SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Sri Okt 14, 2015 11:36:57

Hmmm... hmmm... cuj to: "Da li postoji pravna država pitanje je sada!?"
Pitanje je staro, prastaro...
Piše Teufik Hadžiahmetović, thebosniatimes.ba


Slika

PRESUDA TEŠKA 3,5 MILIONA KM PROTIV PROFESORA FPN: Kako su 'školovani lopovi' doveli Kanton Sarajevo pred bankrot izdavši 626 nevažećih diploma - AFERE - Rukovodeći ljudi FPN-a na čelu sa bivšim i sadašnjim dekanom prof. dr. Mirkom Pejanovićem i prof. dr. Šaćirom Filandra, te tadašnji predsjednik Upravnog odbora FPN-a koji je sve nezakonite odluke bjanko potpisivao za dobro plaćenu funkciju Predsjenika UO, a inače je profesor na FIN-u prof. dr. Adnan Silajdžić, prodekan za nastavu prof. dr. Asim Mujkić, koordinator postiplomskih studija 4+1 prof. dr. Senadin Lavić i drugi, odgovorni su za milionski kriminal (3,5 miliona KM) na FPN, jer su izdali 626 nevažećih diploma sa zvanjem „magistra“. Na kraju su, nažalost, pustili u opticaj nevažeće diplome! - Dana 06.10.2015. godine donesena je historijska pravomoćna presuda u procesu koji se razvlačio punih pet godina od strane raznoraznih političkih centara moći, tužilačko-sudskih instanci koje su u sprezi, a sada se to može sa sigurnošću reći, presuda kriminogenim krugovima unutar akademske zajednice. Ovo je pobjeda pojedinca nad korumpiranim sistemom i dokaz da unutar sudova ipak postoje pojedinci koji svoj posao rade časno i pošteno.... Nakon svih presuda , sačinjenog hodograma i svega do sada što je u prethodnih pet godina napisano i izrečeno ostavljam na savjest glavnoj tužiteljici gospođi Burzić da samo pohapsi u spektakularnoj akciji SIPE ili neke druge policijske instance kakve gledamo u obračunu države sa kriminalcima odgovornim za milionski kriminal na Fakultetu političkih nauka, i naravno potencijalno odgovorne za bankrot Kantona Sarajevo... Da li postoji pravna država pitanje je sada!?

Slika
FOTO: Silajdžić, Marjanović, Pejanović, Filandra, Lavić, Mujkić
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 09, 2018 17:09:11, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Sri Okt 14, 2015 11:42:52

Videcemo... sve i dalje po starom "sistemu"...

Komentar dana
Koja je jama sljedeća


Objavljeno: 14. 10. 2015 - 06:00
Slika

Još četiri rudarska života izgubljena su zbog katastrofalnog stanja u bh. rudnicima. Ovog puta u jami Begići-Bištrani u Rudniku Kakanj, kako stručnjaci kažu, zbog „zarušavanja materijala iz krovine“ poginula su četiri rudara treće smjene, dok su jedan teže i jedan lakše povrijeđeni.

Zvanična informacija je da je riječ o „tehnološkoj nesreći“! Mogu je, kažu rudari, nazivati kako hoće, ali ljudski životi su izgubljeni i ako se ovakva nesreća mogla dogoditi u novootvorenoj jami, šta se tek onda može očekivati u jamama rudnika Bila, Mramor, Đurđevik...

Može se očekivati samo gore, na šta rudari godinama upozoravaju, strahujući da sa svakim njihovim ulaskom u jamu cijele smjene ne završe pod tonama obrušene zemlje i uglja.

Samo u posljednjih godinu dana u jamama Raspotočje, Stara jama, Han-Bila, Begići-Brištani i površinskom kopu Dubrave, što zbog zastarjele tehnologije, neopremljenosti i nestručnosti, što zbog javašluka, život je izgubilo 14 ljudi.

Istovremeno, i hala i vrana u FBiH, s njenim premijerom i ministrima na čelu, ustala je da se ospore zahtjevi rudara, odnosno da se iz cijene kilovat-sata struje izdvaja samo jedan fening koji bi bio uložen u modernizaciju rudnika, a kako bi se izbjegao gubitak rudarskih života. Taj novac, radije, kako se država opredijelila, ulagat će u plaće administracije, finansiranje stranačkih izbornih kampanja...

Zbog smrti rudara u nesrećama, počev od one velike u jami Dobrnja u Mramoru 1990. godine, pa do ovih u posljednjih godinu dana, nikada niko nije sudski odgovarao.

Sve se završavalo na nerazumljivim izvještajima rudarskih i drugih (državnih) inspektora, a koji se nakon dostave tužiocima, po već ustaljenoj proceduri, kisele u njihovim ladicama sve dok javnost ne zaboravi da se nesreća uopće i dogodila.

avaz.ba
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 09, 2018 17:09:41, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Sri Okt 14, 2015 16:41:24

nevenkagaragic je napisao:
nevenkagaragic je napisao:Jos malo o zdravstvu... i spregama...
"Njena porodica misli da ljekari nisu uradili sve što su mogli kako bi spasli život njihovoj tragično preminuloj Suzani, ali i njenom nerođenom djetetu. Zbog toga će, pored toga što su zahtijevali obdukciju, tražiti i odgovornost doktora, koju treba da utvrdi interna kontrola."
Kako mi je sve ovo poznato... sve kao preslikano... iz tuzlanske Interne klinike sa tuzlanskim diletantima.
A sto se tice INTERNE KONTROLE... tuzlanski nalaz je urucen tek na zahtev suda i to nakon 7 godina!
SVE je ISTO, samo NJIH nema... ni Suzane, ni mog Denisa...
Nadam se da ce roditelji biti uporni i da nece dozvoliti da krivci za smrt njihove kcerke ostanu nekaznjeni. Da, oni ce pokusati LAGATI kao i tuzlanski UKC... bagra je to (cast retkim izuzecima)!
STRASNO je to sta (ne)rade!


SAHRANJENA UMRLA TRUDNICA I MAJKA: Previjala se od bolova, a doktor rekao “Nisam tu”

Kako li je tuzlanski UKC HITAR u SAMOhvalisanju! A od 2005.godine nisu nasli za shodno ni odgovoriti na nase pismo, valjda su mislili da ce izbeci tuzbu (do koje inace ne bi ni doslo). Svoje BROJNE GRESKE kriju kao "zmija noge", cak i nalaz - konzilijarni izvestaj njihove komisije, sve do PISMENOG zahteva sudije!
Ovaj momak levo (s repom) je 24.07.2005.god. bio u smeni dezurne Samire Hasic na prijemnom odelenju (tzv. Dnevnoj bolnici Interne klinike) dan pre smrti mog sina Denisa.
Dobro ga se secam... ne znam mu ime, a nije ni vazno, verovatno je bio na praksi (8 godina je proslo)...


Slika

UKC Tuzla: Još jedna uspješna autologna transplantacija matične ćelije hematopoeze - Jučer je na Klinici za onkologiju, hematologiju i radioterapiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla uspješno obavljena još jedna autologna transplantacija matične ćelije hematopoeze, što je dvaneasta translantacija matične ćelije hematopoeze u ovoj godini...

Samira Hasic... kako se samo "vadila" na sudu... Ujutro, na dan Denisove smrti, je napisala tesku nebulozu od koje je odustala na sudu... no nalaz je "crno na belo"!

Slika

"Pametnica" Samira Hasic... nije ni proveravala da li su njeni prethodnici, jos veci "pametnjakovici" i "strucnjaci", Mario Krizic i Salih Azabagic pogresili (tek na sudu sam saznala da je AzaBagic, a ne AzaPagic, bar je tako odgovorio sudiji)!
Sve veliki "STRUCNJACI" - diletant do diletanta!


Slika

Na jucerasnji dan pre 100 meseci, 25.07.2005.godine MOJ SIN DENIS nas je zauvek napustio... mladic nepunih 26 godina...
Od 23. do 25.07.2005.godine je bio u "rukama" tuzlanskih "humanista" i "profesionalaca" na Internoj klinici "slavnog" UKC-a...
Prvi dan, 23.07. u popodnevnim satima, kada je vracen kuci, da bi se u kasnim vecernjim satima ponovo vratio, ali sada na rukama odnet, opet istim "strucnjacima" dezurnim u prijemu Interne klinike: Mario Krizic i Salih Azabagic...
NIKADA SE VISE NIJE VRATIO.
Niti je iko jos (konacno) odgovarao za ovaj zlocin, zlocin u miru...


Mario Krizic – PRVI "humanista" s reputacijom DILETANT na Internoj klinici UKC-a Tuzla 23.07.2005.godine.

Slika

Ni za ovo NIJE:

Crveni križ - kućna njega - 22.11.2013
Crveni križ - kućna njega - 22.11.2013

Salih Azabagic, Krizicev kompanjon 23.07.2005.godine, DRUGI DILETANT koji SVAKAKO nije ni za sta...
Nema ga nigde, ne pokazuje se (ne cudi me zasto), osim na FB profilu gospodje sa TROJE decice:

https://www.facebook.com/amra.s.azabagic

Samira Hasic – TRECI DILETANT 24.07.2005.godine preuzima dezurstvo...
O "pametnici" sam vec pisala u citiranom postu.


Slika
kameleon

Fahir Barakovic – CETVRTI koji je jos zatekao Denisa zivog 25.07.2005.godine – PREKASNO!
PREKASNO! Denisu NIJE data sansa za zivot!
Denis nikada nije upucan KARDIOLOGU "zahvaljujuci" diletantima Krizicu, Azabagicu i Hasicevoj koji NISU prepoznali SKOLSKE simptome aneurizme!
Osim toga, Krizic i Azabagic su prvi dan IGNORISALI misljenje kolege Keser Dragana da se radi o "teskom kardioloskom slucaju".
Cak se i Zumrtea Kusljugic svim silama trudila da zataska GRESKE kolega (svojim komisijskim nalazom), a i usmeno ("cak ni ja ne bih videla rupturu ni 25.07.2005.godine" – misli na ultrazvucni pregled koji Denisu NIJE uradjen). Jedino ljudsko od nje je izjava (u 4 oka naravno) da se njoj (njenom detetu) tako nesto desilo, ona bi da ima "ub...." (zna se koga).


Slika

Zdravlje - kardiovaskularne bolesti - 22.07.2013
Zdravlje - kardiovaskularne bolesti - 22.07.2013

VI Kongres kardiologa - poslovna emisija - 31.05.2013
VI Kongres kardiologa - poslovna emisija - 31.05.2013

TO je "slavna" klinika – UKC Tuzla... s kojom se jos uvek sudim – tesko je PRIZNATI gresku, a kod njih ih ima na "tone"...

"GRESITI JE LJUDSKI, ALI U GRESKAMA USTRAJATI OBELEZJE JE LUDAKA."


Moj sin Denis je preminuo 25.07.2005.godine... treceg dana provedenog u KUCI MRAKA - Internoj klinici UKC-a Tuzla...
Umesto da ga povedemo kuci jer mu "nije nista", supruga i mene je docekalo mrtvo telo naseg sina... na intenzivno nezi - TRECI DAN!
Da, treci dan je stigao na intenzivnu negu, kada je vec bilo kasno, prekasno! I NIKO nije znao sta se desilo, od cega je preminuo...
Zaklela sam se mrtvom sinu da ce CEO SVET ZNATI! Bez obzira na pravosudne institucije, ceo svet ce saznati sta se radi u "slavnoj" tuzlanskoj klinici!
Iako mnogi koji su me kontaktirali, ne samo Tuzlaci, znaju imenovane diletante (i njihove zastitnike), valja ih dobro zapamtiti...
Detaljnije u oznacenim i odabranim postovima pod nazivom:
PRAVDA ZA DENISA

O kakvim se diletantima radi jasno je iz njihovog angazmana u kojekakvim udruzenjima. Za nesto bolje i nisu:


MARIO KRIZIC - predsednik Upravnog odbora Udruzenja reumatologa u BiH

Slika

I "jaka" mu biografija

Slika

Da, biografija je "bitna" (a u praksi NULA!), kao i nezaobilazno mesto u Upravnom odboru UKC-a sve dok mu tetak ne izgubi mesto premijera TK...I kompanjon mu:

SALIH AZABAGIC - Plavi krug Udruzenje dijabeticara TK

Slika Slika

Oznacena medicinska sestra je bila u smeni dezurstva na prijemnom odelenju s diletantima Krizicem i Azabagicem prvi dan u subotu 23.07.2005.godine.
Zanimljivo, cak i drugi dan navece, u nedelju 24.07.2005.godine u smeni sa Samirom Hasic koja je bila dezurna od ujutro 24. do ujutro u ponedeljak 25.07.2005.godine...
Na sudu je bila svedok predlozen od tuzenog UKC-a...
Za Azabagica sam tek na sudu saznala da je AzaBagic, a ne AzaPagic kako i na stranici UKC-a pise.
Kad sam ga videla na hodniku prva asocijacija mi je bila "hodajuci mrtvac"...

Eh, moj sine Denise, cedo moje prekrasno... kakvim si diletantima pao u ruke - PROKLETI BILI!
Da su bar jedini... nazalost NISU! Pogotovo u Tuzli!
Prozivacu ih dok sam ziva...


DENIS I HIPOKRATOVI KRIVOKLETNICI "SLAVNOG" UKC-a TUZLA... I DOKTORI UBIJAJU, ZAR NE ?

Slika

FTV 23.02.2012. - Odgovorite ljudima - Medicinske greske

Da, prozivacu ih dok sam ziva!
Kao i BH pravosudje - GLAVNOG KRIVCA za sav JAD i CEMER u drzavi - DA!
Jasno je zasto...
Cak i ako ne pogledate bilo koju od stranica ove teme - SVE se ZNA.
A NISTA ne RADI!
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 09, 2018 17:16:09, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod samuel u Čet Okt 15, 2015 09:52:27

Produžen pritvor za Faruka i Adu Balijagić

Faruk i Ado Balijagić (poznati odvjetnik i njegov sin) sumnjiče se za poticanje na krivično djelo ubojstva, razbojništva i teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je mjeru pritvora prema osumnjičenima Faruku i Adi Balijagiću i to onako kako je u svom prijedlogu tražilo Tužiteljstvo laštvo Kantona Sarajevo - potvrdio je za Fenu glasnogovornik Tužiteljstva Kantona Sarajevo Alem Hamzić.

Faruk i Ado Balijagić (poznati odvjetnik i njegov sin) sumnjiče se za poticanje na krivično djelo ubojstva, razbojništva i teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

Uhićeni su 15. rujna i od tada su u pritvoru.

Dnevnik.ba
samuel
 
Postovi: 111
Pridružio se: Pon Mar 17, 2014 10:09:47

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod samuel u Čet Okt 15, 2015 11:12:53

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela potvrdila
Šejla Turković nasrnula na tužioca Olega Čavku!

Šejla Turković, supruga Zijada Turkovića, mafijaškog šefa i osuđenika na 40 godina zatvora zbog višestrukih ubistava, pljački i drugih krivičnih djela, pokušala je prije nekoliko dana u jednom poznatom ugostiteljskom objektu ugroziti sigurnost državnog tužioca Olega Čavke.

Štićena osoba

Informaciju o incidentu potvrdio je za „Dnevni avaz“ Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja po zakonu obavlja osiguranje lica i objekata.

- Lice po imenu Šejla Turković pokušalo je ugroziti sigurnost štićene osobe na takav način da mu se prvo htjela približiti, a kada je bila spriječena u tome, zamahnula je čašom prema stolu za kojim je štićena osoba sjedila, u namjeri da po njoj prospe sadržaj tečnosti u čaši. I u tome su je spriječili pripadnici Direkcije - kazao je Vilić.


On nam je rekao da je o slučaju obaviještena i nadležna policijska uprava te da pripadnici Direkcije do sada nisu imali slučajeve poput ovoga u kojem su morali štićenu osobu braniti od direktnog nasrtaja. -

- Direkcija je MUP-u Kantona Sarajevo uputila dopis s ciljem daljnjeg procesuiranja navedene osobe u prekršajnom postupku, zbog prekršaja protiv javnog reda i mira - kazao je Vilić.

Gosti i osoblje

Kako su mogli vidjeti brojni gosti, kao i osoblje, koji su se zatekli u ugostiteljskom objektu, Šejla Turković prije napada na Čavku je za šankom duže vremena pila s Arminom Cibrom. Nakon incidenta, kako saznajemo, osiguranje ju je izbacilo iz objekta.
Šejla je miljenica pojedinih tužilaca

Vrlo je zanimljivo da se protiv Šejle Turković vodi sudski postupak zbog brutalnih prijetnji i uglednom advokatu Izetu Baždareviću. Međutim, vrlo kompromitantno po bh. pravosuđe jeste činjenica da je drugostepenom presudom Suda BiH u slučaju "Turković" navedenoj osobi oduzeto nekoliko desetina hiljada maraka s računa.

Naime, Sud BiH je utvrdio da se radi o novcu stečenom na kriminalan način, to jest pljačkom Kargo centra Međunarodno aerodroma Sarajevo koju je izveo njezin suprug Zijad Turković, osuđen pravosnažno na 40 godina zatvora.

Umjesto da odmah bude procesuirana kao suučenik po osnovu Zakona o pranju novca, Tužilaštvo BiH zatvara oči pred presudom i pušta Turković da atacima na državne tužioce potpuno devasitra izuzetno časnu tužilačku struku. Tužiocima se na ovaj način šalje opasna poruka da se moraju sklanjati s javnih mjesta od članova najvećih zločinačkih organizacija.

Avaz 15.10.2015
samuel
 
Postovi: 111
Pridružio se: Pon Mar 17, 2014 10:09:47

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Čet Okt 15, 2015 12:24:06

"Iz Tuzlanskog kantona odlaze kvalitetni kadrovi"... naravno, nije lako raditi sa podobnim diletantima (ne samo u zdravstvu)!
Cast retkim izuzecima u UKC-u Tuzla koji su jos nisu pobegli iz te "kuce mraka".
"Gubi se kvalitet"... a cuj to, pa kvalitet je odavno izgubljen!


Slika
Veci format:
http://s26.postimg.cc/79scb29q1/4_Avaz_ ... _lekar.jpg
"Dnevni avaz", 15.10.2015.
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 09, 2018 17:16:53, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Čet Okt 15, 2015 12:30:33

A sta kaze dekan FPN Sacir Filandra o presudi Kantonalnog suda:
"Diplome nisu upitne, fakultet je zrtva politickih sukoba"
Ne bi me cudilo, pa zar u BiH nije previse ZRTAVA?
Zbog svega i svacega NENORMALNOG...


Slika
"Dnevni avaz", 15.10.2015.
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 09, 2018 17:17:20, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Čet Okt 15, 2015 12:33:52

Kad smo vec kod ZRTAVAA... KO je KRIV za SMRT RUDARA???
I ranijih i sadasnjih, a ko garantuje da nece biti i buducih?
SRAMOTA, STIDI SE DRZAVO!


Slika
"Dnevni avaz, 15.10.2015.
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 09, 2018 17:17:45, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Čet Okt 15, 2015 12:48:28

Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 09, 2018 17:19:26, izmjenjena 3 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Čet Okt 15, 2015 12:55:46

Ha, ha, ha... cime se VSTV-e bavi!
"Niko se juce nije USUDIO precizirati koji konkretno simboli bi trebali biti obuhvaceni zabranom..." ... a "to moze biti svasta"!


Slika
Veci format:
http://s26.postimg.cc/3nr4c5sqh/8_Avaz_ ... ze_ula.jpg
"Dnevni avaz", 15.10.2015.
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sub Maj 12, 2018 20:58:22, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

PrethodniSljedeća

Povratak na Razno

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron