SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Ned Dec 01, 2013 00:10:55

Kandic je napisao:Sud kao privatna firma, svako svog ubacuje :-) Pa da li ima mjesto da udje ko strucan a da nema nikog svog u ovom sablonu ?

Da, upravo tako!
Evo kako VSTV-e vrsi "odabir" kandidata po "zaslugama" - SVE se zna unapred:


Slika
Slika
klix.ba - tema "Pravosudni ispit"

Citiram deo iz vesti FTV od 27.11.2013. :

"Imenovani su sljedeći nosioci pravosudnih funkcija: Bubić Ibrahim, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Živinicama; Milojković Slađana, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Tuzli; Lučić Milica, na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu i Hadžimehmedović Amra, na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput - [b]stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima. [/b]"
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Ned Dec 01, 2013 23:57:04

Da, da, nista neobicno: "daleko od očiju javnosti"...
Tako je to kad se radi o bilo kojoj vrsti "poznatih" u ovom drustvu, oni su zasticeni na sve moguce nacine!
"Radi se o poznatim liječnicima zaposlenim u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar koji u redovitom poslu i u privatnoj praksi imaju na stotine pacijenata, pa je čudno kako javnost nije obaviještena o slučaju kakav se, bar u mostarskim sudnicama, nije našao jako dugo."
Niko nije NEPOGRESIV, ali valja biti COVEK i priznati gresku kad se desi!


NESAVJESNO LIJEČENJE
Na Općinskom sudu u Mostaru daleko od očiju javnosti traje suđenje liječnicima KB Mostar

OBJAVA: Nedjelja, 1. prosinca 2013. 14:11
Slika

Troje mostarskih liječnika – Darko Knežević, Ivan Bušić i Ana Bošković našli su se na optuženičkoj klupi zbog optužbi za nesavjesno liječenje i pogrešno postupanje prema trudnici A. Š. iz Međugorja zbog čega je došlo do smrti njezine bebe, piše današnji Dnevni list.

Na Općinskom sudu u Mostaru suđenje je počelo u listopadu, ali o cijelom slučaju u javnosti se još nije pojavila nijedna riječ. Radi se o poznatim liječnicima zaposlenim u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar koji u redovitom poslu i u privatnoj praksi imaju na stotine pacijenata, pa je čudno kako javnost nije obaviještena o slučaju kakav se, bar u mostarskim sudnicama, nije našao jako dugo.

Županijska tužiteljica Danijela Dalipagić-Rizvanović, koja zastupa optužnicu, kaže kako je suđenje počelo u listopadu ove godine i kako je do sada održano nekoliko ročišta.

Prema njezinim riječima, još je u tijeku izvođenje dokaza optužbe, a 2. prosinca bit će saslušani vještaci.

Knežević, Bušić i Bošković nakon čitanja optužnice izjasnili su se da nisu krivi.

Županijsko tužiteljstvo u Mostaru optužnicu za kazneno djelo nesavjesnog liječenja je podiglo 1. srpnja 2011. godine, a po prijavi bliskog srodnika, odnosno djevera oštećene A. Š. Isti mjesec optužnicu je potvrdio i Općinski sud u Mostaru.

U optužnici se navodi da su spomenuti liječnici u vremenskom razdoblju od 12. do. 13. veljače 2011. u Mostaru “postupili suprotno zdravstvenim propisima, odnosno svojim postupcima ugrozili život i zdravlje ljudi, u ovom slučaju trudnice i njezina nerođenog djeteta.”

Optužnica dalje kaže kako je A. Š. zaprimljena na Odjel za ginekologiju i porodništvo Sveučilišne kliničke bolnice Mostar 12. veljače 2011. oko 14.30 sati. Primljena je zbog sumnjivog CTG zapisa sa živim plodom, bez kontrakcija, s dilatacijom 2 cm, a što je ustanovljeno po prethodnom pregledu od dr. Ivana Bušića.

“U CTG zapisu koji slijedi istoga dana oko 19.30 sati registrirala se srčana reakcija ploda s mogućim znacima intrauterine patnje ploda, te pravilnim kontrakcijama u razmacima od 5 do 6 minuta, što govori u prilog započinjanja porođaja. U CTG snimku uvid vrše dr. Ana Bošković i dr. Ivan Bušić koji su tog dana bili na poslu, te konstatiraju suženu undulaciju i kontrakcije, pa s obzirom na zadržano stanje na CTG-u dr. Bušić trudnicu A. Š. upućuje u rađaonicu oko 21.45 sati radi porođaja”, opisuje se u optužnici.

Dodaje se da je trudnici oko 21.55 sati ponovno urađen CTG zapis koji ponovno govori u prilog patnje ploda s kontrakcijama maternice na svake 2 minute.

“Na telefon odjela zove dr. Darko Knežević, koji je inače vodio trudnoću A. Š. te je od njezina supruga informiran da je radi poroda prebačena u rađaonicu. Isti sestri s kojom je razgovarao, a nakon što ga je i ona informirala da je A. Š. prebačena u rađaonicu radi poroda s obzirom na zabilježeno stanje na CTG-u, koristeći se okolnošću da je A. Š. vodio trudnoću, pa joj je nesvjestan mogućnosti zabranjene posljedice, iako je prema okolnostima i osobnim svojstvima liječnika specijalista bio dužan i mogao biti svjestan te mogućnosti, rekao telefonski u vidu davanja dijagnoze i medicinskih uputa, 'da je taj CTG takav mjesec dana i da A. Š. vrate iz rađaonice, te ako dr. Bušić dirne tu ženu, svi će na disciplinsku, a da, ako se žena aktivira, neka porod dovrši dr. Ana Bošković'”.

Dalje se u optužnici navodi da Bušić i Bošković ponovno zajedno vrše uvid u CTG zapis, a s obzirom na ovaj poziv dr. Kneževića i njegove izričite upute, svjesni da zbog njihovih radnji može nastupiti zabranjena posljedica, ali olako držeći da neće nastupiti, odlučuju trudnicu vratiti u sobu oko 22.30 sati na Odjel patologije trudnoće, iako je po principima medicinske struke bilo opravdano pacijenticu intenzivno pratiti u rađaonici, te pristupiti činu porođaja. “Oni, pak ,odlučuju da se CTG ponovno obavi tek u 6 sati, kako određuje dr. Bušić, odnosno u 5 sati, kako određuje dr. Bošković, i to dana 13. veljače, da bi uslijed vraćanja pacijentice na Odjel patologije, dok je čedo bilo još živo, došlo do pogoršanja stanja čeda, što je utvrđeno na ponovno urađenoj CTG snimki dana 13. veljače oko 5 sati, kada je utvrđena smrt čeda”, stoji u optužnici. Uz sve treba dodati kako je u to vrijeme dr. Knežević bio zamjenik šefa Odjela ginekologije i porodništva.

Tijekom jučerašnjeg dana novinari Dnevnog lista nisu uspjeli kontaktirati liječnike kojima se sudi, no tijekom suđenja čut će se i njihova strana priče koju će svakako biti zanimljivo čuti.

Također, treba znati kako u Hercegovini gotovo svaka žena ima svog liječnika koji joj vodi trudnoću. Trudnice uglavnom biraju liječnike koji rade u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar vjerujući kako su na taj način sigurnije i kako će imati bolji tretman.

Po pravilima bolnice žene, ipak, porađaju liječnici koji su u tom trenutku dežurni na porođajnom odjelu. Također, ono što je u mostarskoj bolnici postala već tradicija jest da se liječnik nakon uspješno obavljenog poroda dobro počasti. Iako liječnici ne traže nikakve naknade, pacijenti obično poštuju običaj i nastoje osvjetlati obraz.

bljesak.info
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pon Dec 02, 2013 23:58:30

"Sutkinje se povukle u "ilegalu" zbog pritisaka"
Jel` to ono sto se zove pravosudje? Uz to "NEZAVISNO"??
Da nije ZALOSNO, bilo bi smesno, jel`da Milorade, Milorade (Novkovicu - cuti kao riba)?


Slika
VECI FORMAT:
http://www.zaslike.com/files/zu57sqsakyb289pmsbt6.jpg
"Dnevni avaz", 02.12.2013.
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Sri Dec 04, 2013 11:17:04

Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Uto Maj 08, 2018 23:57:42, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Sri Dec 04, 2013 11:25:17

nevenkagaragic je napisao:
nevenkagaragic je napisao:Da, culi smo i pratimo...
Dragica i Goran Plauc pricaju svoju strasnu pricu.
Sta se sve radilo i sta se sve jos uvek radi u "slavnoj" tuzlanskoj klinici po ko zna koji put potvrdjuje i ova strasna prica.
Optuzeni UKC po ustaljenom obicaju SVE negira, drsko i samouvereno, kako su i naucili.
Valjda su se zato i okruzili bulumentom pravnika...
Zasto? Zato sto njima LAZ nije strana, a od pravnika ocekuju da dokazu kako je nebo zeleno, a trava plava - JA TO DOBRO ZNAM!
Zar neko jos veruje tim prodanim dusama?
Tamo se dugo, dugo rade neverovatni zlocini od strane bahatih, sujetnih i diletantskih likova koji se ne stide ni svog belog mantila, ni Hipokrata, ako su uopste culi za njega. A Hipokrat se sigurno prevrce u grobu - s razlogom!
Nadam se da ce ova porodica konacno saznati istinu, dokazati kradju beba blizanaca i konacno po prvi put zagrliti svoje sinove!
A onda KRIVCE goniti do neba!
Samo napred Dragice i Gorane, ne odustajte!


dosije.ba objavio danas 03.09.2013.godine

ŠOKANTNA ISPOVIJEST: Ukrali su mi blizance!

Slika

Većina vas je čula za priču Dragice i Gorana Plauc, koji su u Matičnom uredu u Tuzli, dobili rodne listove za svoje sinove blizance rođene 5. avgusta 1993. godine u tuzlanskoj bolnici, a za koje im je rečeno da su umrli.

Dragica i Goran, inače, Tuzlaci koji žive u Njemačkoj, kažu da su njihova djeca zavedena pod imenima Zoran i Dragan.

Šta se dogodilo, ko je krivac za njihovu nesretnu sudbinu pogledajte u video prilogu. Samo za vas Dragica i Goran Plauc pričaju o svojoj sudbini.


http://youtu.be/x8ZcgjngWEQ

Dosije.ba - tuzlanski slučaj "Blizanci"
Dosije BA·114 videos
Published on Sep 2, 2013

Za strasne price slicne ovoj koju prozivljavaju Dragica i Goran Plauc cula sam davno... to se desavalo cesto u bivsoj nam drzavi.
Tako i za nestanak (prodaju) beba u Srbiji ...
Ovim monstrumima koji kradu i prodaju bebe zelim dugogodisnji zatvor (i to bi im bila najblaza kazna...)!


JEZIVA STATISTIKA - UŽASNO: U Srbiji ukradeno više od 6.000 beba! - Lekari mi nisu dali da vidim sina, samo su rekli da je rođen mrtav! Ni 35 godina kasnije ne znam šta se zapravo desilo, kaže Mirjana Novokmet

Slika

Samo jedan komentar nesrecne majke:

"Sarajka 28.03.2013. u 10:47
Konacno da neko progovori o kradji beba!!!!Pozivam sve savjesne ljude da ako znaju za neki slucaj usvojenog djeteta javno kazu, 1992 godina rodila sam sina, bila sam izbjeglica na moju zalost,sama bez igdje ikoga svoga, rekli su mi da je djete prevremeno rodjeno a nije, u otpusnoj listi pise da sam imala spontani u 6-om mjesecu a ja sam usla u 9-t i mjesec,iz Sarajeva sam dosla u Srbiju u 6-om mjesecu trudnoce i imala normalan porod,rodila sam sina, vidjela sam mu samo nogicu i cula da place, dali su mi papir da potpisem a zatim injekciju vise se ne sjecam nicega, u otpusnoj listi pise samo trenutna moja krvna slika pri otpustu,mom sinu ce 7-og jula biti 21 godina, culi smo da je usvojen i zivi negdje u Svajcarskoj, NEMAM VISE DJECE, MOJ ZIVOT ZIVOT NIJE, POSLIJE GUBITKA DOMA I DJETETA ZIVIM A DUSA MI JE MRTVA, MOLIM DOBRE LJUDE AKO IMAJU INFORMACIJU ZA USVOJENU UKRADENU DJECU da to i otkriju,zelim svima da nadju svoju djecu"

Hajra Mujanovic iz Tuzle - 1991.godine rodila blizance u tuzlanskom UKC-u...
Prica se "u bobu" podudara sa navodnom smrti blizanaca Dragice i Gorana Plauc...
Slucajno? STA SE DESILO sa njihovim bebama???


http://youtu.be/xupCdyxSCGU
Majka traži dijete - 26.11.2013
RTV SLON Tuzla·1,077 videos
Published on Nov 26, 2013

"Biznis" za vesanje?

Gdje je moje dijete?

Srijeda, 27 Novembar 2013 11:59 | Autor Dragana Slepčević
Slika

Život skoro svake žene je ispunjen onda kada postane majka. Tada su njeni snovi ispunjeni i svijet majčinstva je nezamjenljiv sa bilo čime. No, bolest, smrt ili nestanak djeteta je nešto sa čime se nijedna majka nikada ne može pomiriti. U nastavku donosimo priču o ženi kojoj je, prije 22 godine, rečeno da joj je jedna od dvije bebe umrla, a za koju vjeruje da to nije istina, jer tijelo svoje bebe nikada nije vidjela nakon porođaja.

Prije 22 godine Hajra Mujanović iz Tuzle, u sedmom mjesecu trudnoće, zakoračila je u svijet majčinstva. Najljepši osjećaji u životu svake žene, pretvoreni su, kako sama tvrdi, u nešto najbolnije sa čime se čovjek može suočiti.
„1991. godine na našem kliničkom centru postala sam majka, blizance sam rodila. Ja sam na carski rez porođena i tada su djeca poslata za Beograd 1991. godine hitno, u bolnicu kao bolesna“-kazala je Hajra Mujanović.

Ubrzo je na kućnu adresu javljeno da je žensko dijete umrlo od posljedica meningitisa, a muško dijete sa upalom mozga i krvarenjem je ostavljeno na liječenju. Nakon nekoliko mjeseci muška beba je iz Beograda vraćena majci. Međutim, propratna dokumentacija o liječenju Hajrinih beba je dosta štura, za žensko novorođenče, koje je navodno preminulo, skoro da je i nema.

„Samo na otpusnoj listi kod ovog djeteta, koje je kod mene koje mi je vraćeno, rečenica u vezi djeteta koje je umrlo, samo da je umrlo, ništa više, ni umrli list nisam dobila, nikakvu dokumentaciju o njoj“-ističe Hajra.

Slika

Iako su roditelji zahtijevali , tijelo preminule bebe nisu dobili. Ostali su uskraćeni i za informaciju gdje je navodno njena beba ukopana u Beogradu, pa čak i kao bezimena, kako joj je rečeno. Godine sumnje natjerale su je da počne istraživati i utvrditi šta se tačno desilo sa njenom kćerkom, tvrdeći da u tuzlanskom porodilištu, u protokolu čak nije ni zavedeno da su njene bebe bile bolesne. Istražujući navedeno Hajra je došla do nekih saznanja da bi njena kćerka mogla biti živa. Ovim putem moli građane Tuzle koji je možda poznaju, medicinsko i ljekarsko osoblje koje je bilo angažovano te godine kada je postala majka da, ukoliko imaju neku informaciju u vezi postojećih sumnji, da joj se jave putem redakcije Televizije Slon extra.

RTV Slon

"Istinu teško dokazati u Srbiji"... NE SAMO u Srbiji nazalost!
"BEBI MAFIJA" je razvila svoj "biznis za vesanje", kako ga zovem, po celom Balkanu!
Hiljade roditelja traze svoju ukradenu decu... STRASNO!
HIPOKRATOVA ZAKLETVA u sluzbi "BEBI MAFIJE"...
Nazalost, ne samo Hipokratova...


BEBI MAFIJA
JEZIVI POZIV RANKI: Sin vam nije mrtav, prodat je u Švajcarskoj!


Društvo 13:45, 03.12.2013. Autor: vesti-online,Foto: Reuters

Žena koja me je pozvala rekla mi je doslovce: "Jeste li Vi Ranka Studić, izbeglica iz Sarajeva, koja se porodila u Jagodini, 7. jula 1992. godine u šest sati uveče? Vaše dete je živo, njegovo ime je Ratko i živi u Švajcarskoj, prodat je dobrostojećoj porodici koja ga je usvojila, priča nesrećna žena

Slika

REJKJAVIK - Ranku Ingu (46) i Zdravka Studića (50) iz Sarajeva, koji već godinama žive na Islandu, kao grom iz vedra neba pogodio je anonimni telefonski poziv u kojem je nepoznata žena tvrdila da je njihov sin - koji je navodno umro pri rođenju - živ i da se nalazi u Švajcarskoj gde je prodat ljudima koji tamo žive.

Sudbinski poziv se desio u oktobru 2009. godine. Od tog trenutka se u životu Studića rodila nova nada. Ovih dana je švajcarski dnevnik "Blik" objavio njihovu potresnu priču sa ciljem da se animira tamošnja javnost ne bi li saznali nešto više o sinu koji bi danas trebalo da ima 21 godinu.

- Jako se teško nosim sa ovim, a pogotovu ovih poslednjih dana. Umorna sam psihički, jer stalno pratim forume, stranice, sve što se piše u medijima. Mnogi su se uključili, tako da verujem u ljudski rod, verujem da će neko ili čak možda naš sin da se javi ako negde nešto pročita - kaže Ranka.

- Žena koja me je pozvala rekla mi je doslovce: "Jeste li Vi Ranka Studić, izbeglica iz Sarajeva, koja se porodila u Jagodini, 7. jula 1992. godine u šest sati uveče? Vaše dete je živo, njegovo ime je Ratko i živi u Švajcarskoj, prodat je dobrostojećoj porodici koja ga je usvojila."

Nepoznata žena je odmah prekinula vezu ne rekavši ko je i bez traga o pozivu ili mogućnosti da nešto više saznaju.

- Ranka, koja je sve ove godine verovala da je njeno dete živo (mada joj je malo ko verovao) kaže da nikome nije pominjala vreme koje je daleke 1992. godine videla na velikom satu u sali gde se porađala. "To je neko ko sigurno zna ili je učestvovao pri mom porodu. Njen glas je bio umoran i zvučao je bolesno. Ili je htela da se oslobodi griže savesti ili joj se nešto desilo u porodici pa je rešila da rastereti dušu."

Ranka, po struci geodet i njen suprug Zdravko, po zanimanju šumarski inženjer živeli su u Sarajevu kada je počeo rat u Bosni i Hercegovini. Zbog održavanja trudnoće ona je ležala u bolnici, a kada su počele ratne strahote sklonila se kod tetke u Jagodinu.

Bila je u šestom mesecu trudnoće i s obzirom na rizike odlazi u tamošnju bolnicu. Tog dana, 7. jula, bio je državni praznik i malo bolničkog osoblja, ali se odjednom oko nje sjatilo četiri - pet zaposlenih, tako da se Ranka uplašila onog najgoreg. Neljubazna sestra, koja ju je oslovljavala sa "devojko iz Sarajeva" uzela joj je krv uz objašnjenje da treba da utvrde krvnu grupu u slučaju da joj zatreba transfuzija na porođaju.

Kad se porodila, čula je bebu da plače, da "mijauče kao maca", kako kaže, i samo je videla nogicu, pupčanu vrpcu, krv...

Htela da vidi bebu

- Sa desne strane mi je prišla medicinska sestra i rekla da se potpišem, a sa leve su mi intravenozno dali injekciju. Sledeći put kad sam se probudila već sam bila u sobi sa ostalim porodiljama - kaže Ranka, koja sumnja da su joj u bolnici podmetnuli da potpiše dokument kojim se odriče novorođenčeta.

Jedne večeri je pokušala da vidi bebu, ali su je sprečili, nastavlja priču Zdravko, pošto je očito da je za Ranku svako podsećanje na te dane veoma bolno.

- Čula je glasove i kako je neko rekao "Jao, pronašla ga je!" i odmah su joj prišli s leđa i dali injekciju za spavanje. U bolnici je provela tri dana, nije mogla oči da otvori, a za to vreme su joj ispumpavali mleko. Zašto bi to radili ako nisu davali bebi? Ona je verovatno njima bila potrebna dok neko ne dođe po dete - smatra Rankin suprug.

Rankina majka i mali brat su došli posle nekoliko dana po nju i na majčino insistiranje su je pustili, jer bi inače iskrvarila u bolnici.

- U Bosnu se vratila potpuno iscrpljena, imala je ispod dva miliona crvenih krvnih zrnaca - opisuje Zdravko, koji je Ranku odmah prebacio na Sokolac gde je urađena revizija. [size=12pt]Doktor Sedlar, koji je vodio njenu trudnoću od početka, rekao je kad je video otpusnu listu iz jagodinske bolnice "da je to glupost i da taj papir mogu da bace, da je trudnoća bila normalna"[/size] - ispričao je Zdravko.

-Šta smo mogli da uradimo kad je ratno stanje, kada nemate novca, nemate nikog ko će da vam veruje, kada ste nesretna izbeglica - sećaju se Studići, koji se nadaju da će jednog dana ipak naći svog sina Ratka.

Istinu teško dokazati u Srbiji

Za razliku od svoje supruge, Zdravko Studić ne gaji previše nade jer zna kako su deca nestajala u to vreme i da je postojala afera sa "bebi-mafijom".

- Ne želimo nikoga da prozivamo, ni državu ni lekare (ginekolog koji je porodio Ranku umro je pre nekoliko godina), ali dokazati istinu u Srbiji je vrlo teško, pogotovo za običan svet i naročito posle toliko godina. Svi mi volimo Srbiju, ali znamo kako je teško dokazati i neke činjenice, a kamoli nešto ovako - kaže Zdravko.

Ranka takođe ne vidi svrhu da nešto pokušavaju u Srbiji jer, kako kaže, zna da neće naći ništa, pošto ni žene koje su slično doživele i udruženja u zemlji nisu mogli ništa da urade.

- S obzirom na sva tumbanja u mom životu ne želim da se zamaram papirologijom i da sebe i supruga dovodim u situaciju da se plašim da odem negde zbog tako opasnih stvari. [size=12pt]Jednostavno tražim svog sina i ne krivim nikoga. Bila sam u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, ne samo ja nego tri,četiri hiljade majki, državljanki Srbije, koje traže svoju decu[/size] - poručila je Ranka Studić.

Apel

U intervjuu za švajcarski "Blik" Zdravko Studić je rekao: "Verujem da su našeg sina uzeli Srbi koji žive u Švajcarskoj, jer je ime Ratko, koje je nepoznata žena navela, tipično srpsko. "Blik" navodi da ovaj par više od svega želi da sazna nešto o sudbini svog sina, kako živi i kako mu ide, i pozvao je Švajcarce da se jave i pomognu porodici Studić. Na Fejsbuku je takođe otvoren profil Tvoje dete je živo za sve koji nešto znaju o Ratku.

kurir-info.rs

Slika

STRANI MEDIJI SE UKLJUČILI U POTRAGU ZA 21-GODIŠNJIM MLADIĆEM: Jezivi poziv Sarajlijama Ranki i Zdravku Sudiću, koji žive na Islandu: 'Umrli' sin prodat u Švicarsku?!
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla


Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Čet Dec 05, 2013 20:18:10

Sve za BH "KAPITALCE"...
Hoce li IKO u ovoj drzavi ZAUSTAVITI ove "kapitalce"???
Eh, narode, narode... sta ti rade...


Vlada TK-a izdvaja više od milion KM za obnovu voznog parka

Vlada Tuzlanskog kantona će u narednoj godini izdvojiti više od milion maraka za nabavku novih automobila. Pomoć ovog kantona, koji tone u sve većem budžetskom deficitu, nije uskraćena ni političkim strankama, ali je zato izostala pomoć gladnim i obespravljenim radnicima, koji su žrtva kriminalne privatizacije.

Vrijeme objave: 04.12.2013 19:55
Posljednja izmjena: 05.12.2013 09:53

Slika

"Radnici Dite prose po Tuzli, prebiru po kontejnerima, a vlast ne poduzima ništa. Ne misle o nama", kažu ogorčeni radnici fabrike deterdženata koji su i jutros protestirali pred zgradom Vlade Tuzlanskog kantona. A Vlada uredno kupi novac poreznih obveznika i troši ga za obnavljanje voznog parka. U narednoj godini će samo za nabavku automobila potrošiti milion i 150 hiljada maraka. I to za potrebe Vlade, njenih ministarstva i drugih državnih institucija.

A toliko novca Vlada duguje za dječiji dodatak, nešto manje za stalnu socijalnu pomoć. Ukupno za korisnike socijalne zaštite duguje oko 13 miliona maraka.

Radnici "Dite", koji nisu dobili 27 plata i nemaju zdravstveno osiguranje ne mogu od Vlade dobiti ni marku jednokratne pomoći. Za njih Vlada nema novca. Ali ima za političke stranke, kojima će ponovo iz budžeta biti dodijeljeno oko pola miliona maraka, mada je kantonalni budžet u deficitu od 116 miliona maraka, a broj nezaposlenih veći od 100 hiljada.

federalna.ba/videoprilog Omera Hasanovića (Dnevnik 2) - VIDEO
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Čet Dec 05, 2013 20:19:52

Otkad to: "sporna jer je članica SDA"???
A sta je sa masom ostalih (dosadasnjih i bivsih)?


objavljeno: 05.12.2013. 11:58 | Autor: A. DUČIĆ

KO SU KANDIDATI ZA USTAVNI SUD FBIH
Čolo sporna jer je članica SDA

Slika

Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) BiH završilo je proceduru ocjenjivanja te je utvrdilo deset kandidata za imenovanje dvoje nedostajućih sudija Ustavnog suda Federacije BiH, saznaje "Dnevni avaz".

Ova lista proslijeđena je predsjedniku FBiH Živku Budimiru (SPP) i njegovim potpredsjednicima Svetozaru Pudariću (SDP) i Mirsadu Kebi, koji imaju zadatak da utvrde zajednički prijedlog i dostave ga Parlamentu FBiH na potvrđivanje.

Političke funkcije

Prema dokumentaciji do koje je došao "Dnevni avaz", svoje mišljenje na kadidatsku listu VSTV-a dao je i Ustavni sud FBiH. Ovaj sud, razmatrajući kandidate, ocijenio je da se po stručnim referencama izdvajaju kandidati Miloš Babić, za kojeg je VSTV dao ocjenu "odličan", te Danica Šain, koja se nalazi u trećoj grupi s ocjenom "dobar".

Prema mišljenju koje je potpisala predsjednica Ustavnog suda FBiH Kata Senjak, ovaj sud protivi se imenovanju kandidatkinje Alme Čolo, s obrazloženjem da se radi o osobi koja je visoka dužnosnica SDA, odnosno članica Upravnog odbora Savjeta ove stranke. Njoj je VSTV dao ocjenu "vrlo dobar".

Slika Slika
http://www.zaslike.com/files/pr2uslf3q8jzwubd8z3c.jpg
http://www.zaslike.com/files/s33yowbgcs4wexa0wexg.jpg

- Sud ne dovodi u pitanje stručne reference kandidata, ali je mišljenja da nije primjereno, a radi dojma objektivne nepristrasnosti Suda, da se za sudiju imenuje osoba koja obavlja visoku političku odnosno stranačku dužnost – navodi se u mišljenju Ustavnog suda FBiH.

S druge strane, VSTV je mišljenja da u fazi provođenja procedure kandidati koji su članovi neke političke stranke ne mogu biti eliminirani iz procedure.

- Sudija i tužilac, od preuzimanja dužnosti, odnosno polaganja svečane zakletve, više ne može biti član političke stranke niti obavljati bilo kakvu dužnost u stranci. Ovakav stav VSTV primjenjuje i u proceduri imenovanja redovnih sudija i tužilaca – kaže se u dopisu VSTV-a koji potpisuje njegov predsjednik Milorad Novković.

Slika Slika
http://www.zaslike.com/files/ydwk3hzprjkzigfr8zty.jpg
http://www.zaslike.com/files/z8nsoat69euky5qsat5x.jpg

Osim Babića, aktuelnog sudije Apelacionog odjeljenja Suda BiH, koji je jedini dobio ocjenu "odličan", te Šain, trenutne sutkinje Vrhovnog suda FBiH, na listi kandidata su u drugoj grupi (vrlo dobar) Vesna Budimir, Tihomir Jurko, Branimir Orašanin, a u trećoj grupi (dobar) Zdravka Bago, Mirjana Čučković, Dragica Dragičević i Monika Mijić.

Federalni tužilac

Budimir je aktuelna državna tužiteljica i nalazi se na čelu Posebnog odjela za ratne zločin Tužilaštva BiH, Jurko se nalazi na funkciji zamjenika glavnog federalnog tužioca, a Orašanin je sudija Suda BiH. Za Zdravku Bagu navedeno je da trenutno radi kao notar u sarajevskoj općini Centar, dok je Mirjana Čučković sekretar Ustavnog suda FBiH.

Dragica Dragičević predsjednica je Općinskog suda u Žepču, a Monika Mijić zaposlena je u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice i trenutna je zastupnica Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Inače, Ustavni sud sastoji se od devet sudija. Trenutno Sud broji sedam sudija, a preostala dva moguće je imenovati iz sva tri konstitutivna naroda te iz reda ostalih.

Budimir i Lijanović blokiraju rad Vijeća

U Ustavnom sudu FBiH "Avazu" je jučer potvrđeno da je imenovanje sudije iz reda bošnjačkog naroda Šahbaza Džihanovića, koje je obavljeno u Domu naroda Federalnog parlamenta, i dalje blokirano jer je u ovom domu većina u Klubu Bošnjaka pokrenula pitanje vitalnog nacionalnog interesa.

O ovom pitanju neće se odlučivati sve dok se ne riješe dva preostala zahtjeva Živka Budimira i dopremijera Jerke Ivankovića Lijanovića (NSRzB) za ocjenu mišljenja u vezi s odlukom o imenovanju Vijeća za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

avaz.ba
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Ned Dec 08, 2013 00:13:20

Tako je to u ovoj drzavi "ZA COVEKA"!
"ZNA SE" da "NAROD ZNA"... verovatno mu (narodu) tako i godi (ovo su slogani 3 vodece stranke u FBiH)... toboze SVE za narod...
Sta bi tek bilo da su u pitanju 2 entiteta umesto kantona u jednom od entiteta - Federaciji?
Cuj, KANTONI... nije ovo Svajcarska!
A direktorica bolnice je ona SEBI JA Izetbegovc - zanimljivo ime, zar ne?!


Horor u bolnici Abdulah Nakaš

Objavljeno: 06. Decembar 2013. - 14:12 | Ja Reporter| Objavio/la: Azra K.

Slika

Obraćavam se ovim putem kako bih vas kao građanka BiH i beskrajno tužna majka, upoznala sa strašnim slučajem koji se dešava u općoj bolnici Abdulah Nakaš u Sarajevu. Naime, prije tri dana sam bila u posjeti prijateljici koja leži na ginekološkom odjelu pomenute bolnice i sa njom u sobi je smještena mlada Srebreničanka, kojoj je ustanovljeno prsnuće ciste na jajniku, dakle unutarnje krvarenje, i rečeno joj je da mora hitno na operaciju, ali da je niko neće operisati prije nego uplati avans od 1000 KM, jer nije sa podrucja kantona Sarajevo, dakle nema adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Prijateljica ove nesretne djevojke je posudila novac, donijela ga, ona je operisana i čak ni 24 sata poslije joj se niko nije obratio, da joj kaže bilo šta o njenom zdravstvenom stanju. Informacije koje imam, sam saznala, molivši na hodniku jednu od medicinskih sestara, za više detalja.

Ja sam se istog dana pismenom molbom obratila upravi bolnice, molila ih da se uključe u rješavanje ovog slučaja, jer je djevojka nezaposlena, u Sarajevo je došla u potrazi za zaposlenjem, i za nju je 1000 KM koje je morala posuditi – veliki novac za kojeg ne zna kako će ga vratiti…

Niko se, na žalost, nije oglasio, a danas imam informaciju da će djevojka biti ranije puštena kući, jer nema novca da plati dodatne dane liječenja.

Molim vas, da informisete javnost o ovom slučaju, u nadi da će se javiti dobri ljudi koji bi mogli pomoći ovoj djevojci, u nadi da će se uprava bolnice Abdulah Nakaš prisjetiti Hipokratove zakletve, ali i sa obavezom da javnost na jos jednom primjeru, sagleda sav jad i bijedu zdravstvene zaštite u ovoj kvazi državi.

Danas je to ova djevojka, sutra vi, ja, naša djeca….

S poštovanjem,

Azra

kameleon.ba
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Ned Dec 08, 2013 00:21:40

"Azurno" Tuzilastvo Unsko-sanskog kantona (naravno, ni ostali nisu bolji - to je velika BOLEST BH pravosudja)... nema sta!
Istraga o tragediji desetogodisnjeg Benjamina (Redžepović-Beno iz Mutnika u opštini Cazin) koji je preminuo nakon operacije krajnika u Bihacu 31.10.2012.godine JOS NIJE OKONCANA!
Sta radi "slavni" i unapredjeni Glavni kantonalni tuzilac Fadila Amidzic nakon sto se dokopala pozicije?
Koga stiti?
Naravno, u BH pravosudju "nema" politike, korupcije, namestanja, zloupotrebe i td... Ma ne, samo se vidi "iz aviona" od najsitnijeg do najkrupnijeg "zalogaja", kao na primer Ustavnog suda BiH...
Jadan li je svaki gradjanin koji od NJIH trazi pravdu!
A DOKLE TAKO???


Slika
VECI FORMAT:
http://www.zaslike.com/files/szjhezppuieuywsx8sd1.jpg
"Dnevni avaz", 07.12.2013.

Da se podsetimo o STRASNE, PRESTRASNE vesti:
Jedan od komentara na depo.ba (kojeg vise nema, a odnosilo se na jedan drugi slucaj):
Ale Prosic Koljači su opet gledali utakmicu :(


Dječak iz Cazina preminuo nakon operacije krajnika

N.N. - 02.11.2012 08:37
Slika

CAZIN - Desetogodišnji Benjamin Redžepović-Beno iz Mutnika u opštini Cazin, preminuo je nakon operacije krajnika u Bihaću.

Poslije operacije krajnika u Kantonalnoj bolnici, kako prenosi Cazin.net stanje se činilo stabilno, ali je kasnije došlo do komplikacija i krvarenja, nakon čega je Benjamin u srijedu naveče podlegao.

Dječak će danas biti sahranjen.

Nezavisne novine
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pon Dec 09, 2013 19:48:22

Tek sitnica mala...
Bas su "humani"!


Akcija Loto: Uhapšeni ljekari Kliničkog centra Banjaluka!

Nikola Morača - 09.12.2013 14:24
Slika

BANJALUKA - U nastavku akcije kodnog naziva "Loto" inspektori Kriminalističke policije MUP-a RS uhapsili su danas petoro ljekara i medicinskog osoblja zaposlenih u Kliničkom centru Banjaluka.

Maja Đaković Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka, navela je da su uhapšeni LJ.P, O.S, O.D, R.D. i B.V, svi iz Banjaluke.

Nakon hapšenja svi su sprovedeni na saslušanje kod nadležnog tužioca.

"Osumnjičena lica su učestvovala u izradi falsifikovane medicinske dokumentacije, odnosno nalaza i mišljenja, otpusnih pisama. Fiktivno su vodili lica u evidenciji na bolničkom liječenju. Ova dokumentacija je kasnije korištena u postupku ostvarivanja prava na invalidsku penziju", izjavila je Đaković Vidovićeva.

nezavisne novine

Zanimljivo... a SAMO pomagale...

Kod službenica Fonda PIO RS pronađene označene novčanice - BANJALUKA - Direktor Fonda PIORS-a Mladen Milić najavio je danas da će biti pokrenut disciplinski postupak protiv dvije radnice tog fonda, za koje se veže oko 20 do 30 sumnjivih predmeta u vezi s nelegalnim invalidskim penzijama i kod kojih su nađene "označene" novčanice. - Okružno tužilaštvo Banjaluka je već predložilo da tim službenicama (daktilografkinjama) banjalučke filijale Fonda PIORS, Drenki Petrović i Nadi Kukavica, bude određen pritvor zbog sumnje da su počinile krivično djelo pomaganje u primanju mita prilikom odobravanja invalidskih penzija. Petrović i Kukavica su, navodno, uzimale novac od posrednika koji su pronalazili ljude zainteresovane za dobijanje invalidske penzije iako nisu ispunjavali uslove.
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

PrethodniSljedeća

Povratak na Razno

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron