Kako uspjeti u postupku

Kako uspjeti u postupku

Postod kopitaneskita u Čet Dec 21, 2017 15:03:57

Pozdravljam sve članove foruma

Kako uspjeti u postupku
[u][/u]

Da bi se mogli nadati uspjehu u postupku pred sudom ili drugom organu , važno je :

1) Postupak da pokrenete u zakonskom roku i ako postoje zakonske predpostavke da će te uspjeti tj. kada imate uslove da postupak dobijete. Dobro ocjenite da li vrijedi pokretati postupak . Morate znati i da svaka odluka nije zakonita. Tako, i kada imate sve adute da dobijete postupak , odluka može da vam na kraju ne ide u prilog jer toliko se izmrcvarite dok dobijete meritornu odluku.
2) Važno je da pravilno sastavite podnesak kojim pokrečete postupak.
3) U građanskom postupku niste obavezni da angažujete adv./odv. Ukoliko niste spremni sami da pišete podneske i nastupate na raspravama , u tom slučaju angažujte advokata/odvjetnika.
4) Ako ste angažovali adv./odv., to ne znači da vi tada budete pasivni i neinteresirate se šta je urađeno u predmetu .
5) Ukoliko postupak dugo traje a angažovali ste adv./odv. , morate tražiti da vaš zastupnik sudu podnese urgenciju za rad na predmetu.
6) Urgenciju, kao i dr.podneske možete i vi sami sudu podnjeti pa i onda ako imate zastupnika. Imate i pravo ličo da izvršite uvid u vaš spis i iz pisa kopiju bilo kojeg dokumenta zatražite od suda.Ako ste angažovali adv./odv., to bi vam on trebao dati.
7) Sa adv./odv.unaprijed se dogovoriti u vezi sa plačanjem njegovih usluga i napomenuti da tražite da se postupak završi u zakonskopredviđenom roku …… itd.
8) Trebate znati da adv./odv.puno se ne trudi da se postupak završi u zakonskom roku. Naprotiv , i oni na razne načine razvlače postupak i nastoje imati više izlazaka za rasprave da bi im honora bio veći, a to vam ne ide u prilog pa budite oprezni.
kopitaneskita
 
Postovi: 32
Pridružio se: Čet Dec 21, 2017 14:26:55

Re: Kako uspjeti u postupku

Postod muricenes u Čet Dec 21, 2017 20:50:20

Zanimljivo
muricenes
 
Postovi: 236
Pridružio se: Ned Apr 22, 2012 12:42:50
Lokacija: Bosna i Hercegovina


Povratak na Razno

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron