SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Sep 30, 2016 20:31:31

Ah, da, "Avaz" SVE zna (osim za svog sefa?)...
STRANA 362
STRANA 363
STRANA 365


"Salihovic trazi advokata, slijedi mu i krivicni proces!"

Slika
Kompletan tekst:
Slika
"Dnevni avaz", 30.09.2016.

Usput, stara slika (i prica uz istu od 04.09.2015.) - STRANA 180:
GORAN SALIHOVIĆ: Državni tužitelj protiv Slobodne Bosne
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 22:50:43, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Sep 30, 2016 21:12:04

Hmmm... samo da ne bude nova konzervisana zgrada poput nikad zavrsenog Kantonalnog tuzillastva TK!
Godinama zjapi kao u horor filmovima.
Steta one male kucice koju srusise zbog toga, a bila bi prelep originalni tuzlanski spomenik...
Ah, da, Tuzla ima one sojenice pravljene u 21. veku!


Slika

Foto: Općinski sud u Tuzli u novoj zgradi u 2018. godini - ...Izgradnjom novog objekta u potpunosti će biti zadovoljeni svi evropski standardi, a kako tvrdi potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Ružica Jukić, „ovo će zasigurno biti jedna od najboljih pravosudnih institucija u BiH, kojom će dugoročno biti riješene sve prostorne potrebe Općinskog suda u Tuzli“... Nakon završetka radova i izgradnje, Općinski sud Tuzla bit će jedna od najboljih pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini, steći će se zadovoljavajući uslovi i standardi za rad ove institucije, ali i Kantonalnog suda i tužilaštva, te će nesumnjivo građani imati znatno bolju, ažurniju i kvalitetniju uslugu.

VIDEO RTV Slon:

U 2018. godini bit će završeni radovi na novoj zgradi Općinskog suda Tuzla - 30.09.2016.

Slika
TV SLON Extra
Datum objavljivanja: 30. ruj 2016.
Rušenje stare i izgradnja nove zgrade Općinskog suda Tuzla počet će do polovine naredne godine, zaključak je današnjeg sastanka delegacije Vlade TK, predsjednika Općinskog suda Tuzla i potpredsjednice Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. Već u oktobru Evropska komisija raspisat će tender za izbor izvođača radova.
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 23:09:41, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Sep 30, 2016 21:21:00

Ha, ha, ha, bas se slatko nasmejah! Zar u BiH? ONA i slicni joj na "visokim" polozajima (samo cekam da tresnu!) da krivicno odgovara?

ISTRAGA
NOVE NEZAKONITOSTI DIREKTORICE KCUS-a: Sebija Izetbegović bi mogla krivično odgovarati zbog utaje


Sebija Izetbegović nastavlja sa pokušajima da upravlja svim segmentima zdravstva u Sarajevu. No, njeni posljednji potezi ukazuju na klasično krivično djelo

Objavljeno: 30.09.2016. u 14:39h
Slika
FOTO: zurnal.info

Pišu: A. Gutić - A. Avdić

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović četiri mjeseca ne dozvoljava uplatu novca kojeg ljekari odvajaju za članstvo u Ljekarskoj komori. Trenutno je to više od 20 hiljada maraka, a u oktobru će ta suma biti uvečana za još nešto više od 5.000 maraka, koliko ljekari Kliničkog centra svakog mjeseca odvajaju za članarinu. Na platnim listama taj je novac ljekarima odbijen, ali nije proslijeđen komori. Ovo je potvrdio i predsjednik Ljekarske komore Kantona Sarajevo Fahrudin Kulenović.

- Došlo je do zaustavljanja, odnosno otuđenja novca ljekara Kliničkog centra Ljekarskoj komori Kantona Sarajevo. Ona na to nema pravo. Ovo je kriminalno djelo jer su svi ljekari potpisali trajni nalog da im se odbija novac - kaže Kulenović.

Žurnal je u posjedu prepiske koja potvrđuje da Sebija Izetbegović ne samo da priznaje kako je obustavila prebacivanje novca ljekara namijenjenog za Ljekarsku komoru, nego i najavljuje da će ga nezakonito potrošiti!?

"S obzirom da niste odgovorili na pitanja koja su Vam upućena iz KCUS ista ponavljamo i molim da nam pošaljete odgovore hitno. U protivnom će po odluci Kolegija direktora i Koordinacionog odbora KCUS sredstva namijenjena Ljekarskoj komori biti uplaćena za potrebe apoteke tj. naših pacijenata,", navodi u pismu kojeg je uputila Ljekarskoj komori KS.

Ljekarska komora KS još nije odlučila koje će konkretne radnje poduzeti kada je u pitanju ova situacija. Jasno je i pravnom laiku da Sebija Izetbegović odbijanjem da novac koji pripada ljekarima i ljekarskoj komori (čiji je i ona član), krši član 290. Krivičnog zakona FBiH, tačnije stav 1. u kojem piše:
"Ko s ciljem da sebi ili drugom pribavi imovinsku korist, protupravno zadrži tuđu pokretninu koja mu je povjerena, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine."

Slučaj sa nezakonitim zadržavanjem novca Ljekarske komore samo je jedan u nizu primjera kojim direktorica Kliničkog centra želi pokazati ili dokazati da ona upravlja svim dešavanjima u zdravstvu Kantona Sarajeva. O mnogima je Žurnal već pisao, a po svemu sudeći, neće nedostajati materijala za nastavak.

(zurnal.info)
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 23:10:09, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Sep 30, 2016 22:23:45

Moradoh se vratiti da nesto "ovekovecim"!
Odlicno receno, nevezano za stranku koju predstavlja - nebitno, bitna je ISTINA, i to GORKA ISTINA!
Svaka cast Dragane Radovanovicu!

Citiram deo iz videa:

"...Na svojim ledjima moje kolege i ja, koji radimo u Opcoj bolnici, smo ovu zadnju godinu vidjeli sta znaci privatna drzava Izetbegovic, Covic, Dodik i klika oko njih.
Na svojim ledjima smo vidjeli sta znaci kad prva dama odluci da za dan ugasi bolnicu.
Za nju ne vaze ovi zakoni ni propisi.
Na svojim ledjima danas vidimo kako se pokusava urusiti ljecnicka komora zato sto je rekla: stani gospodjo i mi se nesto pitamo...


Stevanović: Nisam ja ostao kraći za nogu da Bakir, Dodik i Dragan sada prave privatnu državu - Govor Dragana Stevanovića na predstavljanju kandidata SDP BiH Centar Sarajevo za Lokalne izbore 2016. godine održanom 29.09.2016. godine.
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Sub Okt 01, 2016 22:12:20

Da, kako vec rekoh - bas smo imali "srecu" sa "profesionalcima"...
Odlican tekst M.Radevic!


Kontroverzne biografije tužilaca: Istrage i optužnice u rukama podobnih i (ne)sposobnih

Dugogodišnja sprega politike, pravosuđa i kriminala u BiH dovela je do toga da nijedan glavni državni tužilac do sada nije do kraja ispunio svoj mandat.


08:20 / 01.10.16
Slika

Otkako je prije 13 godina formirano Tužilaštvo BiH, nijedan glavni državni tužilac do sada nije do kraja ispunio svoj mandat. Najnoviji slučaj suspenzije Gorana Salihovića, koji se sumnjiči da je opstruirao nekoliko veoma bitnih istraga štiteći od krivičnog gonjenja visoke dužnosnike RS-a i predsjednika tog entiteta Milorada Dodika, samo je kap u moru mnogobrojnih afera čiji su akteri nosioci pravosuđa u BiH.

Kriminal u pravosuđu

Prvi imenovani glavni tužilac Tužilaštva BiH bio je Marinko Jurčević koji je tu dužnost obavljao pet godina (od 2003. do 2008. godine), a potom je podnio ostavku. Jurčević, koji danas radi kao notar u rodnom Travniku, kasnije je pričao da je ostavku dao zbog brojnih pritisaka kojima je bio izložen, ali i javnog „linča“ koji su, kako je tvrdio, nad njim provodili pojedini mediji.

- Zbog tolikih pritisaka kojima sam bio izložen, razbolio sam se i otišao na bolovanje. No, protiv nevidljivih sila se jako teško boriti. Ja sam se samo sklonio, jer sam vidio da dolaze podobni i tužioci i sudije - kazao je Jurčević u jednom intervjuu.

Nakon njega, na poziciju glavnog tužioca Tužilaštva BiH 2009. godine imenovan je Milorad Barašin. Barašin je na ovoj funkciji proveo nepune dvije godine prije nego što je smijenjen odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, i to zbog „neprimjerenih kontakata“ sa pripadnicima kriminalnog miljea. Njegovoj karijeri u državnom Tužilaštvu presudio je videosnimak koji je dospio u medije, a na kojem se vidi kako glavni državni tužilac u jednom ugostiteljskom objektu opušteno ćaska sa Slobodanom Tešićem, poznatim međunarodnim trgovcem oružjem.

- Izabran sam na mandat od šest godina i ja ću, bez obzira na sve pritiske, izdržati sve i svoj mandat dovesti do kraja veoma uspješno. Nikad se neću povući pod bilo čijim pritiscima. Mogu otići sa ove funkcije samo ako budem to želio ili u slučaju teže bolesti, a zdrav sam još - govorio je bivši državni tužilac Barašin, koji se na koncu baš i nije pokazao kao pretjerano dobar „vizionar“.

Politički utjecaji

Arben Murtezić, bivši glavni disciplinski tužilac VSTV-a BiH, smatra kako je priča o sprezi politike i pravosuđa u našoj državi "preuveličana".

- Činjenica da je Salihović drugi glavni državni tužilac protiv kojeg se vodi disciplinski postupak govori da ipak imamo sistem u kojem se i protiv najviših dužnosnika mogu voditi istrage i koji se može nositi sa političkim utjecajima. Mislim da to generalno nije negativna stvar, premda takve slučajeve javnost može doživljavati kao šokantne. I u zemljama regiona nerijetko možete vidjeti neke skandale u vezi s najvišim nosiocima pravosudnih funkcija, ali nije čest slučaj da to dobije svoj epilog kroz institucije sistema kao što se to događalo u BiH – kaže za Faktor Murtezić.

Odluku VSTV-a da nakon Barašinove smjene u decembru 2012. na tu funkciju imenuje Gorana Salihovića, dotadašnjeg predsjednika Općinskog suda u Sarajevu, mnogi su smatrali diskutabilnom s obzirom na činjenicu da Salihović do tada u svojoj karijeri nije podigao nijednu optužnicu. Ubrzo se pokazalo da je novi glavni tužilac, koji je na sva zvona najavljivao odlučan obračun sa korupcijom i organiziranim kriminalom, efikasan na riječima, ali ne i na djelima. Rezultati njegovog rada u Tužilaštvu BiH do sada su više nego skromni, a tek će se vidjeti hoće li Salihović nastaviti svoj mandat, ili ga neslavno okončati poput svog prethodnika Barašina.

Umjesto kazne, neki su bili i nagrađeni

Sprega politike i pravosuđa u BiH je očigledna, ali sporan je i sam način odabira državnih tužilaca, smatra Ivana Korajlić iz Transparency Internationala BiH.

- Od početka rada Tužilaštva postojale su brojne zamjerke na način izbora glavnih tužilaca. One su dolazile i od samih predstavnika pravosuđa koji su ukazivali na to da su neki drugi kandidati eventualno bili kvalificiraniji za tu poziciju, ali da je prilikom izbora presudila politika. A kada imate situaciju da politika odlučuje o tome ko će biti imenovan na funkciju glavnog tužioca, naravno da onda ista ta politika utječe i na način rada Tužilaštva. Pojedinci su čak i napredovali u karijeri zato što su stopirali istrage i nisu dozvoljavali procesuiranje određenih slučajeva, ili su premješteni na neku drugu funkciju, ali i dalje rade u pravosuđu, uprkos flagrantnom kršenju tužilačke etike - ističe Korajlić.

(M. Radević/Faktor.ba)

Odlican i prethodni komentar Maje Radevic!

11:36 / 29.09.16
Piše: Maja RADEVIĆ
Slika

KOMENTAR - Tužilac pod optužbama- Disciplinski postupak protiv suspendiranog glavnog tužioca pokrenut je znatno prije održavanja neustavnog referenduma u RS-u - ... Poziv za saslušanje Dodiku poslužio je kao odličan argument tužiocu Salihoviću da na sav glas jadikuje kako mu „montiraju“ i žele ga smijeniti jer se jedini on, eto, prvi put u historiji, odvažio pozvati na saslušanje neprikosnovenog lidera RS-a. Tužilac Salihović, međutim, svjesno prešućuje da je disciplinski postupak protiv njega pokrenut skoro dva mjeseca ranije, i to iz sasvim drugih razloga...
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 23:11:06, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla


Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Sub Okt 01, 2016 22:43:42

nevenkagaragic je napisao:Ha, ha, ha, bas se slatko nasmejah! Zar u BiH? ONA i slicni joj na "visokim" polozajima (samo cekam da tresnu!) da krivicno odgovara?

ISTRAGA
NOVE NEZAKONITOSTI DIREKTORICE KCUS-a: Sebija Izetbegović bi mogla krivično odgovarati zbog utaje


Sebija Izetbegović nastavlja sa pokušajima da upravlja svim segmentima zdravstva u Sarajevu. No, njeni posljednji potezi ukazuju na klasično krivično djelo

Objavljeno: 30.09.2016. u 14:39h
Slika
FOTO: zurnal.info
...
...
Slučaj sa nezakonitim zadržavanjem novca Ljekarske komore samo je jedan u nizu primjera kojim direktorica Kliničkog centra želi pokazati ili dokazati da ona upravlja svim dešavanjima u zdravstvu Kantona Sarajeva. O mnogima je Žurnal već pisao, a po svemu sudeći, neće nedostajati materijala za nastavak.

(zurnal.info)


SEBI JA, a kome drugome?
U "privatnoj drzavi" kako rece gore u videu Dragan Radovanovic!
A mozda se obistini i ona narodna "ko visoko leti... "


IMENOVANJA - UNSA: Da li će Škrijelj ispuniti želju Sebije Izetbegović da postane i član Senata? - Rifat Škrijelj, sada već bivši dekan Prirodno-matematičkog fakulteta dužnost rektora preuzima sutra 1. listopada, kako je predviđeno i Statutom Univerziteta u Sarajevu, piše novinska agencija Patria. Prije samog stupanja na ovu dužnost Škrijelj je dobio zadatak Stranke demokratske akcije (SDA) da ispuni novu želju Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i supruge Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Kako saznaje Patria iz dobro upućenih izvora dr. Izetbegović želi biti član Senata UNSA-e, a da bi se to i ostvarilo potrebno je mijenjati Statut UNSA-e. ... -Nakon što je ovladala zdravstvom, dr. Izetbegović želi da ovlada i prije svega Medicinskim fakultetom, a onda i da se u samom Senatu njena riječ i odluke poštuju. Žalosno je da se ovo dešava, jer Univerzitet u Sarajevu je svjetski priznata obrazovna institucija, a bojim se da ovakvim mahinacijama ne zapadnemo u jedan lavirint iz kojeg teško možemo izaći – dodao je naš izvor.

EDIT - DODATAK 06.10.2016. (sve na jednom mestu):

Hmmm...
Klinickim centrima u BiH LAZI nisu nepoznanica vec duuugo, ali ipak, kaze ona narodna - "U lazi su kratke noge"...


Haos na KCUS-u - UGROŽENE BEBE, NEMA OPERACIJA NA GRUDNOJ HIRURGIJI: Zbog Sebije Izetbegović ljekarima upitne licence

UKCS negira haos, pacijenti sve bučniji u nezadovoljstvu

Status na FB koji je otkrio svu ozbiljnost stanja na UKCS-u - I dok Klinički centar u Sarajevu ratuje s neistomišljenicima, ljekari iz ove institucije masovno odlaze. Sve su češće priče o nedostatku osnovnih medicinskih potrepština, od lijekova do opreme, te manjka medicinskog osoblja. Iz Kliničkog centra, iako tvrde da su otvoreni za javnost, odgovora na brojna pitanja o stanju unutar ove institucije nema.

Slika

I tako dalje...
A citam da su novinar Avdo Avdic i "Zurnal" tuzeni (???).
Zanimljivo, s obzirom na to da je protiv direktorice Klinickog centra Sebije Izetbegovic otvoreno VISE istraga... "blago" pacijentima!


Istraga - Saslušan predsjednik Ljekarske komore: Tužiteljstvo Kantona Sarajevo istražuje sukob između Kliničkog centra i Ljekarske komore Nakon što je počeo sukob između rukovodstva Ljekarske komore i direktorice Kliničkog centra u Sarajevu Sebije Izetbegović koja ima podršku nekolicine ljekara, umiješalo se Tužiteljstvo Kantona Sarajevo. Kako saznajemo, prvi je saslušan predsjednik Ljekarske komore Kantona Sarajevo Fahrudin Kulenović Predmet KCUS - Ljekarska komora, formiran je dan nakon što je direktorij Kliničkog centra tražio promjenu rukovodstva Ljekarske komore zbog kritikovanja rada generalne direktorice Sebije Izetbegović... ISTRAGE NA KLINIČKOM CENTRU... Predmet u Kantonalnom Tužiteljstvu je formiran nakon što je Žurnal objavio da generalna direktorica Kliničkog centra Sebija Izetbegović odbija da novac koji pripada ljekarima prebaci na račun Ljekarske komore i da ga planira prebaciti na račun apoteke Kliničkog centra. Zbog tog poteza direktorica bi mogla krivično odgovarati zbog utaje. Podsjetimo, ovo nije jedini predmet u Tužiteljstvu Kantona Sarajevo vezan za direktoricu Kliničkog centra...

I na kraju - "SLAG"!

Slika

KORUPCIJA U ZDRAVSTVU: RIJETKO SE SPOMINJE I BRZO ZABORAVLJA - Najčešće, informacije o korupciji dospijevaju u javnost kada se međusobno obračunavaju političari. Što je važnija pozicija za koju se bore, veće su i šanse da će javnost doznati više detalja o zloupotrebama ... Rijetki primjeri istraživačkog novinarstva...
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 23:12:14, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Čet Okt 06, 2016 22:58:27

Ha, ha, ha, bice da je tako? Avaz KAZE!
A zar ga nije nedavno sutnuo (Goran Salihović smijenio Hasana Pleha, šefa svog kabineta)?


"Goran Salihovic zeli instalirati svog potrcka Pleha?!"

Slika
Veci format:
https://s26.postimg.cc/unkfqycvt/1_Avaz ... alirat.jpg
"Dnevni avaz", 06.10.2016.
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 23:12:50, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Čet Okt 06, 2016 23:19:39

Da - OPLJACKANA zemlja!
BEZ KAZNE za pljackase!
A i kako bi, pa vidimo kakvo nam je pravosudje, kd ces dalje?
Dakle - DOZVOLJENO plackanje, zar ne?
Da, SECAMO se nekadasnjih fabrika, samo to nam je i ostalo - secanje!


Slika

OPLJAČKANA ZEMLJA - TIHO UBIJANJE S PREDUMIŠLJAJEM: Sjećate li se fabrika koje su nestale u privatizaciji? - Ovdašnji politički lideri kao tobožnji zaštitnici vitalnih nacionalnih interesa i tokom izborne kampanju pričali su o svijetloj budućnosti. Niko od njih nije spomenuo radnike koje je njihova politika ostavila bez posla, dovela do gladi i uništila im najbolje godina života

Eto, prodjose izbori - bice vam narode onako kako ste (sami) izbrali.
Zgodan tekst za ponoviti (datira iz 2013.) upravo nakon GORNJEG teksta (ako se uopste moze izdvojiti, pa sve ove stranice su slicne).
Moram ov kopirati (ako nestane link) kao svedocanstvo BH "divne" stvarnosti:


Preokreći se, sine

Autor tačno.net 9.6.2015. u 11:24

Slika

Preokreći se, sine. Slabom sam te opremom na pogrešan put uputio. Pravda, jednakost, sloboda – krupne riječi zveckaju kao praporci na ludinoj kapi. Preokreći se, postani jedan od njih. Pristupi im. Upiši se. Učlani se. Partije su ovdje jedina perspektivna preduzeća. Priđi im ponizno, poljubi ruku s pečatnjakom, sagni se da te pomiluju. Primi njihov jezik, palacaj u klupku.

Preokreći se, sine. Moli se na glas i smiči u tišini. Gazi slabe kao da plešeš tvist. Govori kao janje, čini kao vuk. Imaj tvrdo srce za meke duše. Kuni se u domovinu s dlanom na šlajpeku. Napuni usta demokratijom kao duhanom za žvakanje, stani pred narod kao pred pljuvaonicu. Nosi odijelo kao dres, kravatu kao zastavu, okiti rever značkom kao karanfilom. Otvori račun u njihovoj banci sperme.

Preokreći se, sine. Mudro šuti, neka vođa govori u tvoje ime. Misli njegovom glavom. Kad onijemiš, pjevaj himnu. Hvali post punim ustima. Bolje snob nego rob. Liži domaće. Budi jegulja u zakonu. Imaj mozak od plastelina. Puštaj nokte. Šilji laktove. Naoružaj se pljuvačkom. Kradi u samoodbrani.

Preokreći se, sine. Zaboravi Bokača, Daviča, Rablea, Zolu, Kiša, Kafku, Manna, ne pali knjige, popišaj se na njih. Udavi Antigonu u urinu. Zatomi Toma Sawyera, samo budale svjedoče protiv jačih. Prepusti Gepetta utrobi kita. Neka ishlapi Hlapić. Opali kvrgu Kvržici. Zadavi Pipi čarapom. Sahrani Matildu u kolicima. Ne cmizdri za Nemečekom. Iskaki se na Kekeca. U rošu s Gavrošem. Utuci Korčagina. Kukutni Sokrata. Pometi Prometeja. Budi Karagmazov. Drekula. KraljeviČmarko. Alibaraba. Fukarađoz.

Preokreni se, sine. Hvali gospoda, slijedi Darwinove zakone. U raj se ulazi kroz upravne odbore. Od izborne nema bolje platne liste. Za šta si dizao ruku kao čovjek, sada diži nogu kao pas. Miriši njihovim mirisom. Prilagodi korak njihovim stopama. Vjenčaj se po njihovim obredima. Budi modul njihove memorije. Napuni sačmaricu krvnim zrncima. Plači pametno. Laj na komandu.

Ili idi odavde, i ne okreći se, sine.

Nenad Veličković

DW
tacno.net
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 23:13:24, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Okt 07, 2016 00:04:33

Aha, jos samo "SEKU" pogurati- a dokle to?

STRANA 363
STRANA 364
STRANA 365
MOZE LI NORMALAN, OBICAN COVEK sve ovo shvatiti???!


JOŠ SAMO "SEKU" POGURATI...

JOSIP ŠIMIĆ: Pravosudna mafija u službi kriminala i Radončića


Autor: Josip Šimić
Srijeda, 05. Listopad 2016. u 09:05
Slika

SARAJEVO - Gusinjski zločinac Fahrudin Radončić, ne miruje. Glavna misija njegova političkog angažmana jest, koristeći političku vlast, žestoki obračun sa svojim neistomišljenicima, zbog čega neki izgubiše glavu! Ovaj zločinac, kojemu je ubiti čovjeka, kao nekome popiti jutarnju kavu, strahuje u zadnje vrijeme, gdje trenutno radi na uklanjanju svih onih, koji su mu gorki svjedoci njegovih kriminalnih djela! Nakon ubojstva Ramiza Delalića - Ćele, kojeg su prema kosovskoj optužnici planirali i financirali Ekrem Lekić i Fahrudin Radončić, 2008. godine situacija se otela kontroli! Kako je previše ljudi bilo "upetljano", a time i znalo, da je Fahrudin Radončić financijer ubojstva Ramiza Delalića, Radončić se okrenuo i ostalim neuspješnim likvidacijama!

Glavni igrači Fahrudina Radončića Oleg Čavka i Dijana Kajmaković zv. “Gospođa budalica”, proglašeni su od strane Avaza za ličnosti godine, zbog predanog rada u slučaju “Turković i ostali”! Nije se Fahrudin Radončić uzalud postarao da Zijad Turković bude osuđen na dugotrajnu kaznu zatvora, te da mu se prišiju zločini za koje i nije odgovoran, a potplaćeni korumpirani Sud BiH, prihvati iskaze svjedoka pokajnika, notornih kriminalaca Seada Dumanjića, Isljama Kalendera, Nasera Keljimendija… No, nigdje nema k’o u Bosni! Sud BiH protiv Zijada Turkovića, a po nalogu Fahrudina Radončića autentičnim uzima iskaze Nasera Keljimendija, Isljama Kalendera i Seada Dumanjića – takvih ljudi, čiji je život karakterno obilježen ubojstvima, pljačkama…

Ali ništa se ne događa slučajno, sve je promišljeno i unaprijed isplanirano, ili još bolje biblijski rečeno: “žrtvujmo jednoga za sve naše zločine”!

Fahrudin Radončić imao je neizmjeran strah od Zijada Turkovića, jer se prvenstveno bojao, da bi Zijad Turković mogao progovoriti o njegovoj umiješanosti u ubojstvo Ramiza Delalića – Ćele! Želeći Radončić ubrzati ubojstvo i Zijada Turkovića, ovaj gusinjski zločinac sa Prokletija, šalje četiri Albanca da likvidiraju Zijada Turkovića, ali neuspješno. Kako to Radončiću ne polazi za rukom, i nakon što se sve smirilo, bez ikakvog srama i stida nudi Turkoviću novac da podmetne bombu ispod auta Nasera Keljimendija, jer je u to vrijeme Keljimendi bio veoma kontroverzna ličnost s epitetom kriminalnog obilježja i veoma velik teret Radončiću.

Naravno, ubiti vođu najvećeg narko bosa na Balkanu Nasera Keljimendija nije lako. Ubojstvom Nasera, automatski bi bila likvidirana Turkovićeva porodica. Ali glavni cilj što je Radončić želio likvidirati Nasera Keljimendija, jest to što je Keljimendi posjedovao brojne dokumente o Radončićevim “praškastim tornjevima”! Turkovićev neposluh prema Radončiću skupo će ga stajati!

Slika

Opće poznata je praksa, da se dugovi prema narko bosovima plaćaju glavom, jedan od takvih dugova jest taj, da su Radončić i Keljimendi preko Darka Eleza financirali ubojstvo Strahinje Rašete, koji je likvidirao Delalića, naravno, ovo je Radončić uradio uz pomoć nekih obavještajnih struktura koje je financirao. Smrt Strahinje Rašete je tako iscenirana da izgleda kao puka “slučajnost”! Predstavljeno je da je Strahinja htio postaviti bombu ispod auta Miljana Mikića, što nije točno. Dakle, u pojašnjenju te presude, parafraziram, sutkinja Tatjana Kosović, oslobođa tri osobe i pojašnjava, “s obzirom na to, da se optužba temelji samo na iskazu svjedoka pokajnika i iskazima svjedoka koji su sklopili nagodbu sa tužiteljstvom… Ovi ljudi ne mogu biti osuđeni”, a cijeli slučaj Zijada Turkovića, na primjer, se odnosi na izjave svjedoka pokajnika… Čudni aršini, čudni putevi pravde za Ziku.

Oleg Čavka je tako uzeo 30. 000 maraka mita od svjedoka pokajnika – za što postiji snimak… Slučaj o Čavkinom uzimanju mita se vodi pred Županijskim tužiteljstvom KS na čijem se čelu nalazi Dalida Burzić, koja redovito prijave, koje se tiču ugrožavanja sigurnosti Šejle Turković proslijedi u koš za smeće, a Fahru oslovljava sa “brate”, a Radončić nju sa “sestro”! Njihovo poznanstvo i prijateljsko, „bratski i sestrinski“, odnosi nisu slučajni! Datiraju od predmeta Gaši, kada je dogovoreno da Gaši dobije 18 godina, kako bi se zaštitio Naser Keljemendi, prijatelj Fahrudina Radončića.

Fahrudin je monstrum. Iskorištava ljude… O kakvom monstrumu se radi najbolje ilustrira činjenica kada je, prilikom dogovaranja likvidacije Ramiza Delalića, kazao da “treba ubiti i malog Benju” (Benjamin, sin Ramiza Delalića), “jer narašće, pa će se osvetiti“.

Taibu Torlakoviću nije bilo spasa. Naser Keljemendi mu je dao 40 kilograma heroina da proda, jer je Taib bio zadužen financijski kod Keljemendija i nije mogao raditi na drugi način… Nije ni postojao drugi način… Bio je njegov dužnik, poput mnogih i s obzirom da je Keljemendi bio mafijaški “dosadan”, “poslovno” precizan, točan i od riječi u tome poslu…

Pozivao ga je nekoliko puta, upozoravao i pitao je li završio posao… Kad mu se toga dana nije javio na telefon uslijedilo je ono najgore… Prema iskazu svjedoka, Taib u jednom momentu prasnuo, pukao, pomahnitao, baš kao i svaki tipični sarajevski žestoki momak, i rekao da mu “neće, sada, nikako i nikada, vratiti tih 40 kg heroina…”. Taib sklonio heroin kod sebi bliske dvije osobe, koje su nakon njegovog ubojstva od toga kupile dva stana… Poznatije su (medijske) osobe – čija ćemo imena uskoro objelodaniti!

Muzafer Kalić je platio glavom što je pala jedna veća količina droge u Bugarskoj i Sloveniji. Dio te droge je pripadao Naseru i on je zato krivio Muzafera Kalića i, naravno, od njega tražio vraćanje duga ili droge… No, kako ovaj nije mogao vratiti, Naser je poslao ubojicu iz Srbije čije ime znamo i bit će objelodanjeno. Bez ikakve sumnje, ovdje se radi o karcinomu koji se zove Fahrudin Radončić, a metastaza SBB- SDA! U posljednje vrijeme držao je Bakira Izetbegovića za “suknju” u nadi da će osvojiti neku općinu, neki glas, kako bi se spasio od krivičnog gonjenja. To mu je sada jedini cilj. U taj se cilj Fahro razočarao, gdje je “grande koalicija doživjela grande poraz”.

Munir Alibabić Munja, u javnosti poznat kao policijski lik. Naime, on je svojevremeno prodao određenu dokumentaciju Fahri, koji njome i danas ucjenjuje sve one koji neće da mu kažu “dobar dan”. Tako i Bakira Izetbegovića spominje i ucjenjuje u kontekstu slučaja „Ugljen“, te u slučaju ubojstva “Seferove porodice”, “Joze Leotara”… Čuli ste Radončićeve optužbe o krađi milijarde maraka, spominjanje Bakirove mrtve majke i krađe zlata „za moga Bakira“. Radončić prijeti Bakiru i ČEKOM iz Saudisjke Arabije, navodno ga je dobio Alija od Kralja Fahda i iznosi oko 5 milijardi dolara. Fahro misli i čeka da taj ček Bakir “opere” kroz ovaj – u javnosti najavljeni projekt u Trnovu…

Što se tiče ubojstva “Seferove porodice”, predlažem gospodinu Haliloviću da se obrati osobno gospodinu Radončiću pa će po njegovoj rekaciji moći vidjeti ‘ko sve stoji iza ubojstva njegove porodice, kao što je pokojni Kopanja, u napomeni, u razgovoru s Radončićem, a u svezi razgovora o Ramizu Delaliću, rekao kasnije kako je “Fahro požutio kao zid, da su mu se ruke tresle, te da su mu usta potpuno suha i da je panično molio Kopanju da urgira i da sjednu Šejla Turković i Fahro zajedno”, što je Šejla naravno i odbila… Nekoliko puta, Radončić je slao i svoju suprugu Azru da ponudi Šejli novac, u zamjenu da šuti na okolnosti o ubojstvu Ramiza Delalića – Ćele! Što je Šejla odbila i rekla: “kako je Fahro debelo platio Čavku i Dianu, a na teniskim terenima u Tuzli i Izu Tankića, te Gorana Salihovića” – kojemu je već otkucalo!

Slika

“Urotili su se kako bi Zijad dobio 40 godina, iako su znali da je Zika bio pod dvadesetčetvrosatnom pratnjom… Pa zašto nije dozovljeno da se puste snimci sa kamere iz kuće kojima bi se dokazalo da je moj muž, u trenutku svih tih ogavnih ubojstava, bio u našoj kući… Oleg Čavka je uzeo 30. 000 maraka mita da se prikrije da su počinitelji neki drugi i da je na mjestu zločina nađeno 2-je DNK-a, jedna od Isljama Kalendera i Seada Dumanjića, a druga od nepoznate osobe „nn“. Moj muž nije „nn“, tri puta, kao i ostali je davao bris za DNK analizu… Olegu Čavki i Dijani Kajmaković, kao i meni, poznato je ko su dvije „nn“ osobe, ali doće vrijeme kada će krivično odgovarati, ma ko ih štitio” – navodi Šejla Turković!

I Oleg Čavka i Dijana Kajmaković dovode se u kontekst pljačke „Karga“, koju je izvršio Dijanin prvi rođak Suad Glavinić, u kojem se ona pojavljivala kao tužiteljica, i koji je oslobđen, te čija presuda je, što je nezabilježeno u pravosuđu BiH, postala pravomoćna za manje od 15 dana!

Pri tome je Dijana krala spise iz tog predmeta o kretanju svog supruga koji je tada radio u „Kargu“, a kasnije je uhitila čovjeka koji je, srećom, oslobođen i koji je trebao doći na mjesto direktora „Karga“, čime ga je spriječila, pa je tako njen muž postao direktor…

“O tome, da ni danas ne živim mirno, ni ja ni moje djete, navest ću samo jedan primjer… Osim što mi prijete ljudi bliski Fahri i Ekremu Lekiću, prijeti mi i Dijanin pratitelj, Muhamed Šehović – Šeha, uposlen u direkciji za kordinaciju policjiskih tjela čiji je direktor Mirsad Vilić i koji nije sakcionirao Šehovića, a i kako bi – kad mu je Kajmakovićka zaposlila ženu u sudu, a Keljemendi napravio kuću na Dobrinji” – ističe Turkovićeva.

Pored toga, Vilić i Kajmakovićka su u udruženom pothvatu zajedno osmislili presjecanje kočnica suprugu Dijane Kajmaković, što se željelo pripisati Ziki, a po instrukciji Fahre – tako da i Dijani Kajmaković otkucava sat i bolje joj je da se posveti kćerci i njenom odgoju… I dok joj kćerke Ade po Sarajevu, kruže porno filmovi iz napuštenih skladišta, mama joj, u međuvremenu, montira sudske slučajeve…

Sama Medžida Kreso, predsjednica Suda BiH je rekla da “postoji pravosudna mafija” i upravo smo ih nabrojali, podsjećajući da je na vrhu Fahro… Sada bijednik gura Dalidu Burzić za predsjednicu, čime bi zaokružio i učvrstio svoje kriminalno carstvo. Sve za svoju „sestru Dalidu“.

Autor: Josip Šimić
dnevno.ba


Slika

Šejla Jugo Turković, Radončiću:NE POTCJENJUJ ŽENU KOJA ZNA SVE TVOJE TAJNE - Koga se plaši Fahrudin Radončić?U najkraćem, svih ljudi sa ove slike gore.Pođimo redom.... Osim iskaza koji sam detaljno dala američkim istražiteljima na Kosovu, zbog čega sam punih šest godina punila naslovnice “Dnevnog avaza” čiji su me novinari častili s najprizemnijim naslovima, a sve u cilju da me pokušaju diskreditirati kao svjedoka njihovom šefu RADONCICU,no, to im, ipak, nije uspjelo, te se moja izjava u potpunosti poklopila sa izjavama drugih svjedoka. Da ne dužim, davno sam mu je poručila: “Nikad ne potcjenjuj i ne napadaj ženu koja zna sve o tebi”.
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 23:14:54, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

PrethodniSljedeća

Povratak na Razno

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron