 14, 2011 19:08:08

"Dobro jutro" Salih Sabovic! A "di si bija dok je grmilo"?
Nija valjda da je UKC Tuzla ucestvovao u pljacki? Ma gde bi to "slavna" klinika...pardon MRAK klinika?
Naravno da ih Kanton pokriva, zar nije osnivac UKC-a i ko zna sta jos...?
Gde god su velike pare nadju se "sposobni" za njih (za pare), a sposobni za posao...e, to je vec malo teze!
UKC - kuca mraka definitivno..., ali bez ikakvih sankcija - pravosudje je njihov veciti zastitnik!
Do jednom (tj. bumeranga)...


Pokriva li se kriminal iz Plave bolnice budžetom?

Autor E. H. 2011-03-14 06:03:00
Slika
Plava bolnica: Velike prevare

To je najveća poslijeratna pljačka na području TK, kaže Šabović

U nacrtu budžeta za ovu godinu Vlada TK predvidjela je, a skupštinski poslanici su usvojili iznos od 4,5 miliona KM kojim će biti otplaćivan kredit za rekonstrukciju Plave bolnice UKC-a Tuzla.

Vraćanje kredita direktno iz budžeta TK izaziva brojne nedoumice, jer su TK i Federalno ministarstvo finansija bili garanti, a ne dužnici za kredit od holandske Fortis banke u iznosu većem od 30 miliona KM. Ovakvim potezom Vlada TK je unaprijed proglasila UKC nelikvidnim i nesposobnim za vraćanje kredita, što je izazvalo i žustre reakcije ostalih budžetskih korisnika.

Uz sve to, kredit i sama izgradnja Plave bolnice predmet su brojnih sumnji, pa čak i otvorenih prozivki za kriminal. Na to upozorava i Salih Šabović, zastupnik SBB BiH u Skupštini TK, inače vlasnik građevinske kompanije "Giprom", koja je učestvovala u izgradnji bolnice.

- To je najveća poslijeratna pljačka na području TK i ne dopustivo je da je Vlada budžetskim parama pokriva - navodi Šabović.

On podsjeća da je posao na rekonstrukciji Plave bolnice dobila kompanija "Famed", registrirana u Beču, te da je u posao krenula bez ikakve projektne dokumentacije koja je osigurana godinu i po nakon otpočinjanja radova.

- Taj kredit koji sada vraćaju građani TK nikad ustvari i nije stigao u BiH. Novac je prebačen direktno "Famedu" u Beč. "Famed" je tek dvije godine nakon otpočinjanja radova registrirao firmu u BiH, što mu je bila zakonska obaveza, ali preko te bh. firme nikad se ništa nije radilo. Podizvođači, kao što sam ja, plaćani su putem špeditera - ističe Šabović, napominjući da je njegovom "Gipromu" "Famed" ostao dužan 1,4 miliona KM.

Skupi kvadrati

- Zgrada Plave bolnice već je postojala, a za rekonstrukciju, građevinske i zanatske radove, za oko 11.000 kvadrata, potrošeno je 28 miliona KM. Za toliki novac mogle su se napraviti dvije kompletne zgrade iz temelja - kaže Šabović.
Dnevni avaz

https://s26.postimg.cc/qt252i2c9/5-_Ava ... ce-800.jpg
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pet Maj 04, 2018 17:50:06, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Ned Mar 20, 2011 17:00:17

Slazem se u potpunosti Dzenana Karup-Drusko!
Sve po "zakonu" za odabrane, nedodirljive, pripadnike zasticene vrste...
Sa njima ce (a vec jeste) ova drzava daleko "dogurati" (ugusiti se u zivom blatu)!
Zasto li se BH pravosudne institucije zale i kukaju na politicke pritiske?
Gde im je TA NEZAVISNOST kojom se (kao) dice, da se ne izrazim drugacije?


Slika
http://s26.postimg.cc/eegeb8c3d/22_1_Da ... ic_500.jpg
"DANI", 18.03.2011.

Slika
http://s26.postimg.cc/nar6f62pl/22_2_Da ... ic_500.jpg
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pet Maj 04, 2018 17:51:50, izmjenjena 3 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Ned Mar 20, 2011 17:01:24

Zasto se bojite "politickih pritisaka" gospodo iz pravosudja?
Ko radi PO ZAKONU i PRAVDI nema cega da se boji!
Ocito VI IMATE RAZLOGA da "cvilite", a NEMATE PETLJU da PROFESIONALNO i NEZAVISNO radite svoj posao!
Ne mogu "i pare i jare"...


Sud i Tužilaštvo BiH pod političkim pritiscima
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Sri Mar 23, 2011 22:38:29

Cuj to : "Mreza organizovanog kriminala i u institucijama biH"?
Pa gde bi drugo bila??? Tu je glavni cvor!
A imaju bas DOOOBRO uvezanu mrezu, zar ne (dzaba ih hapse, opet ce "nedostajati" dokazi, po obicaju)?Ah, da i politicki pritisci na "nezavisno" BH pravosudje...tesko im se odupreti, ha ?


23.03.2011 (Radio Slobodna Evropa)

Mreža organizovanog kriminala i u institucijama BiH ... No, kako strategija za borbu protiv korupcije u BiH i dalje skuplja prašinu u ladici, a državna agencija kojoj je zadatak provesti je još nije stala na noge, nije iznenađenje što mreža organizovanog kriminala i u najvišim organima nastavlja da se grana. Tim prije što su presude protiv visokopozicioniranih zvaničnika koje se optuživalo za pronevjere završile oslobađanjem.
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Čet Mar 24, 2011 15:32:45

nevenkagaragic je napisao:Nova pravosudna afera potresa Tuzlu :
Da li je slucaj prostitucije iz Royala povezan sa aferom Pravni fakultet?

Prljavi ves policijsko-tuziteljskih krugova u Tuzli
"DANI", 04.03.2011.

Slika

...

Tuzlanska trakavica se nastavlja...kako ce okoncati ?
Opstinski sud doneo jednu presudu za JEDINOG krivca, vozaca Jasmina Masica...
Kantonalni sud je ponistio i doneo drugu presudu...
Sta ce sad Vrhovni sud, bas me zanima...
Naravno, Glavni kantonalni tuzilac Sesenam Cosic je ocito podobro opstruirao istragu.
Sposobni (a ne podobni) tuzilac, mozda i jedini u tom cirkusu zvanom Kantonalno tuzilastvo TK, Dijana Milic, konstantno je trpila i jos uvek trpi pritiske, jer zaboga, kako se usudjuje optuziti prijatelje i kumove vaznih "faca" i svog sefa Cosica!!!
Sve u svemu, jad i cemer...smrdi li smrdi takozvana pravda (na tuzlanski, pa i BH nacin)!

Usput i sve pohvale i cestitke novinarki Dzenani Karup-Drusko!


"DANI", 25.03.2011.
1.
Slika

2.
Slika

3.
Slika

4.
Slika
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pet Maj 04, 2018 17:53:04, izmjenjena 4 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

PrethodniSljedeća

Povratak na Razno

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost