SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Uto Sep 29, 2015 21:37:45

Za obesiti "macku o rep"?
VIDEO:


Slika

Vodič za slobodan pristup informacijama u BIH
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 09, 2018 14:17:10, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Uto Sep 29, 2015 22:13:25

nevenkagaragic je napisao:Ova Vlada TK je svakako za Ginisa... a sto se tice reakcije „strucne javnosti“ i „akademske zajednice“... hmmm... ko bi to bio? Bice da je vecina PLAGIJAT koji se boji i svoje senke (citaj polozaja).

UKC Tuzla je u mnogo cemu „slavan“ (osim kad se redovno SAMI hvalisu), pa tako i po Upravnim odborima – privremenim...

Jedini koji je sve promene u cirkusu zvanom Upravni odbor UKC-a „preziveo“ i ostao u toj fotelji je Mario Krizic, pa nije mu premijer TK Sead Causevic dzaba tetak (od supruge mu-tako kazu, a ni tetak nije „dugme“ u ovakvoj BiH).

Steta sto Ervin Mujkic nije tako objektivan analiticar kad je u pitanju STANJE u UKC-u i doktori koje brani na sudu cak i kada je i „prostim okom“ vidljivo da su KRIVI! Cudno, upravo ON i njegovo drustvo pravnika su pripremili dokumentaciju da PRIHVATE moju tuzbu u celosti bez dokazivanja i saslusanja svedoka obzirom da ZNAJU da su KRIVI! No, kako je tetkov Mario Krizic – GLAVNI i PRVI KRIVAC, u Upravnom odboru UKC-a su se maltene potukli - ma gde ce Upravni odbor prihvatiti tako nesto, kad su tu vrsni pravnici UKC-a da crno pretvore u belo... Zar nije PRAVO i PRAVDA bas rastegljiv pojam? Zahvaljujuci bas ovakvim „objektivnim analiticarima“ poput Mujkica...

Istina, ja sam dobila prvostepenu parnicu na Opstinskom sudu Tuzla protiv UKC-a. Jos nije pravosnazna jer je UKC ulozio zalbu (Ervin Mujkic je to „fino“ obradio do povracanja). Covek napreduje... nedavno je postao i predsednik Udruzenja pravnika u zdravstvu FBiH, bolje im je da se udruze i potrude unaprediti zdravstvo i saterati u profesionalni (a „jakih“ profesionalaca je tamo masa) nepovrat Hipokratove sledbenike nedostojne pomenutog!

O Mujkicevom „objektivizmu“ samo da pomenem jednu „sitnicu“: UKC je 7 godina KRIO od nas konzilijarne izvestaje interne istrage o smrti mog sina 26-ogodisnjeg Garagic Denisa, koju smo pismom na ruke Nedretu Mujkanovicu trazili septembra 2005.godine. Na sudu Mujkic pruza, bez pogovora konzilijarni izvestaj od 13.10.2005.godine (sramni statisticki „domaci zadatak“ koji su sastavili: Zumreta Kusljugic, Anto Juric i Esad Brkic), a izvestaj komisije NAD komisijom (ocito je nekoga bilo sram prethodnog) od 25.10.2005.godine Mujkic USKRACUJE sudu pozivajuci se na Zakon o zastiti podataka!!?
Dakle, prvi MOZE, drugi NE! ZASTO? Jasno je, drugi im NIKAKO nije odgovarao jer je sacinjen strucno od 3 clana, medju kojima su 2 sudski vestaci (prof.dr Abdulah Smajic, prof. dr Ekrem Dizdarevic i prof.dr Milivoj Subakov). Jasno je da jasnije ne moze biti!

Toliko o Ervinu Mujkicu, pravniku i punomocniku UKC-a Tuzla... i „objektivnom analiticaru“ („ Vršilac dužnosti Načelnika Sektora za pravne poslove i ljudske resurse Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla: dipl. pravnik (Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, 2006), pravosudni ispit (2011), student drugog ciklusa studija - krivično-pravni smjer na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli.“)

O Vladi TK ne treba trositi reci, svakodnevno nam se ukazuju i pokazuju ko su sta su i kakvi su... zar moze biti gore? Ne verujem, „polozili su“... za sva vremena!


TK u UKC Tuzla za godinu imenovala šest nezakonitih privremenih UO!?

02. 05. 2013 autor: Desk
Slika

U posljednjih par godina, Vlada Tuzlanskog kantona je u nekim javnim ustanovama imenovala tzv. privremene Upravne odbore na period do 60 dana. To bi prošlo i nezapaženo da se ovakav izuzetak vremenom nije pretvorio u pravilo, objavio je Centar za javno pravo (CJP), objavljujući opširnu analizu svog saradnika Ervina Mujkića o nezakonitostima imenovanja upravnih odbora javnih ustanova u Tuzlanskom kantonu.

Tako su neke od najvažnijih kantonalnih javnih ustanova, poput Univerziteta u Tuzli, Univezitetskog kliničkog centra ili Zavoda zdravstvenog osiguranja, u godini dana imale po nekoliko ovakvih „privremenih upravnih
odbora“. Javni oglasi za izbor i imenovanje u upravne odbore ovih ustanova više puta su raspisivani i isto toliko puta poništavani bez bilo kakvog obrazloženja, a mandati „privremenih upravnih odbora“ u pravilu su produžavani svaki put za novih 60 dana.

Objavljujemo dijelove analize Ervina Mujkića i CJP ne samo zatop što ukazuje na permeanentno kršenje zakonskih propisa, nego i zbog toga što je time, barem kada je riječ o UKC Tuzla, potvrđeno pisanje Tuzlalive.ba postala o ovim nezakonitostima i svjesnom kršenju zakonskih propisa, pogoptovo kada je riječ o imenovanju vd. direktora UKC Tuzla, pomoćnika za medicinska pitanja, te naštimavanja javnih konkursa za imenovanja suprotnog zakonskim i aktima ustanove.

U spomenutoj analizi se, među ostalim, kaže da je “Vlada Tuzlanskog kantona, samo u vezi sa Upravnim odborom Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, u nešto više od godinu dana, donijela šest rješenja o imenovanju „privremenih upravnih odbora“.

Slika
(Hoće li SIPA početi češljati odluke premijera Seada Čauševića i njegovih stranačkih saradnika?)

Ništa drugačija situacija u ovom periodu nije bila ni sa upravnim odborima ostalih javnih ustanova i drugih institucija čije organe upravljanja imenuje Vlada Tuzlanskog kantona (u oblasti kulture, školstva, visokog obrazovanja, nauke…)

Pored toga što je ovo bio jasan znak pokušaja da se uspostavi politička, pa i stranačka kontrola nad resursima javnih ustanova, neizbježno se postavlja i pitanje zakonitosti takve prakse. To iziskuje posebnu pažnju budući da ni jedan propis bilo kojeg nivoa vlasti koji regulira pitanja izbora i imenovanja članova upravnih odbora javnih ustanova ne poznaje i nstitut „privremenog upravnog odbora“, niti „privremenog člana upravnog odbora“ (a takvih je nekoliko u UKC Tuzla – op.tl).

Analiza pokazuje da se u postupcima imenovanja članova upravnih odbora javnih ustanova u Tuzlanskom kantonu očigledno krši zakon. To je u najmanju ruku zabrinjavajuće bar zbog tri razloga. Prvo, zbog toga što zakon krše organi vlasti ne poštujući propise koje su sami donijeli, niti propise koje su donijeli organi vlasti višeg nivoa.

Drugo, zbog toga što je članstvo ili neka druga vrsta pripadnosti političkoj stranci postala primarni, ako ne i jedini, kriterij za imenovanje u upravne odbore tako da se stručni kriteriji uglavnom zanemaruju. To će neminovno dovesti do pada kvaliteta rada organa upravljanja u javnim ustanovama. Zanemarivanje struke bi moglo imati nesagledive posljedice na ionako loše finansijsko i poslovno ili stručno stanje u javnim ustanovama, zbog čega će štetu trpjeti cijela društvena zajednica. Naime, ne samo da se rad ovih ustanova finansira javnim sredstvima, nego je riječ o ustanovama od posebnog društvenog interesa koje su npr. osnovane za oblast obrazovanja i zdravstvene zaštite.

Slika
(Dr. Nešet Hotić još vd. direktora UKC, iako je rok za vršenje dužnosti zakonski odavno prošao)

Konačno, treći, ali ne i najmanje važan razlog za zabrinutost jeste činjenica da na sve ovo nema nikakve reakcije stručne javnosti niti akademske zajednice. Zbog čega je taj dio javnosti nijem, ili nedovoljno
glasan, teško je odgonetnuti. No, bez obzira na razloge, ne postoji opravdanje da se ne stane u odbranu društvenih interesa i ne osudi kršenje zakona i stvaranje pravne nesigurnosti”, navodi se se u analizi Ervina Mujkića iz Centra za javno pravo.

Nama ostaje da zapitamo: zašto ovim i sličnim povodom ne reaguje Kantonalno tužilaštvo Tuzla, pogotovo s obzirom na aktuelnu situaciju razbijanja kriminalnih i korumpiranih grupa u vlasti FBiH, gdje se sumnja da iza kršenja zakonskih propisa stoje nepobitni materijalni interesi pojedinaca u vlasti.

Sama činjenica da su u školama i zdravstvenim ustanovama, a vjerovatno i drugdje, nezakonito imenovani privremeni upravni odbori postavljali podobne (čitaj politički podobne) kadrove na direktorska mjesta, može se opravdano sumnjati da su pojedinci na taj način priskrbili stanoviti materijalni interes, jer se tačno zna koliko košta cijena imenovanja ljudi na takva radnaa mjesta. Nije li primjer Živka Budimira poticajan i za otvaranje istraga u drugim segmentima vlasti, posebno u kantonalnim i općinskim? (CJP, TL)

tuzlalive.ba

Ma nije moguce! OPET privremeni Upravni odbor?
Cudno, cudno, cudno... konacno u njemu nije veciti clan, a PRVI DILETANT UKC-a Mario Krizic!
Sta se desilo? Nema vise tetka Causevica u fotelji premijera TK? Ili je NEKO konacno shvatio ko je on - Mario Krizic...


Vlada TK vanredno: Novi upravni odbori u BKC-u TK i JZU UKC-u Tuzla

Sep 28, 2015
Slika

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona. U upravni odbor ove javne ustanove privremeno, a na period najduže tri mjeseca, imenovani su Mihad Sakić, predsjednik, te Mirela Mehanović-Ibrahimović i Alma Đedović kao članovi.

Dosadašnjim članovima Upravnog odbora je 19.8.2015. godine istekao mandat, a u toku je procedura za imenovanje stalnog Upravnog odbora.

Vlada je privremeno imenovala predsjednika i članove Upravnog odbora JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla. Do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca, u Upravni odbor su imenovani Munevera Bećarević, predsjednik, te Esad Karić, Mugdim Bajrić, Zumreta Kušljugić, Hasib Jahić, Elvir Sinanović i Admir Hrustanović kao članovi.

tuzlalive.ba
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 09, 2018 16:30:50, izmjenjena samo jedanput
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Uto Sep 29, 2015 22:28:54

Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Sri Maj 09, 2018 16:32:34, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla


Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod marjanovic u Sri Sep 30, 2015 11:02:43

Zanimljivi tekstovi, pogotovo ovaj dole zadnji za spletke :-)
marjanovic
 
Postovi: 104
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 12:59:05
Lokacija: Bosna i Hercegovina

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod marjanovic u Sri Sep 30, 2015 11:03:19

Optužnica protiv Slavice i Vinka Solde, oštetili budžet za 609.000KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu za poresku utaju protiv Slavice i Vinka Soldo, oboje iz Širokog Brijega, koji se terete da su tokom 2004. i 2005. godine posredstvom preduzeća "Poljo kuća" oštetili budžet BiH za 609.000 KM.

Prema optužnici, Slavica Soldo, kao vlasnik i odgovorno lice, i Vinko Soldo, kao lice ovlašteno za raspolaganje novčanim sredstvima u navedenom preduzeću, nezakonito su poslovali propuštajući da vode poslovne knjige u skladu sa zakonom.

Optuženi se terete da su od više pravnih lica - dobavljača vršili nabavku razne robe, a zatim je prodavali za gotovinu, dok su obračun i uplatu poreza na promet vršili za neznatan dio novca, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U optužnici se navodi da su tokom 2004. godine od više dobavljača nabavili robu izbjegavajući platiti porez na promet, kao i da su uvezli merkantilnu pšenicu i pšenične mekinje na šta takođe nisu platili porez na uvoz, te su ukupno izbjegli plaćanje poreza u iznosu od 321.409 KM, dok su tokom 2005. godine izbjegli plaćanje poreza na promet ukupno 287.732 KM.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Sud BiH
marjanovic
 
Postovi: 104
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 12:59:05
Lokacija: Bosna i Hercegovina

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod marjanovic u Sri Sep 30, 2015 11:04:53

TUŽILAŠTVO BIH: Protiv Almaza Nezirovića podignuta optužnica za ratne zločine u Posavini - See more at:

Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine podigao je optužnicu protiv Almaza Nezirovića (rođen 1959. u Derventi), državljanina BiH, izručenog pravosuđu BiH iz SAD 2. jula 2015. godine. On se tereti da je za vrijeme rata u BiH, kao pripadnik Vojne policije 103. derventske brigade HVO-a, postupao protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata, tako što je počinio ratne zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti na području Dervente i Bosanskog Broda.

Optuženi se tereti da je od kraja aprila do kraja jula 1992., u logorima Rabić i Silos polje u općini Derventa i logoru u naselju Tulek, općina Bosanski Brod, gdje su bili nezakonito zarobljeni civili srpske nacionalnosti sa područja općine Derventa, sam ili zajedno sa drugim pripadnicima HVO-a učestvovao u mučenju i nečovječnom postupanju, nanošenju velikih patnji i povreda tjelesnog integriteta i zdravlja žrtava.

U optužnici se navodi, da je optuženi u više navrata u svojstvu stražara u logoru, vršio mučenja, zlostavljanja, premlaćivanja zarobljenika, te mučenja na izrazito ponižavajući način nad zarobljenicima u navedenim logorima.

Između ostalog, optuženi je zarobljenike tukao palicama, alatkama i raznim predmetima, te ih mučio, tjerajući ih da stavljaju na stol tri prsta koja koriste za molitvu, te im nakon toga raznim predmetima lomio prste i kosti šake, a u jednom navratu je teško zlostavljao zarobljenog doktora, koji je pružio pomoć zlostavljanim žrtvama.

Optuženi je zarobljenicima uskraćivao hranu, a i kada bi je donosio, prosipao ju je u kanal hangara namijenjen za vršenje nužde, pritom se izrugujući zatvorenicima.

Optuženi je zlostavljanja vršio nekada sam, a nekada sa drugim pripadnicima HVO-a, a žrtve zlostavljanja bili su zarobljenici srpske nacionalnosti iz okoline Dervente, nekoliko desetina civila različite životne dobi, koji su nezakonito zatvarani u navedenim logorima i kojima su od nanesenih povreda ostale trajne posljedice po fizičko i psihičko zdravlje.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Tužilaštvo BiH je tokom provođenja istrage u proteklim mjesecima provelo intenzivne aktivnosti na izručenju osumnjičenog iz SAD, koji je Tužilaštvu BiH i pravosuđu naše zemlje izručen početkom jula ove godine, te se nalazi u pritvoru.

Tužilaštvo BiH odlučno je u otkrivanju i procesuiranju počinitelja ratnih zločina, gdje god se nalazili u svijetu i njihovom privođenju pravdi i procesuiranju, saopćila je ova pravosudna institucija.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Avaz 30.09.2015
marjanovic
 
Postovi: 104
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 12:59:05
Lokacija: Bosna i Hercegovina

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod marjanovic u Sri Sep 30, 2015 12:51:10

BiH po konkurentnosti iza Zambije i Etiopije

Najkonkurentnije ekonomije svijeta i dalje su Švicarska, Singapur i SAD, pokazuje najnoviji izvještaj o globalnoj konkurentnosti Svjetskog ekonomskog foruma.

Najkonkurentnije zemlje Evrope, osim Švicarske, su Njemačka, Nizozemska, Finska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Norveška, Danska, Belgija i Luksemburg.

Bosna i Hercegovina je na 111. mjestu. Snažan napredak imala je Slovenija, koja je s prošlogodišnjeg 70. skočila na 59. mjesto. Makedonija je porasla sa 63. na 60. mjesto, dok je Slovačka s prošlogodišnjeg 75. mjesta napredovala na 67. mjesto. Hrvatska je na 77 mjestu.

Srbija je zadržala prošlogodišnju poziciju te se nalazi na 94. mjestu, dok je Albanija napredovala s 97. mjesta na 93.

Na posljednjim mjestima - 138., 139. i 140. su Mauritanija, Čad i Gvineja.

U izvještaju se konkurentnost definira kao "skup institucija, politika i faktora koji određuju nivo produktivnosti neke zemlje", a ona sadrži i rezultate ankete među poslovnim ljudima o učinkovitosti vlasti i transparentnosti.

Svijetski ekonomski forum
marjanovic
 
Postovi: 104
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 12:59:05
Lokacija: Bosna i Hercegovina

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod marjanovic u Sri Sep 30, 2015 12:52:06

Zatraženo pritvaranje Lijanovića i ostalih

Tužilaštvo TK-a uputilo je Kantonalnom sudu u Tuzli prijedlog za određivanje pritvora Jerki Ivankoviću Lijanoviću (46) iz Širokog Brijega, Suadu Čamdžiću (42) iz Kladnja, Edinu Ajanoviću (43) iz Čelića i Mersedu Šerifoviću (43) iz Tuzle, koji se sumnjiče da su u udruženju koje je organizirao Lijanović počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa produženim krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Postoji sumnja da je Jerko Ivanković Lijanović, kada je preuzeo funkciju ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH, zloupotrebljavajući službeni položaj i ovlašćenja, postupajući suprotno interesima službe i odredbama zakonske i podzakonske regulative i propisa, organizirao udruženje u kojem su bili Čamdžić, Ajanović, Šerifović i druge njemu odane osobe iz strukture Narodne stranke radom za boljitak. Udruženje je organizirano kako bi uslovljavali poljoprivrednike u TK-u i FBiH, koji su bili korisnici ili potencijalni korisnici podsticaja u poljoprivredi, da njima isplaćuju polovinu uplaćenih podsticaja u gotovini, kao i da im sugerišu načine lažnog uvećanja vrijednosti kapitalnih ulaganja u poljoprivredi, potvrdio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK-a.

Iz ove pravosudne institucije je pojašnjeno da se radi o isplatama podsticaja po javnim pozivima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH u 2011, 2012. i 2013. godini za sufinansiranje poljoprivrednih izvoznika šljive i krastavaca iz FBiH, te za kapitalna ulaganja i investicije u poljoprivredi na istom području.

U ovom periodu su, uslovljavanjem poljoprivrednika koji su im isplaćivali polovinu uplaćenih podsticaja u gotovini, pribavili imovinsku korist u iznosu oko 760.000 KM, te su također pokušavali da uslove poljoprivrednike i za veći iznos novca na što pojedinci nisu pristajali.

U naredbi o provođenju istrage je navedeno da je Jerko Ivanković Lijanović, kao organizator udruženja i ministar, a s te pozicije zadužen i za potpisivanje svih rješenja o isplatama podsticaja, učestvovao u svim radnjama uslovljavanja poljoprivrednika, dok su Čamdžić, Ajanović i Šerifović učestvovali u pojedinim radnjama za koje su osumnjičeni.

Dosadašnjom istragom utvrđena je sumnja da je udruženje uslovljavanjem poljoprivrednika realiziralo isplate polovine uplaćenih podsticaja u sedam slučajeva, dok su četiri puta pokušali usloviti poljoprivrednike. U većini situacija, kada su poljoprivrednici isplaćivali udruženju polovinu novca u gotovini, je to realizirano za svaki pojedinačni javni poziv za dodjelu podsticaja u 2011., 2012. i 2013. godini, dakle isti poljoprivrednici su polovinu podsticaja isplaćivali po dva ili tri puta, za svaki odobreni podsticaj u navedenim godinama.

Radi se o poljoprivrednim proizvođačima na području Gradačca, Kalesije, Gračanice, Visokog i Kaknja.

- Protiv A. P. iz Odžaka je donesena naredbu o provođenju istrage, a on je osumnjičen za jedan pokušaj uslovljavanja poljoprivrednika, te je nakon ispitivanja pušten na slobodu jer nisu postojali zakonski razlozi za predlaganje pritvora, istakli su iz tuzlanskog Tužilaštva te podsjetili da su u saradnji i stalnoj koordinaciji sa pripadnicima FUP-a prethodnu godinu vodilo istragu u ovom predmetu, te izvršilo pretrese na većem broju lokacija, nakon čega su osumnjičeni i privedeni.

Po nalogu glavnog kantonalnog tužioca je formiran istražni tim u Tužilaštvu, koji kontinuirano sarađuje sa istražiteljima FUP-a, a istraga u ovom predmetu će biti intenzivna i u narednom periodu.

Oslobodjenje
marjanovic
 
Postovi: 104
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 12:59:05
Lokacija: Bosna i Hercegovina

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod marjanovic u Sri Sep 30, 2015 12:53:09

SIPA opet pretresla hotel Holiday
Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su ponovo izvršili pretres hotela Holiday Sarajevo.

Pretres je izvršen zbog osnova sumnje da su odgovorne osobe privrednog društva "Holiday Resort" d.o.o. Sarajevo, koristeći poslovne prostorije hotela, počinile krivično djelo porezne utaje.

Prema riječima advokata koji zastupa Holiday Resort, Damir Alagić, kazao je da je ovaj pretres samo mazanje očiju javnosti jer istražitelji ne rade posao kako treba, odnosno postavlja se pitanje zbog čega ranije nisu izuzeli servere sa dokumentacijom koja se nalazi van BiH, tačnije u Dubrovniku.

Ta dokumentacija je dokaz o kriminalu od 2009. do 2012. godine.

Oslobodjenje
marjanovic
 
Postovi: 104
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 12:59:05
Lokacija: Bosna i Hercegovina

PrethodniSljedeća

Povratak na Razno

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost