SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCIRe: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Ned Apr 07, 2013 00:05:12

"Trla baba lan..." po ko zna koji put... kakva prevencija, kakva borba GODINAMA?
Bez profesionalnog RADA pravosudnih institucija i odgovarajucih KAZNI nema "borbe"...


Javna debata o korupciji u obrazovanju u Tuzli

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT poziva Vas na javnu debatu „Obrazovanje u BiH – prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije zakazanu za utorak 09. aprila 2013. godine u Tuzli, JU Dom mladih, II sprat, Dragiše Trifkovića 2, Tuzla; sa početkom u 12 časova.

Učesnici su predstavnici političkih stranaka, građanskog sektora, vladinog sektora, institucija obrazovanja kao i medija. Moderator debate je Saša Marković, Omladinski komunikativni centar Banja Luka.

Namjera debate je stvoriti prostor za otvoren i struktuirani dijalog o današnjem stanju u obrazovanju, njegovoj efikasnosti ili neefikasnosti u borbi protiv korupcije. Stoga je tema stav građana/ki o stanju u obrazovanju Bosne i Hercegovine, te definisanje prioriteta i sistemske borbe protiv korupcije tokom 2013. godine.

Preporuke učesnika debate bit će integrisane u godišnji program rada na prevenciji i borbi protiv korupcije Sektorske radne grupe Obrazovanje Mreže ACCOUNT, te predstavljene javnosti i odgovornima iz oblasti obrazovanja. Antikorupcijska mreža u BiH - ACCOUNT okuplja 94 članice (institucije, nevladine organizacije i mediji).

Svoje prisustvo molimo da potvrdite putem e-maila account@account.ba ili putem telefona 033 263 546 najkasnije do 08. aprila 2013. godine do 16 sati.

account.ba
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Ned Apr 07, 2013 22:31:25

Malo podsecanje na jedan od MNOGIH skandala u "slavnom" UKC-u Tuzla:
12.10.2011. - UKC Tuzla - Hipokrat vise ne "stanuje" ovde…

Eto cime nam se bave "humanisti" u belom (steta boje koju nose) , a isto tako i sudovi!
Zar ONI nemaju PAMETNIJA POSLA?
Zato mi "obicni" gradjani godinama cekamo na njihove usluge...
Ocito su ove trac partije (koje treba resavati unutar ustanove) PRIORITET i za sudove!
SRAMOTA!


ČETIRI DOKTORICE MORAJU DIREKTORU KLINIKE U TUZLI PLATITI 2.000 MARAKA zbog tvrdnji da ih ucjenjuje seksom i izmišlja dijagnoze!

Novosti | 07.04.2013. - 10:50:45
Slika

Ferida Radončić, Gordana Bogdanović, Vesna Zulčić-Nakić i Lejla Muminhodžić, doktorice Ginekološko-akušerske klinike Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla (UKCT), osuđene su zbog kleveta i nanošenja duševne boli direktoru ove klinike Zlatanu Fatušiću. Ove su doktorice u pismu koje je prije skoro dvije godine potreslo tuzlansku javnost optužile svog direktora za torture na poslu i seksualno uznemiravanje.

Riječ je o prvostepenoj presudi Općinskog suda Tuzla koja obavezuje četiri osuđene doktorice da na ime nematerijalne štete i duševne boli nanesene doktoru Fatušiću plate iznos od 2.000 maraka. Doktor Fatušić nije želio komentirati sudsku presudu, naglasivši da mu je zbog cijelog slučaja naneseno dosta štete, javio je Dnevni avaz.

Podsjetimo, početkom oktobra 2011. godine u pismu je spomenuta grupa optužila Fatušića da kao nadređeni nad njima vrši mobing, manipulira i ucjenjuje ih seksom, a pacijentima izmišlja dijagnoze i da, zbog novca, radi carski rez i kada to nije neophodno.

U korist Fatušića svjedočili su drugi uposlenici UKC-a, oni su naveli:

- Dr. Fatušić je zaslužan je za rejting klinike. Kada nas je, poslije rata, čitava generacija ginekologa napustila i otišla u Evropu u potragu za boljim životom, dr. Fatušić je sa nekoliko starijih kolega doveo tuzlansku ginekologiju do prepoznatljivosti. On je maksimalno posvećen poslu i pacijentu, a mi, kao njegovi saradnici, imamo čast raditi sa čovjekom koji je predavač na svim svjetskim kongresima – izjavili su tada uposlenici UKC-a.

(Doznajemo.com)

Jedan komentar na bportalu (zna narod):

"#9 nezaposleni ljekari 2013-04-07 20:08
Studirajući i volonitrajući na klinici na kojoj je Fatušić sef vidjeli smo i jedva čekali da zavrsimo sa volontiranjem jer na ovoj klinici smo vidjeli kako se ponasa i koji teror sprovodi nad svojim uposlenicima.Naravno da mu je desna ruka dr Šerak Indira koja mu je bila ljubavnica i brani sve sto on uradi a za nagradu je zaposlila sina i nakon hirurgije gdje se nije snasao odlazi na ginekologiju gdje mu mama vedri i oblaći zbog privatnog i vrlo intimnog odnosa sa šefom te klinike koji sve njene naloge odobrava.Hoće li i mladeg Fatusičevog sina zaposliti na ovoj klinici koji je isto dosao ali ga malo sklonio pa ce mu dati specijalizaciju iz ginekologije.Seo Serak njen suprug hirurg član upravnog odbora a njegov brat Mujo Šerak direktor nabave i voznog parka.Mislim da komentar nije potreban koji monopol i privatan klinicki centar.Mi zlatni studenti rodeni u ovom gradu bez baba ,stranke ne možemo dobiti posao zbog ovakvih a o specijalizaciji ni ne razmišljamo i ne nadamo se."


Sudski epilog: Doktorice oklevetale šefa Zlatana Fatušića za seksualno uznemiravanje...Fatušić je tražio i njihovo javno izvinjenje putem medija, međutim taj zahtjev u prvostepenoj presudi nije prihvaćen...

EDIT - DODATAK 08.04.2013.:
Vlasniku bportala ocito nisu godili komentari, te ih je SVE izbrisao.
Da ne bi ispalo kako sam citirala nepostojeci komentar, evo ih ovde u PDF-u (klik na "DOWNLOAD IMAGE", pa "Open with") i :

http://imageshack.com/f/811/sudskiepilo ... dir=1&ref=


I jedan komentar sa TIP-a:

"bina7 April, 2013, 17:06
Cudim se samo brzini rada suda, jer ima predmeta radnih sporova koji
cekaju po 5 godina. Ovo me podsjeca na brzinu sarajevsko suda u slučaju Almazage Č. Svaka čast."


Četiri doktorice iz Tuzle osuđene zbog klevete Općinski sud Tuzla prvostepenom presudom osudio je Feridu Radončić, Gordanu Bogdanović, Vesnu Zulčić-Nakić i Lejlu Muminhodžić, doktorice Ginekološko-akušerske klinike UKC-a Tuzla zbog kleveta i nanošenja duševne boli direktoru ove klinike dr. Zlatanu Fatušiću...
Posljednji put menjao nevenkagaragic dana Uto Sep 01, 2015 18:35:30, izmjenjena 2 puta
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Pon Apr 08, 2013 23:56:55

Mozes misliti...
Zasedaju oni godinama... DZABA!
Valjda kopiraju "rad" VSTV-a...


Zasijedala Komisija za borbu protiv korupcije Skupštine TK

Ponedeljak, 08 APRIL 2013 15:01 Dragana Bosankic
Slika

Članovi Komisije za borbu protiv korupcije Skupštine TK danas su aktuelizirali pitanje transparentnosti zapošljavanja u UKC-u Tuzla. Kako bi otklonili sumnje, Komisija za borbu protiv korupcije od Upravnog odbora i direktora UKC-a Tuzla tražit će očitovanje o ovom pitanju.

Asmir Hasić, član Komisije za borbu protiv korupcije Skupštine TK izrazio je nezadovoljstvo oko zapošljavanja u UKC-Tuzla. Naime, prema njegovim riječima, iako je na skupštinskim sjednicama postavljao pitanja vezano za konkursnu proceduru zapošljavanja 20 medicinskih sestara i 6 ljekara, nikada nije dobio adekvatan odgovor. Kako je na sjednici skupštinske Komisije za borbu protiv korupcije naglašeno, veoma je indikativno to što se ne može doći do informacija ko je primljen u UKC. Kako bi se otklonile sve eventualne sumnje, Komisja je donijela zaključak, kojim od Upravnog odbora UKC-a Tuzla i direktora ove ustanove traži da se detaljno očituju o kriterijima vezanim za pomenutu konkursnu proceduru.

Komisija za borbu protiv korupcije Skupštine TK, razmatrala je danas prigovor dr. Mirsada Trnovljakovića na izbor člana Upravnog odbora UKC-a Tuzla, dr. Nermine Aljukić. Naime, dr. Trnovljaković u prigovoru tvrdi da je u pitanju sukob interesa, s obzirom da je doktorica Aljukić istovremeno član UO UKC-a i predsjednica Školskog odbora Medicinske škole. Komisija će od Ministarstva zdravstva i Ureda za zakonodavstvo Vlade TK tražiti da se u roku od 15 dana izjasne o ovoj predstavci.

Na inicijativu predsjednika Muhameda Murselovića, Komisija za borbu protiv korupcije će u narednom pitanju preispitati i poslovanje privrednih društava u TK. Naime, od resornih ministarstava, Komisija će tražiti da za privredna društva koja su u nadležnosti Vlade TK dostavi završne obračune za 2012. godine, kao i pregled uloženog budžetskog novca u posljednjih 12 godina, kao i efekte tih ulaganja.

RTVTK
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla


Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod marjanovic u Uto Apr 09, 2013 13:02:00

Super mjesto sa lijepim vijestima iz BiH pravosuda.
marjanovic
 
Postovi: 104
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 12:59:05
Lokacija: Bosna i Hercegovina

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Uto Apr 09, 2013 23:21:24

marjanovic je napisao:Super mjesto sa lijepim vijestima iz BiH pravosuda.

Da, da, vidite kako je "krasno" BH pravosudje (i jos stosta okolo) ovako na jednom mestu (i to tek ponesto odabrano, ko bi sve to registrovao)?!
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Uto Apr 09, 2013 23:24:17

Kad vec pricamo o korupciji... "nema" toga ("SLEDECEG") u BiH... cuvaju ih "jarani" isti takvi!
I u UKC-u i na Univerzitetu (gore pomunuti) i gde sve ne...


Zagreb, Osijek, ko je slijedeći?

Autor Izudin Kešetović Ažurirano Nedjelja, 07 April 2013 11:16
Slika

Priča o korupciji na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, vrlo brzo prenijela se i na Ekonomski fakultet u Osijeku.

Ono što je interesantno, osim broja umiješanih i umješivača je da „niko ništa nije znao". Kako reče jedan student, u jednom novinarskom prilogu na TV „Nova" „da to šteti ugledu „.

Naprotiv, ovo je vjera u povratak ugleda.

Upravo pod „ plaštom" kvazi ugleda prikrivaju se afere za koje znaju i „ mala djeca", a oni koji treba da znaju šute.

Takva je situacija i na Univerzitetu u Tuzli u kojem su brojne afere skrivene pod objašnjenjem „da to šteti ugledu" .

Situacije su bile slične, koje se nisu samo odnosile na iznude ocjena, nego je sadržaj bio različit, često i veoma inovativan i kreativan u sferi kriminala i korupcije. Cijeli postratni, tranzicijski period, nakupio je mnogo prljavog veša . Ko se samo sjeća onih afera iz ranijih perioda koje su rijetko, gotovo nikako, bile sankcionisane. Sve su zaboravljene, dok epilozi su poznati. Javljaju se novi „ inovatori" koji postaju samo još drskiji i bezobrazniji...

Pod okriljem „ autonomije" krije se sve i svašta. Pravi raj za kvazi političare i tajkune koji grade svoj sistem i obaraju „ svete vrijednosti hrama nauke". Nepotizam i poltronstvo sa lažnim vrijednostimna postaje kriterij.

S toga se čudimo broju anonimnih prijava koje se kriju kao „ guja noge". Anonimne prijave su oružje da se stvari sakriju ili instrumentaliziraju ili proglase kao nedostatak građanske hrabrosti. Dvostruka opasnost da se lopovi sakriju, a poštenim i nepodobnim „ napakuje".

U situaciji općeg siromaštva poznato je da prostitucija, kriminal i korupcija cvjetaju. Slučaj iz Lukavca sa naznakama afere postaje alarmantna. Sve se spušta na niže nivoe, gangrena nemorala zahvata cijelo tkivo i širi se neslućenom progresijom.

S toga slučaj u Osijeku postaje poučan u smislu one narodne : „Bolje je spriječiti nego liječiti", osim ako za nas ne važi ona izreka mudrog političara Nikole Pašića : „Propast nećemo, spasa nam nema".
Dotle briga o ugledu i prikrivanju dobija epilog, koji se kod nas dobro „ uklapa" a glasi po onoj crnogorskoj „ Ti meni vojvodo, ja tebi serdare, a kava smo g.... to mi sami najbolje znamo".

vidiportal.ba
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Uto Apr 09, 2013 23:27:45

Ah, pa rekoh i ja par puta nesto slicno: "SVE za direktorsku fotelju"!!!

Posted 08/04/2013 by Administrator1 in Kolumne

Diktatura RTV TK! Ili, kako Hukile uređuje mozgove građana?

Slika

Već nekoliko dana u Tuzlanskom kantonu aktuelna je politička smjena urednika informativnog programa RTV TK Eldara Ibrišimovića. Ovu želju funkcionera SDP-a, kustosa Mirsada Bakalovića i premijera kojemu je hitno potreban logoped Seada Čauševića, ispunio je Adem Azapagić, direktor ovog javnog medija. Azapagić je inače poznati mutikaša (muti gazirane sokove), član je SDA, ponekad SBB-a, a očigledno obožava SDP. Sve za direktorsku fotelju.

I tako, dok svi pričaju o tome kako trećerazredni kustos i premijer sa trećom palatalizacijom preuzimaju mjesto urednika na RTV TK, niko ne primjećuje mnogo gore stvari, koje su očigledno dovele do ovolikog medijskog javašluka, koji se već pretvara u teror kantonalne televizije na mozgove građana Tuzlanskog kantona.

Sjeća li se neko Redžepa Ismailovskog, SDP-ovog direktora ove televizije? Sjeća li se neko da je smijenjen zbog toga što je kao direktor zloupotrijebio položaj i vratio našim novcima kredit za kupovinu stana Jasni i Zoranu Kapetanoviću?

Zna li neko ko vedri i oblači Uređivačkim vijećem RTV TK? Vjerovali ili ne, tu je najglasniji član pomenutog viječa Mihad Sakić, poznatiji kao Hukile. Vječiti političar iz Puračića, kojega smo već tretirali u našim tekstovina zbog moguće korupcije i kriminala. Ali, taj kriminal nije toliko opasan, koliko je opasna nepismenost ovog mizerablesa.

Da vas podsjetimo. Vrlo je lako. Samo pogledajte video u prilogu.

http://youtu.be/YxCWVFbWPDE

dosije.ba
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

Re: SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Postod nevenkagaragic u Uto Apr 09, 2013 23:29:22

"Iver ne pada daleko od klade", inace moja omiljena izreka za BH pravosudje na celu s VSTV-em... kao i ona "s kim si - takav si"...
Nista novo, nista neobicno, Budimir je tu...


Supruga Mirse Švicarca uhvaćena s pištoljem

13:42, 9 April, 2013

Prilikom pretresa automobila policija pronašla oružje

Slika

Sarajevska policija uhapsila je u nedjelju oko 20 sati Jelenu Hribar-Hadžić (30), suprugu Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, i Anadina Mujanovića (38) iz Tuzle zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja, piše Dnevni avaz.

Priznali djelo

Kako nezvanično saznajemo, policija je zaustavila automobil Hammer u kojem su bili Jelena i njen suprug Mirso Švicarac te dvije djevojke. U Land Roveru koji se kretao iza Hammera bio je Mujanović. Jelena je u policiji kazala da je pištolj njen, a ne njenog supruga, koji je inače policiji poznat po različitim krivičnim djelima. I Mujanović je kazao da je pištolj njegov te su nakon priznanja jučer oko 15 sati, kako nam je potvrdio njihov advokat Omar Mehmedbašić, pušteni na slobodu. Noć prije hapšenja 30 - godišnjakinja je sa suprugom i Mujanovićem bila na otvorenju jednog poznatog restorana u Sarajevu, a policija ih je zaustavila dok su se vraćali u Tuzlu.

Inače, Jelena Hribar-Hadžić je kćerka Margarete Hadžić, osuđene na osam godina zatvora jer je prilikom pretresa njene kuće u Tuzli ranila dvojicu policajaca. Mujanović je također poznat policiji zbog različitih krivičnih djela, između ostalog osuđivan je zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Ranije privođen

On je hapšen i u septembru 2010. godine jer se u naselju Husino u Tuzli oglušio na zahtjev policajca da zaustavi neregistriran automobil BMW kojim je upravljao te se nastavio kretati prema njemu u namjeri da ga udari. Policajac je izbjegao direktan udar automobila skokom u stranu, nakon čega je Mujanović pobjegao, no uhapšen je nekoliko dana kasnije. Podsjećamo, Jelena Hribar-Hadžić je 2004. godine bila izabrana za „Eco Queen” u Bosni i Hercegovini.

(TIP/Dnevni avaz/Autor: Am. Kovač)
PRAVDA ZA DENISA
nevenkagaragic
 
Postovi: 5114
Pridružio se: Sri Maj 26, 2010 13:52:14
Lokacija: Tuzla

PrethodniSljedeća

Povratak na Razno

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost