SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Čet Avg 25, 2016 22:00:47

Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 13:38:24, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Avg 26, 2016 20:23:11

Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 13:38:49, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Avg 26, 2016 20:36:05

Naravno - demant na prethodni tekst:

Demant na tekst “Upoznavanje sa katastrofalnim stanjem u radu Općinskog suda u Lukavcu”

Slika

Povodom komentara advokata Nisada Omerovića a koji smo objavili u rubrici “Vaš stav”, stigao je demant predsjednika Općinskog suda u Lukavcu Vejzović Muhameda. Demant objavljujemo u nastavku:

Povodom neistinitih navoda advokata Omerović Nisada iz Lukavca u tekstu “Upoznavanje sa katastrofalnim stanjem u radu Općinskog suda u Lukavcu“ koji je objavljen na Vašem portalu dana 24.08.2016.. godine, u cilju potpunog i tačnog informisanja javnosti molim Vas da u cjelosti objavite navedeni tekst:

Općinski sud u Lukavcu započeo je sa radom 01.12.2012. godine. Nakon početka rada od Općinskog suda u Tuzli preuzeo je na nadležnost više od 28.000 starih predmeta, što je činilo oko 1/5 predmeta tog suda, zaključno sa 31.12.2015. godine, a u protekle tri godine, sud je primio u rad, takođe više od 28.000 novih predmeta, što je činilo ukupan broj iznad 57.000 predmeta. Preuzimanjem navedenog velikog broja predmeta od Općinskog suda u Tuzli, navedeni sud je bio u mogućnosti da postane i ažuran sud u narednom periodu, dok sud u Lukavcu je sa tim brojem predmeta od samog početka rada, zbog malog broja sistematizovanih sudija i stručnih saradnika, otežano funkcionisao. Od navedenog broja preko 57.000 predmeta, u protekle tri godine završeno je blizu 19.500 predmeta, tako da je broj nezavršenih predmeta na kraju 2015. godine iznosio preko 37.000 predmeta, što čini povećanje broja nerješenih predmeta, od početka rada suda, za više od 9.000 predmeta. S navedenim brojem nezavršenih predmeta Općinski sud u Lukavcu je, posle Općinskog suda u Tuzli, sud sa znatno većim brojem nezavršenih predmeta od drugih sudova na području TK, s tim da je omjer broja nezavršenih predmeta po sudiji i stručnom saradniku u Općinskom sudu u Tuzli znatno povoljniji u odnosu na ovaj sud, gdje je npr. drugi sud po veličini na području TK posle suda u Tuzli, ima 3 puta više sudija i stručnih saradnika, a 4 puta, čak i manje, nezavršenih predmeta za 2015.

Iz izvještaja VSTV BiH za 2014. godinu samo pet sudova u BiH imaju veći broj nezavršenih tzv. „nekomunalnih“ predmeta i to: Općinski sud u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Travniku i Tuzli, koji imaju znatno veći broj sudija i stručnih saradnika, Međutim, ono što je potrebno istaći, a zahvaljujući angažovanjem svih uposlenih, Općinski sud u Lukavcu je u prethodne tri godine imao zaista dobre rezultate u radu, s tim da je u 2013. godini vršen prijem uposlenika, a 2 stručna saradnika su počela sa radom tek 01.07.2013. godine. Sud je 2014. godini imao kolektivnu normu od 163 %.

S navedenom kolektivnom normom, a prema zvaničnim podacima VSTV BiH, bili smo među 10 sudova u BiH, a po kvalitetu rada suda, odnosno sudskih odluka, drugi sud u F BiH iza Općinskog suda u Zenici, što po navedenim rezultatima i ostvarenom normom koja je bila ubjedljivo najveća u odnosu na druge sudove ovaj sud je, uvažavajući i rezultate dugih sudova, imao najbolje rezultate od sudova na području TK, jer je drugi sud na TK imao normu od 135%. Za 2014. godinu realizacija Plana rješavanja starih predmeta koju sud donosi, uz podršku VSTV BiH svake godine, iznosila je više od 70% (koji čine više od 80% izvršnih predmeta).

Takođe kolektivna norma suda za 2015. godinu je bila i veća i iznosila je 165 %, po kojoj smatram, s obzirom da to ne sadrži Izvještaj VSTV- a BiH za 2015. godinu, rezultat koji nas svrstava u prvih pet sudova u BiH, dok je realizacija iz Plana rješavanja starih predmeta za 2015. godinu iznosila više od 80% (u najvećem dijelu izvršnih predmeta). Prosječna kolektivna norma sudova u Bosni i Hercegovini za 2015. godinu iznosi 123%. Općinski sud u Lukavcu ima sistematizovano – 6 sudija sa predsjednikom suda i 2 stručna saradnika s tim da je jedna sutkinja na porodiljskom odsustvu pod maja mjeseca ove godine. Pored navedenih odličnih rezultata u protekle tri godine, ovaj sud nije u mogućnosti postići potrebnu ažurnost. Iz navedenih razloga sam početkom februara ove godine obratio se VSTV BiH sa zahtjevom za proširenje sistematizacije za troje sudija kako bi se u narednom periodu smanjio broj nezavršenih predmeta, te nakon proširenja sistematizacije u tom dijelu izvršilo i povećanje određenog broja namještenika u cilju nesmetanog funkcionisanja suda, što nam je i odobreno proširenje sistematizacije od strane VSTV.

Da bi bio izvršen prijem novih sudija neophodno je za to obezbjediti radni prostor, jer je Općinski sud u Lukavcu smješten u neslovnoj, neadekvatnoj i veoma maloj zgradi vlasništvo općine Lukavac, širine samo 10 metara i dužine nepunih 30 metara. Potrebno je izvršiti podizanje jedne etaže u kom prostoru bi se uradile sudnice, te nekoliko kancelarija za druge uposlene, te izvršila adaptacija prizemlja i postojećeg sprata, uradila pisarnica, zamjenila stolarija i sl. za što je potrebno obezbjediti sredstva u iznosu između 250.000 – 300.000 KM. Zbog nedostatka prostora prinuđeni smo da određeni broj sudskih predmeta smjestimo i van zgrade suda. Od samog početka rada suda, u više navrata, obraćao sam se sa zahtjevom za obezbjeđenje sredstava VSTV- u, Vladi TK, putem Minstarstva pravosuđa i uprave TK, što do sada nije realizovano.

Budžetskim zahtjevom i ove godine od Vlade TK sam, kao i prethodnih godina, zatražili da nam za dogradnju jedne etaže i adapataciju prostora obezbjede dio predviđenih sredstava za koji imamo i urađen glavni projekat koji je finansirala općina Lukavac, te bila spremna uložiti 150.000,00 KM, a ostatak sredstavaje potrebno obezbjediti iz budžetskih sredstava TK, što nije učinjeno.U cilju obezbjeđenja dodatnih sredstava obratio sam se prošle, a i ove godine, Federalnom ministarstvu pravde u Sarajevu, te na održanom sastanku u februaru ove godine kod federalnog Ministra pravde gospodina Jozić Mate na kojem je prisustvovao i predstavnik VSTV-a, dobio sam obećanja da će nas nastojati uvrstiti u IPA projekte za 2016. godinu, koje finansira međunarodna zajednica, za obezbjeđenje navedenih sredstava za dogradnju i adaptaciju zgrade suda, što je Federalno ministarstvo i učinilo obraćajući se Europskoj komisiji i VSTV da je njihov jedini prijedlog, zbo stanja u kojem se ovaj sud nalazi, obezbjeđenje sredstava iz IPA fondova za sud u Lukavcu.

Ukoliko se navedena nadogradnja jedne etaže i adaptacija postojećeg prostora ne realizuje, a time i stvore preduslovi za povećanje broja sudija i neophodnog broja namještenika i obezbjede sredstva za 2017. godinu za plate istih, s postojećim brojem sudija ovaj sud nikad neće moći biti ažuran sud i pored navedenih dobrih rezultata u radu. Sudije, stručni saradnici, ali drugi uposlenici, veoma često ostaju i duže od punog radnog vremena, dok neki na posao povremeno dolaze i subotom. pa tako i pisarnica suda u svrhu rješavanja određenih zaostataka u postupanju u predmetima, čime sud zaista ulaže velike napore da odgovori na obaveze koje su pred uposlenicima ovog suda, Vjerujem da su građani ovog grada i općine Lukavac očekivali da će ponovnim početkom rada Općinskog suda u Lukavcu blagovremeno biti rješavani njihovi predmeti iz sudske nadležnosti, ali iz navedenih podatataka smatram da će izvesti zaključak da ovaj sud radi u izuzetno teškim i složenim okolnostima, s veliki brojem nezavršenih predmeta, malim brojem sudija i poteškoćama u nedostatku radnog prostora.

Ne rješavanje predmeta u razumnom roku dovodi do podnošenja apelacija Ustavnom sudu BiH, čime će apelanti dobijati naknadu u novčanim iznosima i to sve iz budžeta TK, jer veliki broj predmeta nije razlog, po stanovištu Ustavnog suda, odnosno opravdan razlog za ne rješavanje predmeta u razumnom roku. Oni koji su dužni da pomognu u rješavanju navedenih poteškoća, na kantonalnom nivou, odnosno izvršna vlast bi trebala zaista pokazati veću zainteresovanost u rješavanju navedenih poteškoća, a navedeni rezultati u radu suda, kao i poteškoće u radu, bi trebali na to da skrenu pažnju istih. Smatram da je Općinski sud u Lukavcu u najtežem položaju, čime bi trebao da bude i prioritet u odnosu na druge sudove. Ukoliko se u naredne tri godine navedeno i ne realizuje i ukoliko bi sud imao i dobre rezultate broj nezavršenih predmeta preći će broj od 50.000, što će nas zaista dovesti u bezizlaznu situaciju i dovesti u pitanje svrhu i početka rada ovog suda. Nadam se ipak da do toga neće doći i da ćemo uz podršku drugih, sadašnju situaciju u kojoj se sud nalazi poboljšati.

PREDSJEDNIK SUDA
Vejzović Muhamed

sodalive.ba

I opet 1 komentar (kao u prethodnom tekstu):

Slika
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 13:39:28, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Avg 26, 2016 20:53:11

nevenkagaragic je napisao:Nastavak price (i pricica-tek nesto malo) o medijski vrlo aktuelnom glavnom tuziocu BiH (bas mu idu na ruku s obzirom da obozava svoje slike)...
A PARADOKSA ne manjka!

Strana 349
Strana 350
Strana 352


Salihović od Pleha: Ima li telefona u frižideru?!

уторак, 23. август 2016.
Slika
piše: Slobodan Vasković

Glavni tužilac Goran Salihović pokušava da opstruiše disciplinsku istragu protiv samog sebe, koju vodi v.d. glavnog disciplinskog tužioca Alena Kurspahić.

Salihović pokušava da na poziciju glavnog disciplinskog tužioca postavi Hasana Pleha, svog donedavnog šefa kabineta.

Interesantno je da je Salihović smijenio Pleha početkom avgusta ove godine i optužio da je glavni krivac za opstrukciju brojnih istraga, među kojima su i one oko "Pavlović banke", "Bobar banke", kao i istrage vezane za afere sa kojima se u vezu dovodi Nikola Špirić.

Salihović je tim potezom pokušao anulirati činjenice koje su se pojavile u javnosti i koje svjedoče da je upravo Glavni tužilac, (istina, uz pomoć Pleha), opstruisao brojne istrage.

Smjenom Pleha Salihović je priznao opstrukcije Tužilaštva i sve ono što mu se stavlja na teret u javnosti, a sada pokušava da ide korak dalje i postavi ga za disciplinskog tužioca.

Teško da će mu to poći za rukom, jer, osim protiv Salihovića, istraga bi morala da se otvori i protiv Pleha, koji je jedan od glavnih pomagača Glavnog tužioca u brojnim nedjelima koje je počinio.

Umjesto da bude suspendovan i pod istragom, Pleh je trenutno smješten u Odjeljenje tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala, što je paradoks: Upravo bi Pleh trebao biti meta tog odjeljenja zbog svojih nezakonitih aktivnosti.

I jedna bizarnost vezana za Pleha: Dok je (nakon smjene) na novom radnom mjestu u Tužilaštvu BiH, Pleh mobilni telefon drži u frižideru.

Valjda smatra da na taj način ometa eventualno prisluškivanje.Ne treba nikog u toj instituciji začuditi ukoliko se Pleh ubuduće bude javljao i iz zamrzivača, takozvane škrinje.

slobodanvaskovic.blogspot.ba

Hmmm... zakuvase Vaskovic i Pleh...

Pleh Vaskoviću: Vi ste maliciozni, Ja sam još uvijek Šef kabineta Glavnog tužioca, Tužiću Vas za klevetu

среда, 24. август 2016.
Slika

Poštovani,

u utorak 23. augusta 2016. godine, na svom blogu, objavili ste tekst, u kojem ste ponovo iznijeli niz neistina, koje se odnose na mene i posao koji obavljam.

U prilogu Vam dostavljam reagiranje/demantij, te zahtjevam da isto objavite na Vašem blogu.

Reagiranje istovremeno proslijeđujem i Vijeću za štampu / tisak BiH, kao regulacionom tijelu za štampane i on-line medije.

Također, napominjem da ću zaštitu od klevete, zatražit ću i putem nadležnog suda.

S poštovanjem,

mr. sci. Hasan Pleh

Slika

slobodanvaskovic.blogspot.ba

I hitan odgovor... ??!

Vasković Plehu: Zapanjen sam da ste još uvijek na slobodi i dobro je što niste prehlađeni

среда, 24. август 2016.
Slika

Poštovani Hasane,
iskreno sam zapanjen da ste, nakon svega što ste počinili, još uvijek na slobodi!

Ta činjenica zorno svjedoči koliko BiH nije pravna država. Ali ja vjerujem u onu Galilejevu da se ipak kreće. I okreće.

Posebno što ja znam šta si radio ovog ljeta: Sa bjeguncem od pravosuđa BiH Zlatanom Mijom Jelićem na Hrvatskom primorju. A znaju i drugi.

Dragi Hasane, Vi ste 12. avgusta smijenjeni sa pozicije šefa kabineta Glavnog tužioca. Očito, još uvijek u to ne možete da povjerujete. Ali to je već Vaš problem, a ne moj.

Hasane, ja iznosim istinu, a Vi iznosite Neistinu.

Vi jeste opstruisali brojne predmete i o tome postoje relevantni dokazi na osnovu kojih ćete Vi, ako bude pravde, (a biće), biti presuđeni.

Što se tiče Vašeg komentara o mom poznavanju rada Tužilaštva, neću se na njega osvrtati. Nepotrebno je, jer izvrsno poznajem rad mafijaške organizacije unutar Tužilaštva, kojoj i Vi pripadate.

Što se tiče Vaših prijetnji tužbom za klevetu - Bujrum. Napokon da nešto iz Tužilaštva BiH ode na Sud. Pa makar to bila i tužba protiv mene.

Uz to, Ja sam veteran tih sudskih procesa i vrlo rado ću pred svakim Sudom demonstrirati moć argumenata koji potvrđuju sve moje izrečene navode o Vama i Vama sličnima.

Ubijeđen sam da ću ja na ta ročišta dolaziti kao slobodan čovjek, a Vi u pratnji Sudske policije.

I za kraj sasvim lično: Dobro je da se Vi ne krijete u frižideru, već tamo držite samo telefon. Nećete se prehladiti.

Kao što možete primijetiti znam ja Vas i pohvaliti.

S poštovanjem,
Slobodan Vasković

slobodanvaskovic.blogspot.ba
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 13:40:44, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Avg 26, 2016 21:02:31

Ima li kraja?

PO ZAKONU

Revizija Tužilaštva BiH: Tužilac Salihović nezakonito nabavljao automobile i sam sebi plaćao honorare


Revizija je utvrdila da je Tužilaštvo mimo zakona nabavilo šest automobila, da je tužilac Salihović sam sebi isplaćivao honorare za rad u Udarnoj grupi, da su troškovi putovanja u inostranstvo enormno visoki

Objavljeno: 26.08.2016. u 11:01h
Slika

Piše: A. Avdić


Prošle godine Tužilaštvo BiH nabavilo je šest automobila. I svi do jednog kupljeni su nezakonito!

Državni revizori konstatovali su da je Tužilaštvo BiH za nabavku automobila u 2015. godini izdvojilo 213 hiljada maraka, ali da je prilikom ovih javnih nabavki prekršen zakon.

Nabavka šest automobila odvijala se po istom tenderu, u dva odvojena lota. U Zakonu o javnim nabavkama BiH navedeno je da ponuđač koji je samostalno poslao ponudu, ne može biti član grupe ponuđača u istom postupku.

„Međutim“, konstatovali su revizori, „ponuđač koji je izabran za lot 1, izabran je i za lot 2 kao član grupe sa još jednim ponuđačem“.

U pitanju je firma Hyundai Auto BiH koja je Tužilaštvu BiH prvo isporučila terensko vozilo vrijedno 70 hiljada maraka, a nakon toga, na osnovu istog tendera, Hyundai pravi konzorcij sa kompanijom AC Quatro, koja je, inače, u vlasništvu Bakira Alispahića, osobe sa crne liste SAD-a koja je dovođena u vezu sa terorizmom.

Na osnovu LOT-a 2, Konzorcij Hyundai – AC Quatro isporučuje Tužilaštvu BiH pet automobila ukupne vrijednosti 143 hiljade maraka. Revizori primjećuju da ponuđena oprema za automobile nije odgovarala specifikaciji objavljenoj u tenderu.

„Postavlja se pitanje na koji način je izvršen tehnički prijem vozila i da li je isporučeno vozilo u skladu sa traženim karakteristikama. Ugovorni organ trebao je odbaciti ponudu u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama“, naveli su revizori.

No, unatoč očiglednom kršenju Zakona, Tužilaštvo je potpisalo sporne ugovore. Da stvar bude još gora, po istom principu, Tužilaštvo BiH i ove je godine nabavilo terenska vozila od konzorcija Hyundai-AC Quatroza što je izdvojeno preko 170 hiljada maraka.

Nisu ovo, međutim, jedine nepravilnosti u poslovanju Tužilaštva BiH. Članovima Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih emigracija, mimo propisa su isplaćivani honorari. Glavni državni tužilac Goran Salihović donio je odluku da samom sebi, na ime članstva u Udarnoj grupi, isplaćuje mjesečnu naknadu u visini jedne penzije – odnosno 350 KM. Po tom osnovu, samo u prošloj godini, Salihović je inkasirao 4 200 KM

„Potrebno je preispitati adekvatnost izbora ugovora o djelu kao načina angažmana redovno zaposlenih u institucijama u BiH“, smatraju državni revizori.

Osim ovih propusta, u izvještaju su istaknuti i enormno visoki troškovi službenog puta u inostranstvo. Dakle, čelnici institucije koja bi trebala istraživati kriminal na teritoriji BiH u prošloj su godini za službena putovanja u inostranstvo potrošili 163 hiljade maraka. Uglavnom su državni tužitelji u inostranstvu posjećivali seminare i konferencije. Istrage su bile u drugom planu.

(zurnal.info)
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 13:41:24, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Avg 26, 2016 21:08:51

"AFERA U TUZLI - Kako su Imamovic i Direkcija za obnovu i izgradnju krcmile budzet
Kredit za Panonska jezera vracen novcem prevarenih kupaca stanova!?"


Slika
Veci format:
https://s26.postimg.cc/g2g5jrwhl/2_Avaz ... a_vrac.jpg
"Dnevni avaz", 26.08.2016.
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 13:47:01, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Avg 26, 2016 21:29:36

nevenkagaragic je napisao:
nevenkagaragic je napisao:Secam se izjava Sesenama Cosica kada je preuzimao duznost Glavnog kantonalnog tuzioca TK…
Koje su to obecavajuce izjave bile!
Naravno, prica samo radi price. A "poslovi" su bili samo radi sebe i onih koji su ga zaduzili!
Medju njima i profesori Pravnog fakulteta...

Kako je moguce da Cosicev sin Nedim Cosic, da sin TUZIOCA i to GLAVNOG, bude primljen za "strucnog" saradnika u Opstinskom sudu u Sarajevu BEZ (nezamislivo!) polozenog pravosudnog ispita?

KAKO je moguce? Moguce je tako sto je clan komisije i predsednik Opstinskog suda u Sarajevu, uz to tuzlanski kadar, Goran Salihovic, primio sina svog "drugara" za svog "strucnog" (???) saradnika!
Ostali kandidati koji su ispunjavali SVE uslove konkursa su se mogli "slikati"!
Nisu ONI sinovi ili kceri Sesenama Cosica i njemu slicnih "pravednika" iz tuzlanske "skole" nepotizma!

Jadno li je pravo (i sa buducim pravnicima koje "uce" ONI profesori)...
Jadna li je pravda u BiH sa ovakvim tuziocima, sudijama i njihovim sefom, takodje tuzlanskim (bivsim) kadrom Miloradom Novkovicem...

Jadna li je i ova medjunarodna zajednica koja misli da moze "reformisati" ovo sto se zove BH pravosudje!


Slika
"Oslobodjenje", 25.06.2011.
Veci format:
http://www.zaslike.com/files/o14hirea26kjdp1p51tw.jpg

Hoce li Goran Salihovic, predsednik Opstinskog suda u Sarajevu (tuzlanska “skola”) odgovarati za prijem Cosicevog sina bez polozenog pravosudnog ispita, pored mase kandidata koji su ispunjavali SVE uslove trazene konkursom? Sumnjam, jer TAKVI ne odgovaraju. Ovo je BiH gde cak i pravosudje "funkcionise" ustaljenim tokom “i po babi i po stricevima”!

Evo jednog komentara na portalu tuzlalive.ba o "liku i delu" doticnog predstavnika BH pravosudja:

"nederland kaže:
02. 07. 2011 u 12:47 pm
Goran Salihovic je premazan svim mastima. Sudija koji nije u zivotu odsudio 100 predmeta otisao je previsoko u hijerarhiji. U Sarajevskom sudu ga niko ne voli, jer smatraju da je obicni sminker, a osim toga tesko podnose da im provincijalac iz Lukavca komanduje.
On se “istakao” i u nekim slucajevima dok je bio sudija u Tuzli. Opstinari su mu dodijelili stan krseci zakon, a tadasnja Finansijska policija je podnijela krivicnu prijavu protiv sefova opstine (Beslagic i kompanija) zbog izdvajanja tadasnjih, cini mi se, oko 130.000 maraka za stan, a materijal je u formi odluke uoblicio sekretar Jasmin Imamovic.
Tadasnji tuzilac TK Izo Tankic predmet je sakrio u ladicu i prijavljene face nikada nisu procesuirane. Salihovic je vratio dug Imamovicu, kada je ovaj upao u trosobni stan Ninele Markudov na Brcanskoj Malti, u kojem je bila njena cerka s malom bebom Vesna Lukic. tada je Goran Salihovic doveo pet krajnje sumnjivih svjedoka (medju kojima i neke koje je spasio zatvora) da svjedoce da Vesna LUkic nikada nije zivjela u stanu njene majke. Na osnovu takvog svjedocenja sve sudske instance su odlucile protiv Lukicke (mada postoje svjedoci, komsije, da se tu porodila) i stan od oko 100 kvadrata je, kao SLOBODAN, dodijeljen Jasminu Imamovicu!!!! Ostecena strana je poslije tuzbu predala sudu u Strazburu. Toliko o Goranu Salihovicu (pozdrav iz Nederlanda)"


EDIT-obnavljanje "izgubljenih" slika-clanaka...


nevenkagaragic je napisao:Znam za ovaj slucaj vec dugo, ne sa svim detaljima, ali me nista ne cudi jer je poznato da ZAKONI NE VAZE za sve.
Isto tako me ne cude ni pomenuta ("zvucna") imena aktera, posebno Jasminovih drugara sudija Gorana Salihovica i Ize Tankica, izmedju ostalih. Kakvo nam je pravosudje nijeni cudo sto su tuzbe gradjana protiv drzave zagusile evropski sud za ljudska prava. U BiH pravo poznaje samo odabrane…
O Jasminu Imamovicu vise se i nema sta reci – "polozio je"!
Samo napred gospodjo Lukic, ne kazu dzaba da je pravda spora, no ipak je dostizna, ali samo za uporne.


Društvo, Suživot i tolerancija

Vesna Lukić: Načelnik Jasmin Imamović već 19 godina nezakonito živi u mom stanu!


objavljeno: 04. 10. 2012

Tuzlanka Vesna Lukić (52), s mužem Draganom i tri sina trenutno nastanjena u Holandiji, inače, kćerka predratne predsjednice tuzlanskog SUBNOR-a Ninele Markudov, već 15 godina ganja pravdu pokušavajući vratiti u posjed stan u Tuzli u kojem, kako kaže, od 1993. godine nezakonito živi Jasmin Imamović, aktuelni načelnik općine Tuzla.

Slika

Ona pri tome navodi kako je, nakon višegodišnjeg potucanja po hodnicima općinskih službi i sudova, očigledna žrtva korumpiranog domaćeg sudstva i političkih igara iza kojih stoji osoba koja se u svakodnevnom životu hvali kako je legalista i da mu je sprovođenje zakonitosti u radu prava svetinja.

„Da je zaista legalista, onda bi Imamović u procesu mog dokazivanja prava na stan na trećem spratu broj 7, u Titovoj ulici broj 199 u Tuzli, u zgradi na Brčanskoj Malti, veličine 100 kvadratnih metara, uvažio brojne dokumente koje sam podnijela, kao i presudu Kantonalnog suda Tuzla u moju korist. Međutim, ne samo da ih ignoriše, nego sve čini da pogazi moja osnovna ljudska prava i nastavi, nezakonito, skoro punih 20 godina, živjeti u mom stanu. Na žalost, u tome mu je svesrdno pomogao njegov intimus, Goran Salihović, sadašnji predsjednik Općinskog suda u Sarajevu“, kažu Vesna i Dragan Lukić, s kojima smo ovih dana razgovarali tokom njihove kratke posjete rodbini i prijateljima u Tuzli i Lukavcu.

IMAMOVIĆ DOŠAO S NAORUŽANIM VOJNICIMA

Prezentirali su brojne dokumente, isječke iz novina, sudske presude, rješenja nadležnih općinskih organa, kao i naloge predstavnika OSCE u Tuzli da joj se vrati stan koji je njena majka 1976. godine dobila od Općine. Ali, ništa nije pilo vode i na kraju je predmet završio u Strasbourgu, gdje u moru drugih i sličnih, čeka na presudu.

Sve je, pričaju Vesna i Dragan Lukić, počelo 1993. godine, kada je Jasmin Imamović, tada sekretar Općine, došao u stan na Stupinama Vesnine sestre, Biljane Baraković, supruge uglednog tuzlanskog kardiologa Fahira Barakovića. Ušao je u pratnji tri naoružana vojnika i naredio je da se u roku tri dana isprazni stan u Titovoj 199.

„U tom stanu 26. septembra 1991. godine, rodio se moj prvi sin Nenad. U Hrvatskoj je već počeo rat, a ratni oblaci već su se nadvijali nad Bosnom. Moj suprug i ja, igrom slučaja, vjenčali smo se u Lukavcu, gdje je on stanovao kod roditelja. Bili smo mladi, neopterećeni bilo čime, uvjereni da živimo u normalnom svijetu i upravnoj državi. Bilo nam je potpuno svejedno gdje ćemo se vjenčati. U Lukavcu je Dragan imao pržionicu kafe i od toga smo kasnije živjeli“, uvodni je dio nevesele priče supružnika Lukić, koja će se izroditi u pravu dramu.

Trinaestog maja 1992. godine, dok su obilazili klijente za prodaju kafe, sreli su prijatelja koji je rekao da se u BiH, pa i u Tuzli zakuhava, i da bi bilo dobro barem žene i djecu negdje privremeno skloniti i zaštititi.

Slika

S obzirom da je Vesna već nosila drugo dijete, spakovali su najosnovnije stvari i 13. maja 1992. godine otputovali su kod kumova u Suboticu.

„Namjera je bila da ja ostanem tamo dok ne prođe frka, a da se Dragan vrati. Međutim, u Tuzli je rat počeo 15. maja, baš ispred zgrade u kojoj smo stanovali. Bili smo očajni i nemoćni. Da stvar bude gora, moja mama je prilikom granatiranja dobila izliv krvi u mozak i smještena je u bolnicu“, priča Vesna Lukić.

Njena majka, Ninela Markudov, pala je u komu 28. juna i nije se oporavila. Umrla je 10. jula 1992. godine. U stanu je, opet, ostala njena majka, Vesnina baka, koju su smjestili kod ujaka. U međuvremenu se iz izbjeglištva u Makedoniji vratila njena sestra Biljana, koja je u stan, da ne bi bio prazan, smjestila neke poznanike-beskućnike.

Slika

„U svojoj tuzi nisam ni razmišljala da već postoje ptice grabljivice koje su bacile oko na naš stan. Sestra me je obavijestila da je Jasmin Imamović, u pratnji naoružanih lica, naredio da se odmah isprazni majčin stan, jer će u protivnom stvari iz njega biti izbačene na ulicu. Biljana je pod prijetnjom granata, grozničavo, plačući, stvari iz stana iznosila, nastojeći da sačuva najvrijednije. Moj zet, Fahir, liječnik, govorio je: “Nemoj Jasmine to raditi, moja svastika to nije zaslužila, vratit će se, sada je sve blokirano, ali on nije htio ni da čuje“, navodi Vesna Lukić.

U ime njene porodice, Biljana Baraković je, kao opunomoćenik, uložila žalbu Općini Tuzla, ali je odbijena. Tadašnjem načelniku Selimu Bešlagiću najvjerovatnije je upravo Imamović poturio na potpis rješenje prema kojem Vesna Lukić nema pravo na majčin stan, jer ga je u avgustu 1991. godine napustila i otišla u Suboticu.

Kako je to moguće, kada se mjesec dana poslije u tom stanu rodio Nenad Lukić, danas 21-godišnji mladić, student u Holandiji, o čemu postoji validan dokument!?

Ovo rješenje je bilo prva laž u nizu drugih i prevara, koje će uslijediti narednih godina. U međuvremenu, Vesna i Dragan Lukić, sa sinovima, 25. oktobra 1994. godine, kao izbjeglice, nastavili su život u Holandiji. Namjeravali su se vratiti u BiH, ali više nisu imali gdje.

SISTEM PROTIV POJEDINCA

Kada se završio rat, a počela primjena Daytonskom sporazuma, te Zakona o vraćanju stanova prijašnjim vlasnicima, Lukiću su službeno podnijeli zahtjev za povrat.

Slika

„Odmah sam odbijena s banalnim obrazloženjem da žene udajom žive u muževljevoj porodici! Pri tome su naveli i da sam u vjenčanom listu navela adresu stana u Lukavcu, gdje ću živjeti. Smiješno, i jedno i drugo. Na vjenčanju se jedino izjavljuje o prihvatanju bračnog druga, a niko te ne pita, niti je to bitno gdje ćeš živjeti. Da sam se udala u Las Vegasu, da li bi to značilo da ću tamo živjeti“?

Podnošenjem zahtjeva za povrat stana, Lukići su započeli i bespoštednu i neravnopravnu borbu za zaštitu osnovnih ljudskih prava, nesvjesni kakav korumpiran sistem imaju protiv sebe. Jasmin Imamović je upregnuo svu silu ljudi i osoba iz okruženja kako bi Lukićima osporio pravo na povrat stan. U isto vrijeme je, 14. aprila 1999. godine, a da bi bio siguran da neće izvisiti, Imamović podnio zahtjev za povrat svog prijašnjeg stana u Ul. Goste Lazarević 174, broj 16, u Tuzli.

U to vrijeme, u općini Tuzla mjesečno je deložirano po 150 osoba koje su na razne načine uselile u tuđe stanove. Objavljivani su spiskovi onih koje će, uz asistenciju policije, općinski službenici deložirati. Bilo je i poznatih osoba, ali ne i Jasmina Imamovića, jer je februara 2001. godine već postao načelnik i, logično, njegovi službenici nisu smjeli pipnuti „legalistu“, inače oholog, sujetnog i osvetoljubivog šefa.

Njegov opstanak u tuđem stanu nije pokolebao ni nalog Višeg službenika za ljudska prava OSCE Davida Daiaz Jogeixa, koji je tadašnjem šefu Službe za stambeno-komunalne poslove, Amiru Omerćehajiću, danas advokatu, uputio pismo u kojem navodi:

„Sukladno našem dogovoru, a provjerom informacija u MUP ustanovljeno je da je Lukić (Markudov) Stojana Vesna imala prijavljenu adresu prebivališta na dan 31.4.1991. u Ulici M. Tita 199, ulaz 1, kao član porodičnog domaćinstva. Lukić Vesna je podnijela zahtjev za povrat stana nadležnoj službi 27.7.1998. godine, a niti nakon održane usmene rasprave 3.11.1998. nije riješeno po zahtjevu. U tom smislu, imajući u vidu preporuke privremene Izborne Komisije molim vas da donesete rješenje po zahtjevu imenovane stranke. Primite izraze mog osobitog poštovanja!“

Slika

Da je Vesna Markudov Lukić bila član porodičnog domaćinstva potvrđeno je i drugim dokumentima: ličnom kartom na njeno ime, rodnim listom njenog sina Nenada (dobijen od Općine Tuzla!), izjavama nekolicine najbližih susjeda, te na kraju presudom Kantonalnog suda Tuzla, koji je uvažio tužbu Vesne Lukić i zbog niza propusta organa uprave predmet vratio prvostepenom organu na ponovno rješavanje.

Naime, Kantonalni sud je, među ostalim, utvrdio da su u procesu dokazivanja prava, nadležni u Općini Tuzla svjedoke saslušavali zajedno, umjesto odvojeno, i bez prisustva Vesne Lukić, što je nedopustivo. Kada se još vidi popis osoba, određenih da u Općini vode predmet „Lukić“, jasno je da se ništa drugo osim odbijenice nije moglo očekivati. Na tom popisu su sve osobe koje su bile, a neke su još uvijek, potčinjene načelniku Jasminu Imamoviću i nije se ni moglo očekivati da će ići protiv šefa. Naprotiv, sve je rađeno da se Vesna Lukić odbije, što je urađeno dva puta. Prvi put uz potpis već spomenutog Amira Omerćehajića, a drugi put njegovog nasljednika do danas, Faruka Miše Ajaza.

BOLJE BITI PIJAN, ALI ČITAV

Šta se sve radilo, najbolje pokazuje slijedeći primjer. Vesna Lukić je od predsjednika Kućnog savjeta u ulazu zgrade Titova 199, Šukrije Iljazovića, dobila potpisanu izjavu da je član kućnog domaćinstva. Međutim, općinski organ je uspio ubijediti Iljazovića da promijeni iskaz, te je on, da se ne bi zamjerio susjedu, Jasminu Imamoviću, nakon toga dao slijedeću izjavu:

„Ako me pozivate u vezi sa papirom koji sam potpisao Lukić Vesni, o tome zajedno sa svojom suprugom izjavljujem da sam toga dana, potpisao neki papir, a bio sam pijan, pa se ja lično i ne sjećam šta sam tada potpisao. Ovim ponovo naglašavam i izjavljujem pod punom materijalnom i moralnom odgovornošću, svjestan i potpuno trijezan, da sam navedeni unaprijed napisani tekst na papiru potpisao nesvjesno, izvinjavam se, pijan, i da sada izjavljujem da se navedeni dopis ne treba uzeti kao vjerodostojan“.!?

Slika

No, ključnu ulogu u tome da uzurpator Imamović ostane u tuđem stanu, odigrao je njegov prijatelj i dužnik, Goran Salihović, u vrijeme sporenja predsjednik Općinskog suda za prekršaje u Tuzli, a danas predsjednik Općinskog suda u Sarajevu.

Salihović potiče iz okoline Lukavca. On je, kažu Lukić, doslovce u gradu vrbovao ljude koji će lažno posvjedočiti da je Vesna s mužem Draganom živjela kod njegovih roditelja u Lukavcu. Pronašli su i svjedoke u Tuzli, koji će „svjedočiti“ da Vesna sa sedmomjesečnim sinom, nije živjela kod majke Ninele u Tuzli.

„Salihović je za svjedoke osigurao tri osobe, od kojih za dvije, Vuka Cerića i Ivana Toplaka, slobodno možemo reći da su alkoholičari i osobe sumnjivog morala. Istina, Cerić je kategorički tvrdio da smo živjeli u Lukavcu, dok je Toplak izjavio samo da nas je tamo viđao. Isto je i sa tuzlanskim svjedocima, Kemalom Sejfulovićem i Sakibom Midžićem“, kaže Dragan Lukić.

S druge strane, svjesno su ignorisane izjave svjedoka koje je navela Vesna Lukić, među kojima je i Alija Šehić, susjed s kojim su se, kaže Vesna, vidjali na terasama.

„S obzirom na tanke zidove stana, čuli smo se uvijek kada bismo prali zube“, prisjeća se Vesna Lukić, uz napomenu da joj je Šehić pričao o golgoti koju je doživljavao zato što je svjedočio u njenu korist. Na sudu je plakao.

Elem, naštimani svjedoci, poput pijanca Iljazovića, svjedočili su u korist Imamovića, i ti dokazi, među ostalima, bili su krucijalni za odbijanje zahtjeva Vesne Lukić. Dva puta je nadležni organ Općine odbio njen zahtjev, gotovo s istim obrazloženjem, ignorišući presudu Kantonalnog suda, podnesene službene dokumente i nalog oficira OSCE-a.

Već umorna Vesna Lukić u Tuzli nije mogla pronaći advokata koji bi je zastupao. Jedni su angažman odbili bez obrazloženja, dok su drugi otvoreno naveli da se ne žele zamjeriti načelniku Imamoviću. Zbog toga su Lukići angažovali advokata iz Šamca, Boru Pisarevića, ali njega u Općini Tuzla nisu htjeli primiti ni na razgovor.

Slika

Sa svim naštimanim „dokazima“, a uz svesrdnu podršku iz sjene, Lukići su odbijenicu dobili i od Vrhovnog suda FBiH. Sumnjaju da je i tu umiješao prste Goran salihović. Njegov i odnos Jasmina Imamovića „pečatiran“ je zahvalnošću ambicioznog sudije zbog trosobnog stana koji je dobio od Općine Tuzla nakon rata, kupljenog za oko 140.000 maraka. Taj stan, odnosno, općinska odluka o njegovoj kupovini, bila je predmet krivične prijave koju je podnijela Finansijska policija. Predmet, međutim, nikada nije procesuiran zahvaljujući Salihovićevom prijatelju, Izi Tankiću, u ono vrijeme glavnom kantonalnom tužiocu u Tuzli.

„Na kraju snaga, ostalo nam je jedino da se za pomoć obratimo Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, što smo i učinili u decembru 1999. godine. Prihvatili su našu žalbu, poslali su nam brdo dokumenata koje smo morali potpisati i obavijestili su nas da čekamo kada će predmet doći na red“, kažu Vesna i Dragan Lukić.

Ne sumnjaju da će presuda biti u njihovu korist. Tada se namjeravaju vratiti u Tuzlu i ovdje živjeti. Međutim, slijedom primjera u „slučaju Sejdić – Finci“, nisu uvjereni da će u posjed stana doći bez novih poteškoća. Kažu, ako Jasmin Imamović ostane načelnik Tuzle, izgledi da se vrate u stan u Titovoj 199 i sinu Nenadu pokažu gdje se rodio, bit će popločane novim trnjem. Ali, ni tada neće odustati.

„Želim da mi se vrati ono što pripada meni mojoj porodici. Neka pravda barem bude na starni moga sina koji je u tom stanu počeo svoj život“, završava Vesna Lukić priču o svojoj životnoj drami i ljudskoj pokvarenosti. (T.L. – R.D.)

tuzlalive.ba
EDIT - novi link


nevenkagaragic je napisao:A ta provera ce biti "visokoprofesionalna"... po ustaljenoj praksi Kantonalnog tuzilastva TK od pre Cosica i za vreme Cosica (Sesenama)...
A posle Cosica? Kamo srece da se varam.


Tužilaštvo provjerava anonimku protiv Gorana Salihovića

01. 02. 2013 autor: Desk
Slika

Magazin Dani objavio je u današnjem broju informaciju o krivičnoj prijavi koja je zbog zloupotrebe službenih ovlašćenja podnesena protiv Gorana Salihovića, bivšeg predsjednika Općinskog i Kantonalnog suda za prekršaje u Tuzli, donedavnog predsjednika Općinskog suda u Sarajevu, a od danas glavnog tužioca BiH.

Dani navode da je Salihović uz pomoć svjedoka koji su lažno svjedočili, pomogao Imamoviću da useli u trosobni stan, u kojem i danas živi, u Titovoj 199 (na Brčanskoj Malti), onemogućivši pravo Vesni Lukić da vrati stan u kojem je do 1992. godine stanovala sa majkom Ninelom Markudov i u kojem se 1992. godine porodila.

Dani pišu da je Kantonalno tužilaštvo formiralo predmet o ovom slučaju, što su mediji pokušali provjeriti u samom tužilaštvu.

Posredstvom portparola Tužilaštva, Admira Arnautovića, pojedini novinari su zatražili provjeru ovih navoda i danas su dobili odgovor slijedeće sadržine:

“Ovakav odgovor smo uputili i magazinu Dani, pa i Vama šaljemo ono što trenutno o tome možemo reČi:
Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona je u januaru 2013. godine Federalno tužilaštvo FBiH dostavilo na postupanje anonimnu prijavu protiv Gorana Salihovića. Nakon prijema anonimne krivične prijave, u ovom Tužilaštvu je formiran predmet te su u toku provjere navoda prijave. S obzirom na to da je predmet u ranoj fazi vršenja provjera, nismo u mogućnosti dati više informacija o navodima same prijave”, navodi se u odgovoru koji je jednom od naših spoljnih saradnika dostavio Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva u Tuzli. (tl)

tuzlalive.ba


Malo prethodnih clanaka kako bi se shvatio sledeci post...

Citiram, da ne prepisujem novi (obnovljeni) danasnji tekst sa portala TuzlaLive.ba (26.08.2016.), a vrlo je bitno pisat, citati, siriti - da se ZNA!

Slika

Pisalo se i čitalo nekad/Vesna Lukić: Načelnik Jasmin Imamović već 19 godina nezakonito živi u mom stanu! - ... No, ključnu ulogu u tome da uzurpator Imamović ostane u tuđem stanu, odigrao je njegov prijatelj i dužnik, Goran Salihović, u vrijeme sporenja predsjednik Općinskog suda za prekršaje u Tuzli, a danas predsjednik Općinskog suda u Sarajevu...

Slika
https://s26.postimg.cc/j9ke1sp4p/151_TZ ... 8_16_2.jpg

Slika
https://s26.postimg.cc/n8hlkmdrt/151_TZ ... 8_16_3.jpg

Slika


Jos zanimljivosti o tuzlanskom narcisu Jasminu Imamovicu (usput i o drugima):

Strana 129

Strana 137

Strana 270

Strana 332

Strana 334

I jos mnooogo kojecega, ko bi to sve "pohvatao - valja listat ove stranice...
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 13:49:54, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pet Avg 26, 2016 21:51:31

Nesto danas mnogo spominju Elektroprivredu BiH?!

Kablovski operateri pisali Elektroprivredi BIH: Zašto ste povlaštenim operaterima “oprostili” 40 miliona KM?! - Četiri kablovska operatera iz BiH – Elta MT, TXTV, Elkatel i Antel , po drugi put u posljednjih nekoliko sedmica uputili su pismo direktorima i članovima uprave Elektroprivrede BiH u kome iznose zapanjujuće informacije o neovlaštenom korištenju elektrostubova od strane “privilegiranih” kablovskih operatera, upirući prst prije svega u Telemach. Pismo četiri kablovska operatera prenosimo u cjelini. Poštovani članovi Upravnog i Nadzornog odbora, u prilogu je pismo koje smo Upravnom odboru poslali tačno prije tri mjeseca. U tom pismu smo vas pozvali da preduzmete konkretne mjere protiv društva »Telemach« d.o.o. Sarajevo i »BHB Cable Tv« d.o.o. Lukavac, i druge vama poznate kompanije, koje u znatnoj mjeri, neovlašteno koriste državnu imovinu, elektrostubove, bez plaćanja propisane naknade od 4,75KM po stubu, mjesečno... 5) Tražiti od nadležnog tužioca da traži oduzimanje imovine društava, stečene krivičnim djelom, nakon što se namiri šteta Elektroprivrede BiH. Znali ste za navedena krivična djela, o njima ste bili pisano obaviješteni, imate pravnu službu i niste učinili ništa... Dodatno vas želimo upozoriti da kao operatori, konkurenti Telemacha, zbog ovakvog vašeg postupanja trpimo nelojalnu konkurenciju, gdje se na tržištu suprostavljamo nekome ko je od vas dobio poklon od 40.000.000,00KM.... imate u rukama sve mehanizme da to spriječite, a ako to niste spriječili onda ste krivično odgovorni...

Slika

Mrzi me gubiti vreme i kopirat tekstove, evo jos samo naslova:

FUP uhapsio četiri osobe, vrši se pretres i u zgradi Elektroprivrede BiH

Akcija FUP-a: Među uhapšenima i izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH - U današnjoj akciji Federalne uprave policije koja se provodi po nalogu Kantonalnog tužilaštva KS u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu, uhapšene su četiri osobe. Kako Klix.ba nezvanično saznaje, među uhapšenima je izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH Esed Džananović. - ... Uhapšen je i glavni tehničar ORL odjela na KCUS-u Safet Bibić koji je na sjednici Vlade KS održanoj 29. marta ove godine imenovan za člana Upravnog odbora JU Psihijatrijska bolnica KS. Uhapšeni su i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić. Prema navodima Tužilaštva KS oni se sumnjiče da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, primanje dara ili drugih oblika koristi i primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem...
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 16, 2018 13:50:49, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod law u Sub Avg 27, 2016 11:46:21

Svaka cast za hapsenja.

-------------
http://www.bih-pravo.org
law
 
Postovi: 223
Pridružio se: Pon Jun 02, 2008 12:23:47

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Sub Avg 27, 2016 21:48:44

law je napisao:Svaka cast za hapsenja.

-------------
http://www.bih-pravo.org

Bice to "pojela maca" za tili cas, po obicaju! Zivi bili pa videli...
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

PrethodniSljedeća

Povratak na Razno

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost