Članci o sudcima kriminalcima BiH

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod antimafija u Sub Maj 15, 2010 14:02:00

KRSTAN SIMIC - poslusnik politicara
Slika
antimafija
 
Postovi: 102
Pridružio se: Pon Maj 04, 2009 10:08:25

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod antimafija u Ned Maj 23, 2010 14:04:12

Prenosimo: Štiti li SIPA pojedine aktere afere “Pravni fakultet”?
objavljeno: 23. 05. 2010

Kada se u martu prošle godine Državna agencija za istrage i zaštitu uključila u istraživanje afere “Pravni fakultet”, cilj im je bio da priskoče u pomoć tužiteljici Tužilaštva TK Dijani Milić. Kao što smo tada pisali, zahtjev istražiteljima SIPA-e da pokrenu istragu uputio je prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Raffi Gregorian koji je putem Antikorupcione komisije OHR-a pratio suđenje Jasminu Mašiću, bivšem vozaču Vlade TK.

Upravo zbog sumnji u nevjerodostojnost presude Alme Mulabdić, predsjednice Sudskog vijeća, koja je na drugostepenom sudu pala, ignoriranja dokaza, načina na koji je vođen proces, te neprovođenja optužnice protiv profesora, sumnjalo se da profesori Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu uživaju političku i sudsku zaštitu. SIPA je, osim logističke pomoći, bila zadužena da tužiteljicu Milić zaštiti od velikog broja pritisaka, s obzirom da su postojale vrlo ozbiljne sumnje da se radi o organiziranom kriminalu u koji su uključeni ugledni advokati, članovi Sudskog vijeća Općinskog suda u Tuzli, članovi Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, uposlenici Kantonalnog suda u Tuzli, visokopozicionirani političari i veći broj profesora. Te sumnje su se itekako potvrdile tokom istrage koja se vodi posljednjih godinu dana, međutim, SIPA-ina uloga nije pomogla da se istraga i okonča. Naprotiv – posljednja dešavanja naslućuju da su inspektori SIPA-e slučaj dodatno zakomplicirali. Zašto se SIPA, koja je, dakle, vodila istragu zajedno s Dijanom Milić, iznenada okrenula protiv nje? – piše magazin Dani u posljednjem broju.

Skriveni cilj Vijest koja je objavljena u nedjelju navečer, 16. maja, na Dnevniku FTV-a, pozitivno je iznenadila javnost, koja je stekla utisak da je dvogodišnji skandal konačno završen: “Zbog zloupotrebe položaja, SIPA je podnijela Kantonalnom tužilaštvu Tuzla krivične prijave protiv profesora Pravnog fakulteta u Sarajevu Bajre Golića, Enesa Durmiševića, Nijaza Durakovića te studentice Šejle Ledenko. Prijave, međutim, nema ko da primi, jer je nadležna tužiteljica Dijana Milić ponovo na bolovanju, a to vrijeme provodi vozeći se privatno u službenom automobilu SIPA-e.”

Pokazalo se, međutim, vrlo brzo da ova vijest ima nekoliko, blago rečeno, nedosljednosti ali i ciljanu poruku. Prvo, osim Bajre Golića, ostale osobe inkriminirane u vijesti su važne, ali ipak potpuno sekundarne u cijeloj aferi. Nijaz Duraković je nekoliko puta pozivan na saslušanje zbog odnosa s jednom službenicom Kantonalnog tužilaštva koja vanredno pohađa studij prava i veže se za slučaj preko jednog od glavnoosumnjičenih, ministra unutrašnjih poslova TK Seada Omerbegovića: Omerbegovićev doktorat, koji je stekao kod Durakovića, upitan je, kao i ministrovo službeno vozilo, u kojem su se, pored profesora, do različitih ugostiteljskih objekata vozile i pojedine studentice. Enes Durmišević do sada tokom istrage nikada nije spomenut, a ono što mu se navodno stavlja na teret nema veze s Pravnim fakultetom koliko s optužbom Margarite Hadžić, kozmetičarke i jedne od najpoznatijih tuzlanskih makroa, da je “želio zavesti njenu kćerku” – treba li napomenuti da je i ova pohađala predavanja na Pravnom fakultetu bez da postoji evidencija da ga je uopće upisala!? Spominjanje studentice Šejle Ledenko je najveće iznenađenje s obzirom da je trebala da bude jedna od glavnih svjedokinja i što joj je zbog toga trebao biti ponuđen imunitet i zaštićen identitet (vidjeti okvir). Nedosljednost navodne prijave je što, u najmanju ruku, zaobilazi barem petnaestak osoba, direktno uključenih u skandal na isturenom odjeljenju sarajevskog Pravnog fakulteta u Tuzli.

Drugo, i daleko važnije, jest što se informacijom očito želi naglasiti kako postoji pravosudna i politička volja da se predmet okonča, ali da ga, valjda, sabotira Dijana Milić, koja “nije mogla da primi predmet”. Formalno, kako nam je objasnio jedan visoki inspektor iz Odjela za kriminalno-istražne radnje SIPA-e, ukoliko se radi o prijavi o sumnji o počinjenom krivičnom djelu, ona obično mora proći kroz protokol Tužilaštva a ne biti dostavljena u ruke tužioca; pa čak i slučaju da se radi o pošiljci koja je označena kao strogo povjerljiva. Međutim, u Tužilaštvu TK su nam rekli da niti jedna slična prijava nije protokolirana dok su nam u uredu glasnogovornika SIPA-e potvrdili kako oni nisu poslali zvaničnu vijest niti kaznene prijave.

Istu informaciju je dan poslije potvrdio i zamjenik glavnog tužioca TK Stjepan Čačić i dodao da je “utvrđeno da su na ime tužiteljice Milić stigle dvije pošiljke iz SIPA-e, 5. i 10. maja”. Saznajemo, međutim, da te pošiljke nisu sadržavale kaznenu prijavu već “dokumente o posebnim istražnim radnjama” u kojima se, između ostalih, spominje i nekolicina ovih osoba. Iz SIPA-e vijest o poslanoj prijavi zvanično niko nije demantirao, ali se nameće zaključak da se radi o (namjernoj?!) dezinformaciji.

Uloga glavnog tužioca Prema našim dobro povjerljivim izvorima, informacija je stigla iz regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli. Koji su razlozi plasiranja vijesti o navodnoj prijavi – nismo saznali, ali nije tajna da je prije nekoliko mjeseci Ivica Divković, šef glavnog ureda SIPA-e u Tuzli, privremeno suspendirao jednog od istražitelja na ovom slučaju, Hazima Habibovića, zbog odavanja informacija iz istrage. Navodno su neke od tih informacija stigle do glavnog kantonalnog tužioca Šesenama Ćosića, između ostalih, i one u kojima Dijana Milić namjerava pozvati Ćosića na saslušanje zbog sumnji da je zloupotrijebio položaj kako bi njegovo dvoje djece završilo Pravni fakultet!? Ćosić je za naš list svojevremeno sve ove navode demantirao, iako nije negirao da mu je “sin završio Pravni fakultet 2005. godine i kod navedenih profesora više puta polagao ispite. Sada radi kao stručni saradnik u Općinskom sudu u Sarajevu. Kćerka je apsolvent Pravnog fakulteta u Sarajevu i student pet i po godina, a kod navedenih profesora ispite je polagala više puta.”

Indikativno je da je Ćosić protiv Dijane Milić prošle godine podnio prijavu disciplinskom tužiocu VTSV-a, što je priznao na stranicama Dnevnog Avaza, u utorak 18. maja. “Znam da zbog toga što javno govorim o tome i sam mogu disciplinski odgovarati, ali, jednostavno, nemam pravo da šutim. Podnio sam prijavu protiv tužiteljice Milić prošle godine, 4. decembra, zbog slučaja ‘Pravni fakultet’. Razlog je nerad u ovom predmetu. Iako sve traje od 2008. godine, još nije pokrenuta istraga, a tužiteljica Milić odbila je dati presjek predmeta meni i glavnom tužiocu Zdravku Kneževiću. U nekoliko navrata je po više mjeseci bila oslobođena rada na drugim predmetima zbog slučaja Pravni fakultet, a cijeli predmet je još u fazi predistražnih radnji”, rekao je Ćosić dan poslije objavljivanja informacije o podnošenju krivične prijave na FTV-u. Da podsjetimo šta je to sve uradio Ćosić kako bi se istraga o Pravnom fakultetu završila, a o čemu smo u nekoliko navrata pisali: prijava Antikorupcione komisije Skupštine TK o seksualnoj korupciji na Pravnom fakultetu zaprimljena je u Tužilaštvu TK još 2005. – uredno je zaključana u ladicu; kada je tri godine kasnije Dijana Milić otvorila predmet, Ćosić, bliski prijatelj Zdravka Lučića, pozdravio je odluku da vozač Vlade Tuzlanskog kantona Jasmin Mašić bude jedini optuženi, iako je ovaj sve radio po instrukcijama Lučića, Golića i Fuada Saltage; kada je slučaj došao na Općinski sud, Ćosić se potrudio da kantonalna tužiteljica Dijana Milić u posljednji trenutak preimenuje krivično djelo “davanja dara i drugih oblika koristi” u krivično djelo “iznude” – a takvim preoblikovanjem, smatraju upućeni, omogućeno je Almi Mulabdić, predsjednici Sudskog vijeća, da izvede presudu po kojoj je Mašić lažno obećavao da može srediti ispite kod profesora “iako je znao da ne može”!? Ćosić je ove navode demantirao.

Oduzimanje slučaja Zanimljivo je da se dan nakon što se Ćosić žalio na Dijanu Milić, tužiteljica spremala da podnese prijavu protiv velikog broja osumnjičenih – tačnije 5. decembra 2009. Međutim, Dijani Milić je savjetovano da podnese prijavu samo protiv nekih osoba. S obzirom da je ona odbila s obrazloženjem da “moraju svi zajedno i istovremeno odgovarati jer je kompletan predmet uvezan i da će u suprotnom slučaj pasti”, predmet je zamrznut. Da li su Ćosićeva izjava te vijest plasirana na FTV-u slijed okolnosti kojima se već neko vrijeme priprema atmosfera sataniziranja Dijane Milić i davanje slučaja nekome drugom? Prije dva broja na stranicama Dana smo objavili vijest o iznenadnom uključenju Federalnog tužilaštva u cijeli slučaj. Glavni federalni tužilac Knežević nam je tada rekao da “postupak traje predugo te da žele vidjeti da li ima nepravilnosti u istrazi, te ako ima, onda postoji mogućnost da se predmet preda nekom drugom tužiocu ili drugom tužilaštvu”. Knežević nam je tada obećao da će nas obavijestiti o izvještaju čim mu se dostavi. Pozvali smo ga nanovo da provjerimo šta se desilo u međuvremenu. “Izvještaj još nisam dobio, a isto tako nemam informacija da je bilo kakva prijava SIPA-e došla u Tužilaštvo TK. I glavni tužitelj Ćosić mi je rekao da ne postoji nikakva prijava.” Knežević je nanovo rekao da “predmet neće trunuti u ladici Federalnog tužilaštva, kako smo napisali posljednji put”. Podsjetimo da smo, prema našim dobro povjerljivim izvorima, objavili da nekoliko visokopozicioniranih osoba iz sudstva, poput Ize Tankića, sudije Suda BiH, Ive Iveljića i drugih tuzlanskih tužitelja, na sve načine urgiraju kako bi se pojedine osumnjičene osobe zaštitile, zbog opasnosti da razotkriju netransparentno polaganje ispita i dobivanje diploma njihove djece na isturenom odjeljenju Pravnog fakulteta u Tuzli.

Šejla Ledenko, studentica: SIPA mi je prijetila!

Gori od činjenice da još niko nije procesuiran u slučaju Pravni fakultet sigurno je odnos prema svjedokinjama – djevojkama-žrtvama prisilne prostitucije i studenticama isturenog odjeljenja sarajevskog Pravnog fakulteta u Tuzli. Ne samo da je njihov način privođenja, koji se mora zamjeriti i tužiteljici Dijani Milić, od trenutka razotkrivanja afere bio ravan linču, već je i nezapamćeno narušavanje njihovih prava postignuto prilikom njihovog svjedočenja pred Općinskim sudom, tokom kojeg je sutkinja Alma Mulabdić obznanila imena svjedokinja. Na stranu što su time narušeni etički principi krivičnog postupka – kontekst spolnog odnošaja zloupotrebom položaja podrazumijeva da su žrtve u inferiornom položaju, odnosno da je nad njima vršena direktna ili indirektna prisila i prinuda – već što je ostvareno upravo ono što su ciljali profesori. S jedne strane, obznanjivanjem imena poručeno je ostalim svjedokinjama da ćute, a s druge, zadovoljen je glavni adut kojeg profesori koriste kako bi opravdali svoje višegodišnje iskorištavanje i ucjenjivanje studentica u zamjenu za prolaznost na ispitima – “one su to same tražile”. Da li su pravosudni organi krivi za to – odgovara slučaj studentice Šejle Ledenko, koja se odjednom, preko noći, od glavne svjedokinje i žrtve, pretvorila u glavnoosumnjičenu.

DANI: Da li je protiv Vas podnesena krivična prijava?

LEDENKO: Ja nisam primila nikakvu krivičnu prijavu. Vijest sam saznala na televiziji i kontaktirala svog odvjetnika da se dogovorimo o daljnjem postupku. Odvjetnik je otišao u Tužilaštvo, zvao je i SIPA-u, a niko od njih nije mu informaciju o tome da postoji prijava potvrdio.

DANI: Da li ste se iznenadili što Vas spominju?

LEDENKO: Ostala sam u šoku na tu vijest, a majka mi je sinoć završila u hitnoj. Ne moram vam govoriti koliko to na nju utječe od početka. Ja sam dijete poginulog borca i imam samo nju i ona mene, i mislim da je sramotno što su spomenuli i razotkrili moje ime u tom kontekstu.

DANI: Da li ste surađivali s Tužilaštvom na ovom slučaju?

LEDENKO: Jesam, od samog početka. Vrlo često sam išla u Tužilaštvo i kasnije u prostorije SIPA-e u Tuzli da dajem izjave, odgovaram na pitanja i pomažem im u istrazi. Međutim, nakon nekog vremena, počela sam dobivati prijetnje putem telefona. Bio je prikriven broj svaki put, a osoba se predstavljala kao sudija iz Sarajeva kod kojeg moram doći, a u slučaju da progovorim, glava će mi otići. Ja sam to odmah prijavila inspektorima u SIPA-i koji su mi rekli da ne mogu ništa jer ti pozivi nisu dovoljan dokaz. Onda su me inspektori počeli zvati svake sedmice bukvalno, kako trebam dati izjavu za ono te za ovo, te ako ne dopunim izjavu, da me mogu privesti, kako je bitno da svjedočim itd. Međutim, dok me je ispitivao, pokušavao je da mi napravi kao da sam bila sa svim profesorima.

DANI: Ko – on?

LEDENKO: Pa inspektor koji radi na ovom slučaju, Hazim Habibović.

DANI: O čemu ste svjedočili tokom istrage?

LEDENKO: Ja sam već svjedočila u predmetu protiv Jasmina Mašića, ne mogu ulaziti u detalje o čemu. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost i o tome ne mogu govoriti. A što se tiče istrage protiv profesora i drugih lica, svjedočila sam o istom.

DANI: Svjedočili ste o profesorima koji su seksualno ucjenjivali studentice?

LEDENKO: Jesam, svjedočila sam o svim malverzacijama na fakultetu… Ima tu svega, o tome kako je Saltaga za svoj rođendan pozvao studenticu kod njega kući, tada joj upisao ocjenu, da bi se ispostavilo da ocjena nije ni protokolirana… Ma, ima svega. Zaista ne smijem ulaziti u detalje. Meni nisu nikada indeks vratili, ja sam još studentica na tom fakultetu. Da mi je indeks vraćen pa da se mogu negdje drugo upisati, a ispisati odavde, ja bih javno pričala. Ali ne smijem, jer onda neću nikada ništa završiti.

DANI: Ali, koliko znam, profesori Golić, Saltaga i Lučić više ne predaju na isturenom odjeljenju u Tuzli?

LEDENKO: Ma ko je to rekao?! Pa naš je studij sad vezan za Sarajevo. A Golić sve pregleda, on ispituje, on ocjenjuje znanje, on upisuje ocjene u indeks, sve ide njemu u Sarajevo, na Pravo!

DANI: Šejla, da li Vam je ponuđen imunitet za suradnju?

LEDENKO: Jest, ponuđena mi je zaštita u zamjenu za kooperativnost i povlašten položaj. Dobila sam to obećanje, bila sam kooperativna i zato ne mogu da vjerujem šta mi sada pakuju. Ja sam im dovela nekoliko svjedokinja koje su pružale seksualne usluge profesorima u zamjenu za prolaznost na ispitima, pomogla sam im na sve načine, ali inspektor Habibović se stalno vraćao na mene, kao da sam ja kriva, stalno je vršio pritisak na mene – da mu priznam s koliko sam profesora spavala, da li sam s ovim, da li s onim, i ta pitanja su išla unedogled. Ispalo je kao da sam ja kriva za sve. Ja sam onda rekla da ako nastave s takvim pitanjima i ako me sumnjiče, da ću pozvati advokata. Onda je inspektor pobjesnio i rekao da ne dolazim s advokatom, da sam samo svjedok, da nisam osumnjičena. Ali po prijetnjama koje su mi nakon mog svjedočenja počele pristizati, izgledalo je kao da su profesori u Sarajevu saznali o čemu ja pričam u SIPA-i. Zašto bi me u suprotnom zvali? Ja sam rekla da im više neću davati izjave, da bi me zadnji put nazvao i rekao: “Dođi još jednom, jer od odgovora na ova pitanja zavisi da li ću podići optužnicu protiv tebe.” Meni je, dakle, Hazim Habibović, bukvalno prijetio. (Belma Bećirbašić, BH DANI – Vijesti.ba)
antimafija
 
Postovi: 102
Pridružio se: Pon Maj 04, 2009 10:08:25

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod antimafija u Sri Maj 26, 2010 13:54:59

Sutkinja Jukić optužuje Ćosića za "medijsku hajku"
Korupcijske i seks-afere poremetile međusobne odnose sudija


Bura koja se posljednjih dana podigla zbog istrage o korupcijskoj i seks-aferi na tuzlanskom odjelu Pravnog fakulteta Sarajevo ne samo da se ne smiruje nego dobiva i potpuno nove dimenzije. Kao što smo već pisali, glavni kantonalni tužilac Šesenam Ćosić podnio je VTSV-u disciplinsku prijavu protiv predmetne tužiteljice Dijane Milić zbog "nerada u ovom predmetu" te izjavio da je ona "privatizirala istragu".

Prije toga tužiteljica Milić, prema Ćosićevim tvrdnjama, odbila je dati presjek predmeta njemu i glavnom federalnom tužiocu Zdravku Kneževiću.

U ovaj sukob uključila se i sutkinja Općinskog suda Tuzla Ružica Jukić, koja je na dvjestotinjak e-mail adresa pravosudnih institucija u cijeloj BiH poslala pismo optužujući Šesenama Ćosića za "medijsku hajku protiv tužiteljice Dijane Milić". U pismu sutkinja Jukić upozorava kolege da bi i oni mogli postati "žrtve medija".

- Apsolutno me ne čudi što mediji pišu i govore o tome, jer od toga žive, ali me zaista čudi da glavni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva TK na javnim medijima iznosi kako je nezadovoljan radom tužiteljice Dijane Milić, te da je pokrenuo disciplinski postupak protiv nje. Tužiteljica je na ovakav način prikazana kao nesposobna i narušen joj je ugled, a da nije imala mogućnosti da se brani, jer suci i tužitelji trebaju da se suzdržavaju od bilo kakvih komentara pred medijima. Ne znam samo da li glavni tužitelj shvata da je ukoliko je to i tačno vezano za tužiteljicu, da je to i njegov minus, jer ne zna rukovoditi tužiteljstvom - napisala je sutkinja Jukić.

Tužilaštvo bez komentara

U Tužilaštvu TK nisu željeli komentirati pismo. Saznajemo da je za danas zakazan Kolegij tužilaca, na kojem će, uz sam predmet "Pravni fakultet", tema biti i pismo sutkinje Jukić. O ovim temama jučer su u Sarajevu razgovarali tužioci TK i FBiH Šesenam Ćosić i Zdravko Knežević.

Dnevni avaz 26.05.2010.g.
antimafija
 
Postovi: 102
Pridružio se: Pon Maj 04, 2009 10:08:25

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Sri Maj 26, 2010 13:59:37

antimafija je napisao:TUZIOCI NE ISTRAZUJU KRIMINAL I KORUPCIJU:

Cestitam antimafija! Slucajno nabasah na ovu stranicu i prepoznaj svoje skenirane clanke koje sam postavljala na drugim forumima i svom blogu (upecatljiviji su mi skenirani, nego citirani).
Moram priznati da sam pocascena.
Pridruzicu Vam se...
Prvi clanak koji prepoznadoh - "DANI", 14.05.2010.

Slika
http://s26.postimg.cc/494gncit5/1_2_Dan ... an_667.jpg
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 07, 2018 09:14:54, izmjenjena 3 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Sri Maj 26, 2010 14:31:04

antimafija je napisao:Izgleda da je jedina funkcija VISOKOG SUDSKOG I TUZILACKOG VIJECA da 80 uposlenih, prima redovne plate.

Oni apsolutno nista ne rade.

Pravni neradnici!

Slazem se - znam iz LICNOG iskustva.

Nazalost, nisu jedini. Tuzioci Kantonalnog tuzilastva TK na celu sa Cosic Sesenamom (i ranije Koval Slavenom), kao i neke sudije (cak iz Suda BiH) idu stopama VSTV-a i izgleda im je jedina "zadaca" zastititi nedodirljive (doktore, rodjake, prijatelje...).
Ocito je, a to nam svakodnevno serviraju uporni novinari (svaka im cast), da u BH pravosudju mnogo, mnogo smrdi.
"Riba od glave smrdi" zar ne?
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod antimafija u Sri Maj 26, 2010 14:35:27

Ukoliko imas nekih dobrih clanaka koji nisu ovdje, budi slobodna da ih postavis.

Lijepi pozdravi,
Antimafija Team BH
antimafija
 
Postovi: 102
Pridružio se: Pon Maj 04, 2009 10:08:25

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Sri Maj 26, 2010 23:43:46

Mnogo toga smo mi gradjani saznali zahvaljujuci novinarima i na tome im hvala.
O skandalu u Tuzilastvu TK pisu i ostali...

"Slobodna Bosna", 20.05.2010.
1.
Slika
2.
Slika

Drago mi je sto se konacno nasao neko (sudija Ruzica Jukic) da kaze Sesenamu Cosicu da nije sposoban i da je sva ova farsa i njegov monolog u medijima u stvari VLASTITI minus.

Slika
http://s26.postimg.cc/en179r7ll/2_4_Ava ... Cosica.jpg
"Dnevni avaz", 19.05.2010.
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 07, 2018 09:15:52, izmjenjena 3 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Sri Maj 26, 2010 23:53:05

Ako nije problem, ja bih krenula od prosle godine sa izabranim clancima iz moje "arhive".
Ako je problem - brisite.

Jos uvek nista novo za "Integra-inzenjering", osim sto je stecajnog sudiju Godzirova zamenio Igor Iveljic (sin tuzioca Ive?).

"Tuzlanski list", 25.01.2009.
Slika
http://s26.postimg.cc/yvokvh6wp/3_TZ_li ... ntegra.jpg
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 07, 2018 09:16:31, izmjenjena 4 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Čet Maj 27, 2010 00:05:11

Malo podsecanje na tuzlansku pravosudnu sex-profesorsku trakavicu ciji kraj jos nije na vidiku.

"Slobodna Bosna", 29.01.2009.
1.
Slika
2.
Slika
3.
Slika
4.
Slika

"DANI", 30.01.2009.
1.
Slika
2.
Slika

EDIT-ponovo obnavljanje "izgubljenih" slika-clanaka...
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 07, 2018 09:17:32, izmjenjena 6 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Čet Maj 27, 2010 00:12:09

"Dani", 06.02.2009.

Slika

Slika
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 07, 2018 09:18:02, izmjenjena 3 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: Članci o sudcima kriminalcima BiH

Postod nevenkagaragic u Čet Maj 27, 2010 00:17:08

"Dani", 27.02.2009.

Slika

Slika
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Pon Maj 07, 2018 09:18:33, izmjenjena 4 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

PrethodniSljedeća

Povratak na Razno

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost