Često Postavljana Pitanja

Prijavljivanje i registracija

Zašto se ne mogu prijaviti?
Jeste li se registrovali? Morate se registrovati kako bi se mogli prijaviti na forum.
Jeste li upisali tačne podatke za prijavljivanje? Provjerite korisničko ime i šifru.
Jeste li isključeni s foruma [zabranjen vam je pristup]? Ako jeste, [kod prijavljivanja ćete vidjeti poruku o tome], kontaktirajte administratora kako bi saznali razlog(e) isključenja.
Ukoliko ste eliminirali sve tri gornje mogućnosti, i još uvijek se ne možete prijaviti, kontaktirajte administratora [da provjeri šta (ni)je u redu sa vašim korisničkim računom].
Vrh

Zašto se uopće moram registrovati?
Ne morate, ukoliko administrator nije postavio uslov da samo registrovane osobe mogu pregledavati forum/postati.
Bilo kako bilo, Registracijom ćete dobiti pristup dodatnim opcijama koje nisu dostupne neregistrovanim osobama [avatari, privatne poruke, e-mailovi, korisničke grupe, itd.].
S obzirom da Registracija traje svega nekoliko minuta, preporučljivo je registrovati se.
Vrh

Kako mogu onemogućiti automatsko odjavljivanje s foruma?
Ako ne upalite opciju Automatsko prijavljivanje kada se prijavite, forum će vas držati prijavljenim samo za vrijeme vašeg boravka na forumu [bićete odjavljeni kad odete s foruma]. To sprječava zlouporabu vašeg korisničkog računa.
Da bi ostali prijavljeni, upalite opciju Automatsko prijavljivanje prilikom prijavljivanja [što nije preporučljivo ako forumu pristupate s tuđeg, a ne sa svojeg računara].
Spomenuta opcija je vidljiva samo ukoliko ju je administrator omogućio.
Vrh

Kako mogu onemogućiti pojavu mog korisničkog imena na online popisu?
U Profilu upalite opciju Sakrij moj online status (Postavke) [čime ćete (p)ostati vidljivi samo sebi i administratoru, a za ostale ćete postati skriveni].
Vrh

Što ako izgubim šifru?
Nije smak svijeta! Vaša trenutna šifra je izgubljena [jer je kriptirana u bazi i ne može vam biti ponovo poslana], ali, možete zatražiti novu.
Kliknite na Prijava te na stranici koja će vam se otvoriti kliknite na Zaboravio sam šifru. Ispunite tražene podatke i dalje upute će vam stići e-mailom.
Vrh

Zašto se uopće ne mogu prijaviti?
Provjerite jeste li unijeli tačno korisničko ime i šifru.
Ako jeste, dogodila se jedna od dvije moguće stvari: ako ste prilikom Registracije, a COPPA podrška je bila omogućena, kliknili na Slažem se i imam manje od 13 godina morat ćete slijediti upute koje su vam stigle e-mailom; ili je možda potrebna aktivacija vašeg korisničkog računa [za što ste vidjeli obavijest ili prilikom same Registracije ili vam je stigla e-mailom].
Ukoliko ste eliminirali obje gornje mogućnosti, i još uvijek se ne možete prijaviti, kontaktirajte administratora [da provjeri što (ni)je u redu s vašim korisničkim računom].
Vrh

Zašto se više ne mogu prijaviti?
Dva su moguća razloga: ili ste upisali netačno korisničko ime i/ili šifru; ili je administrator izbrisao vaš korisnički račun.
Ukoliko je u pitanju drugi od ova dva razloga: možda nikada niste ništa postali, [uobičajeno je periodično izbrisivanje korisničkih računa korisnika koji ništa ne postaju kako bi se smanjila veličina baze], pa se pokušajte ponovo registrovati.
Vrh

Što je COPPA?
COPPA [Child Online Privacy and Protection Act] je pravno pravilo, Sjedinjenih Američkih Država, doneseno 1998. godine, koje nalaže odobrenje od strane roditelja/staratelja za prikupljanje osobnih podataka [od] osoba mlađih od 13 godina.
Ukoliko niste sigurani odnosi li se spomenuto pravno pravilo na vas, zatražite pravni savjet od stručne osobe.
phpBB Tim ne dajete pravne savjete što će reći da je potpuno besmisleno kontaktirati phpBB Tim u vezi bilo kakve pravne stvari koja nije direktno vezana uz phpbb.com Web stranice odnosno phpBB software.
Vrh

Zašto se ne mogu registrovati?
Moguće je da je administrator: onemogućio korisničko ime kojim se pokušavate registrovati [ili isto već postoji], onemogućio e-mail adresu kojom se pokušavate registrovati, isključio vašu IP adresu odnosno onemogućio Registraciju kako bi spriječio otvaranje novih korisničkih računa.
Kontaktirajte administratora za pomoć.
Vrh

Što “Izbriši sve kolačiće” radi?
Briše sve kolačiće koje je kreirao phpBB3, a koji, inače, sadrže informacije o vašem prijavljivanju, pregledanim/pročitanim forumima/temama/postovima i sl.
Ukoliko imate problema s prijavljivanjem/odjavljivanjem, (obično) pomaže brisanje kolačića.
Vrh

Korisničke postavke

Kako mogu promijeniti svoje postavke?
Sve vaše postavke, ako ste registrovani, pohranjene su u bazi.
Prijavite se i kliknite na link Profil/Postavke što će vas odvesti na stranicu na kojoj možete promijeniti sve svoje postavke.
Vrh

Zašto je vrijeme prikazano netačno?
Zanemarimo li mogućnost, što se vrlo rijetko događa, da server nije dobro podešen, vrijeme je gotovo uvijek tačno prikazano, no, može biti da je ono što vidite vrijeme druge vremenske zone. Ukoliko je to slučaj, promijenite postavke svojeg korisničkog profila tako da izaberete onu vremensku zonu koja odgovara području u kojem se nalazite. Uzmite u obzir da mijenjanje vremenske zone, kao i većinu postavki, mogu napraviti samo registrovani korisnici.
Vrh

Zašto je vrijeme i dalje prikazano netačno iako ste promijenili vremensku zonu?
Ukoliko ste sigurani da je postavljena tačna vremenska zona te upalili opciju ljetnog vremena, ali je vrijeme i dalje netačno prikazano, najvjerojatniji razlog je da server nije dobro podešen. Ako je ovo u pitanju, molimo da obavijestite administratora kako bi ispravili grešku.
Vrh

Zašto mog jezika nema na popisu?
Dva su moguća razloga: ili administrator nije instalirao vaš jezik ili forum nije preveden na vaš jezik.
Pitajte administratora foruma može li instalirati jezični paket koji želite. Ukoliko ne postoji prijevod na vaš jezik - slobodno ga napravite. Više informacija o tome možete naći na stranicama phpBB Grupe [link u podnožju].
Vrh

Što moram napraviti da bi se vidjela slika ispod mojeg korisničkog imena?
Prilikom pregledavanja postova moguće je vidjeti dvije slike ispod korisničkih imena.
Prva slika povezana je sa statusom korisnika; obično su to zvjezdice/blokovi koji označavaju: koliko je postova postao korisnik odnosno funkciju korisnika na forumu [npr. administrator].
Ispod nje se može nalaziti veća slika zvana avatar [obično jedinstvena za svakog korisnika].
Dopuštenja o korištenju statusna/avatara, kao i mogućnost pristupa do istih, daje administrator foruma.
Vrh

Kako mogu promijeniti svoj status?
U pravilu, vaš status ne možete direktno promijeniti.
Većina foruma koristi statuse da prikaže broj postova koje je postali određeni korisnik, te da identificira korisnike koji obavljaju određene funkcije na forumu [obično oni imaju poseban status, npr. administratori, moderatori].
Zloupotrebljavanje foruma, u smislu postanja puno postova samo zato da bi se dosegao što veći status, nema nikakvog smisla jer administratori/moderatori mogu smanjiti nečiji status [npr. smanjenjem broja postova...].
Vrh

Zašto se moram prijaviti ako želim korisniku foruma poslati e-mail?
Ukoliko je administrator omogućio slanje e-mailova korisnicima foruma putem ugrađenog e-maili - tu opciju mogu koristiti samo registrovani korisnici [čime se sprječava zlouporaba forumova e-mail sistema od strane anonimnih osoba].
Vrh

Postanje

Kako mogu postati [objaviti] temu/post na forum(u)?
Kliknite na odgovarajući gumb na forumu/temi [npr. nova tema, odgovori...].
Radnje koje (ne)možete raditi su uvijek prikazane na dnu ekrana foruma/teme [npr. Možete započinjati nove teme, Ne možete započinjati nove teme...].
Ovisno o tome kako je administrator odredio, postanje može biti omogućeno svima ili, pak, samo registrovanim korisnicima.
Vrh

Kako mogu urediti/izbrisati post?
Post možete urediti, [bilo kada odnosno, ukoliko je administrator tako odredio, samo određeno vremensko razdoblje nakon postanja posta], klikom na gumb uredi.
Ukoliko je u međuvremenu neko odgovorio na vaš post, a vi ga naknadno želite urediti, primijetit ćete da se “u postu pojavila” rečenica koja govori o tome koliko ste puta i kada zadnji put uredii post [rečenica se neće pojaviti ukoliko nije bilo odgovora na post].
Post možete izbrisati klikom na gumb izbriši. Primijetit ćete da neke postove nećete moći izbrisati [npr. ako je u međuvremenu netko odgovorio na njih].
Postoji mogućnost da administrator/moderator izmijeni/izbriše vaš post [u prvom slučaju bi svakako trebali napisati opasku šta je i zašto izmijenjeno].
Vrh

Kako mogu dodati potpis?
Potpis možete napraviti/uređivati u vašem korisničkom profilu [Profil/Postavke].
Ako ste upalili opciju da se potpis automatski dodaje svim vašim postovima/porukama, a u neki post/poruku ne želite dodati potpis, jednostavno za vrijeme pisanja samog posta/poruke odoznačite opciju dodavanja potpisa.
Ako niste upalii opciju da se potpis automatski dodaje svim vašim postovima/porukama, a u neki post/poruku želite dodati potpis, jednostavno za vrijeme pisanja samog posta/poruke označite opciju dodavanja potpisa.
Vrh

Kako mogu kreirati anketu?
Kada započnete [otvorite] novu temu [ili izmijenite prvi post postojeće teme - ako imate dopuštenje] vidjet ćete formu Kreiranje ankete ispod okvira za pisanje teksta posta [ako to ne vidite, vjerojatno nemate dopuštenje za kreiranje anketa]. Upišite pitanje i [barem] dva moguća odgovora [svaki u zaseban red]. Možete postaviti (i) vremensko ograničenje trajanja ankete [upišite broj dana; 0 = neograničeno], [broj] koliko opcija korisnik može odabrati prilikom glasanja te o(ne)mogućiti “predomišljanje” [“ponovljeno” glasanje (poništenje danog glasa te glasanje za drugu opciju)].
Vrh

Zašto ne mogu dodati još (više) odgovora (opcija)?
Maksimalan limit odgovora (opcija) određuje administrator. Ukoliko smatrate da bi taj broj trebalo povećati, kontaktirajte administratora.
Vrh

Kako mogu urediti/izbrisati anketu?
Ankete može urediti/uređivati/izbrisati samo korisnik koji ih je i kreirao, moderator ili administrator. Da bi izmijenili anketu, ako imate dopuštenje, uredite prvi post u temi [ako je kreirana, anketa se uvijek nalazi u prvom postu u temi]. Anketu možete izmijeniti samo ako nije bilo glasova, dok ju moderatori/administratori, mogu mijenjati bilo kada.
Anketu možete izbrisati samo ako nije bilo glasova.
Vrh

Zašto ne mogu pristupiti tematskom forumu?
Nekim tematskim forumima mogu pristupiti samo određeni korisnici i/ili korisničke grupe. Za pregledavanje, postanje... na takvim forumima treba vam posebna autorizacija koju možete tražiti/dobiti samo od moderatora/administratora.
Vrh

Zašto ne mogu dodavati priloge?
Mogućnost dodavanja priloga, na forumu(ima) za grupu(e)/korisnika daje administrator foruma.
Ukoliko ne možete dodati priloge, moguće je da je administrator onemogućili dodavanje priloga baš za taj određen forum na kojem ste pokušali dodati prilog odnosno da samo određeni korisnici/grupe mogu dodavati priloge na tom forumu.
Vrh

Zašto sam dobio upozorenje?
Svaki administrator postavlja vlastita pravila koja vrijede na forumu. Ne vrijede na svim forumima ista pravila. Ukoliko misli da ste prekršili pravila, može vas upozoriti. Ukoliko dobijete upozorenje, imajte na umu da je to odluka administratora foruma te da phpBB Grupa nema ništa s time.
Vrh

Kako mogu prijaviti post?
Mogućnost prijave postova daje administrator foruma.
Ukoliko je prijavljivanje postova omogućeno, kod posta kojeg želite prijaviti nalazi se dugme klik na kojeg će te provesti kroz postupak prijave posta.
Vrh

Čemu služi dugme “Pohrani” prilikom postanja/pisanja poruke(a)?
Omogućuje pohranjivanje [skice] posta/poruke, koji naknadno može biti završen i postan, a što je moguće iz korisničkog profila [Profil/Postavke] odnosno prilikom postanja [Učitaj].
Vrh

Zašto (moj) post mora biti odobren?
Administrator može donijeti odluku prema kojoj je na [određenim] forumuima potrebno odobrenje kako bi postovi bili postani ili vas je administrator pridružio korisničkoj grupi članovima koje postove treba odobriti kako bi bili objavljeni. Za detalje, kontaktirajte administratora.
Vrh

Kako mogu bumpirati temu?
Klikom na link “Bumpiraj” što će temu postaviti na vrh prve stranice foruma. Ukoliko ne vidite link, bumpiranje je ili onemogućeno ili mora proći određen vremenski period od zadnjeg postanja/bumpiranja. Temu možete bumpirati i postanjem posta, no, obratite pažnju na pravila foruma jer postoji mogućnost da je pravilima zabranjeno bumpiranje postanjem.
Vrh

Uređivanje i tipovi tema

Što je BBKod?
BBKod je specijalna implementacija HTML-a.
Mogućnost korištenja BBKoda daje administrator foruma aktiviranjem/deaktiviranjem ove opcije. Bez obzira na to što je administrator odredi, opcionalno možete (de)aktivirati korištenje BBKoda.
BBKod je sličan HTML-u u stilu; tagovi se umeću u vitičaste zagrade [i] [umjesto <i>] - što nudi veću kontrolu prikaza. Kod [tagovi] se može pisati ručno, no, ovisno o predlošku kojeg koristite, vidjet ćete da je dodavanje BBKoda postovima moguće i putem sučelja iznad prostora za post [poruku] na obrascu za pisanje postova.
Za više informacija o BBKodu pogledajte Vodič kojemu možete pristupiti sa stranice za pisanje/uređivanje postova.
Vrh

Mogu li koristiti HTML?
Ne. Većinu onoga što je moguće dobiti/prikazati korištenjem HTML-a moguće je dobiti/prikazati i korištenjem BBKoda.
Vrh

Što su smajlići?
Smajlići [Smileys/Emoticons] su male sličice koje prikazuju emocije/razmišljanja osobe [koja ih je ubacila u post, npr. :) značite smijem se, sretan/na sam, :( znači plačem, tužan/na sam...].
Smajliće u post možete ubaciti na dva načina: upisivanjem kratkog koda [ako je administrator odobrio, svaki smajlić ima svoj vlastiti kod] i/ili klikom na smajlića [smajlići se nalaze u sklopu obrasca za pisanje postova; u pravilu se vidi samo prvih 20, a ostale možete vidjeti (i ubaciti) klikom na Ostali smajlići].
Nije preporučljivo ubacivati/ubaciti puno smajlića u post jer se time gube čitljivost i preglednost.
Administrator može odrediti maksimalan dopušten broj smajlića “po” postu.
Vrh

Mogu li postati slike?
Da. Postoje dvije bitne stvari koje treba zapamtiti kod postanja slika: prvo, mnogi korisnici ne vole puno slika u postovima/porukama, i drugo, ukoliko je administrator foruma onemogućio postanje priloga, slika koju umećete mora biti dostupna na Internetu, npr. http://www.example.com/my-picture.gif [ne može postojati samo na vašem računaru - osim ako imate webserver odnosno na stranicama koje nisu dostupne javnosti, stranicama zaštićenima šiframa i sl.].
Da bi postali sliku: morate obuhvatiti URL, na kojem se slika nalazi, sa BBKod [img][/img] tago(vi)m(a).
Vrh

Što su globalne obavijesti?
Globalne obavijesti su postovi koji sadrže važne informacije, pa bi vjerovatno bilo korisno da ih pročitate čim ih uočite.
Pojavljuju se na vrhu svakog foruma i u korisničkom profilu [Profil/Postavke].
Administrator određuje ko sve ima pravo postati globalne obavijesti.
Vrh

Što su obavijesti?
Obavijesti su postovi koji sadrže važne informacije, pa bi bilo vjerovatno korisno da ih pročitate čim ih uočite.
Pojavljuju se na vrhu svake stranice foruma na kojem su postane.
Administrator određuje ko sve ima pravo postati obavijesti.
Vrh

Što je “važno”?
“Važno” su postovi koji često sadrže važne informacije, pa bi vjerovatno bilo korisno da ih pročitate čim ih uočite.
Pojavljuju se na vrhu prve stranice foruma [ispod eventualnih obavijesti] na kojem su postani.
Administrator određuje ko ih sve ima pravo postati.
Vrh

Što su zaključane teme?
Zaključane teme su teme koje je moderator/administrator zaključao.
Moguće ih je samo pregledavati [dakle, nije moguće uređivati/izbrisati... postove...]. Ankete koje se nalaze u njima [ako nisu po određenju] završavaju istog trena kada moderator/administrator zaključa temu.
Ukoliko imate dopuštenja, možete zaključavati teme koje ste pokrenuli.
Vrh

Što su ikone tema?
Mogućnost korištenja ikona tema daje administrator foruma.
Ikona teme, (bira ju autor), je sličica povezana s postom, a koja bi trebala ukazivati na sadržaj posta.
Vrh

Stepenovanje korisnika i korisničke grupe

Što su administratori?
Administratori su osobe s najvišom razinom kontrole nad cijelim forumom.
Mogu kontrolirati sve aspekte foruma [postavljanje dopuštenja, isključivanje korisnika/ca, stvaranje korisničkih grupa/moderatora, moderiranje foruma itd.], (a sve) ovisno o tome koja im je prava dodijelii glavni administrator.
Vrh

Što su moderatori/ce?
Moderatori su osobe [osoba ili (korisnička) grupa osoba] čiji je “posao” održavanje foruma.
Imaju ovlasti mijenjanja/izbrisivanja postova, zaključavanja/otključavanja/premještanja/izbrisivanja/razdvajanja tema u forumima koje održavaju.
Tu su (i) da bi spriječili korisnike od skretanja s tema/objavljivanja nedopuštenih sadržaja i sl.
Vrh

Što su korisničke grupe?
Korisničke grupe su grupe u koje administratori grupiraju korisnike.
Svaki/a korisnik/ca može pripadati većem broju grupa.
Svakoj grupi mogu biti dodijeljena individualna prava pristupa, što administratorima olakšava dodjeljivanje određenih prava određenim korisnicima [npr. proglašavanje više korisnika moderatorima foruma, pravo pristupa “privatnim” tematskim forumima itd.].
Vrh

Kako mogu postati članom korisničke grupe?
Kliknite na Korisničke grupe u korisničkom profilu [Profil/Postavke] što će vas odvesti na stranicu na kojoj ćete vidjeti korisničke grupe.
Nemaju sve grupe otvoren pristup; neke su zatvorene, neke skrivene...
Ako imate pristup korisničkoj grupi, za pristupanje kliknite na odgovarajuću naredbu [obično Pristupi grupi].
Ukoliko je grupa otvorenog tipa, automatski ćete postati članom, ukoliko je za pristupanje potrebno odobrenje, vođa grupe će odobriti/neodobriti zahtjev.
Vrh

Kako mogu postati vođa korisničke grupe?
Korisničke grupe inicijalno kreira administrator pri čemu odmah određuje i vođu grupe.
Ukoliko želite postati vođom već postojeće grupe ili, pak, (za)tražiti otvaranje nove grupe, kontaktirajte administratora [npr. privatnom porukom].
Vrh

Zašto su (neke) korisničke grupe prikazane različitim bojama?
Administrator foruma određuje boje [članova] korisničkih grupa kako bi ih bilo lakše identificirati/razlikovati.
Vrh

Što je “zadana korisnička grupa”?
Ukoliko ste članom više od jedne grupe, postavke vaše zadane grupe odnosit će se na prikaz vašeg korisničkog imena u smislu kojom će bojom te s kojim statusom biti prikazano. Administrator može odobriti promjenu zadane grupe putem korisničkog profila [Profil/Postavke].
Vrh

Što je “Tim” link?
Link koji vodi na stranicu na kojoj se nalazi lista “osoblja” foruma [popis administratora i moderatora].
Vrh

Privatne poruke

Zašto ne mogu [po]slati privatne poruke?
Tri su moguća razloga:
- ili niste registrovani/prijavljeni;
- ili je administrator onemogućio privatne poruke za cijeli forum;
- ili je administrator vama onemogućio slanje privatnih poruka.
Vrh

Kako onemogućiti pojedine korisnike da mi šalju privatne poruke?
U korisničkom profilu [Profil/Postavke], postavljanjem pravila, možete blokirati/onemogućiti korisnike da vam šalju privatne poruke.
Ukoliko dobivate neželjene privatne poruke od određenog korisnika, obavijestite administratora [koji ima ovlasti spriječiti korisnika u slanju privatnih poruka].
Vrh

Kome prijaviti spam ili uvredljive e-mailove dobivene od korisnika foruma?
E-mail obrazac foruma uključuje osiguranje koje prati korisnike koji šalju poruke. E-mailirate administratora s obavijesti o tome [priložite čitav e-mail, uključujući i zaglavlje - ono sadrži detalje o korisniku koji je poslao e-mail]. Tada administrator može poduzeti (za to predviđene) mjere.
Vrh

Prijatelji i gnjavatori

Što su liste prijatelja/gnjavatora
Liste prijatelja/gnjavatora služe “organiziranju ostalih korisnika foruma”.
Osobe koje dodate na listu prijatelja bit će izlistane u korisničkom profilu [Profil/Postavke] kako bi bez pretraživanja mogli vidjeti njihov online status te im poslati privatne poruke. Postovi i sl. tih osoba mogu biti posvijetljeni.
Postovi osoba koje dodate na listu gnjavatora bit će ako je zadano skriveni.
Vrh

Kako mogu dodati/izbrisati korisnika na/s liste prijatelja/gnjavatora?
Na dva načina:
- putem profila korisnika/ce [klikom na link dodajete korisnika na listu prijatelja/gnjavatora];
- putem korisničkog profila [Profil/Postavke] [unošenjem korisničkog imena u za to predviđeno polje].
Na isti način brišete korisnike s lista.
Vrh

Pretraživanje foruma

Kako mogu pretraživati forum?
Unošenjem termina u kućicu za pretraživanje na početnoj stranici/forumu/temi odnosno klikom na Pretraga/Napredno pretraživanje [link se nalazi na svim stranicama i vodi na formu naprednog pretraživanja].
Vrh

Zašto pretraživanje nije dalo rezultate?
Vjerojatno ste unijeli previše (uobičajenih) termina koje forum ne indeksira ili su bii previše nejasani/neodređeni. Pokušajte biti određeniji ili pokušajte s naprednim pretraživanjem.
Vrh

Zašto mi se pojavila prazna stranica?
Pretraživanje je rezultiralo s previše rezultata koje server nije mogao obraditi. Budite određeniji ili pokušajte s naprednim pretraživanjem.
Vrh

Kako mogu pretraživati korisnike?
Klikom na Članstvo, link se nalazi na svim stranicama, otvorit će se stranica, s popisom članova foruma, na kojoj se nalazi forma za pretraživanje [Pronađite korisničko ime].
Vrh

Kako mogu pronaći (sve) vlastite postove/teme?
Klikom na link Pronađite postove korisnika, koji se nalazi u korisničkom profilu [Profil/Postavke] odnosno na stranici koja prikazuje profil, možete pronaći vlastite postove, dok teme koje ste pokrenui možete pronaći naprednim pretragaom.
Vrh

Pretplata na temu i bookmarkiranje tema

Koja je razlika između bookmarkiranja teme/a i pretplate na temu/e?
Bookmarkiranje je slično bookmarkiranju stranica preglednikom. Nećete biti obaviješteni o novim postovima, ali se (kasnije) možete vratiti na temu bez traženja iste, dovoljno je kliknuti na nju na popisu bookmarkiranih tema.
Pretplatom na temu/forum omogućit ćete primanje obavijesti o novim postovima.
Vrh

Kako se mogu pretplatiti na forum/temu?
Kako bi se pretplatii na forum, prilikom pregledavanja foruma, dovoljno je kliknuti na link Pretplati se.
Kako bi se pretplatili na temu, prilikom pregledavanja teme, dovoljno je kliknuti na link Pretplati se odnosno prilikom postanja posta, upaliti opciju Obavijesti me kad odgovor bude postan.
Vrh

Kako se mogu odpretplatiti?
U korisničkom profilu [Profil/Postavke] kliknite na link Pretplate i slijedite upute.
Vrh

Prilozi

Za koje priloge je dopušteno postanje?
Administrator određuje koje priloge je dopušteno postati.
Ukoliko niste sigurni koje priloge je dopušteno postati, kontaktirajte administratora.
Vrh

Kako mogu pronaći (sve) vlastite priloge?
U korisničkom profilu [Profil/Postavke] kliknite na link Prilozi.
Vrh

phpBB3

Ko je napisao ovaj forum?
Ovaj softver [u originalnom obliku] napravljen je i objavljen od strane phpBB Grupe. Dostupan je pod GNU General Public Licence i može biti slobodno distribuiran [posjeti vezu u prethodnoj rečenici za detalje]. phpBB Grupa zadržava sva autorska prava na ovaj softver.
Vrh

Zašto X.... mogućnost nije dostupna?
Ukoliko smatrate da neka mogućnost treba biti dodana, posjetite www.phpbb.com i pogledajte što o tome phpBB Grupa ima za reći [nemoj zahtjeve za ovime postati na phpbb.com forumu, tome služi SourceForge]. Pročitajte na forumima phpBB Grupe ima li nešto o tome te ukoliko ima prati proceduru koja je tamo naznačena.
Vrh

Koga kontaktirati u vezi zloupotrebe pravnih stvari vezanih uz forum?
Kontaktirajte administratora ili moderatore foruma.
Vrh

O prijevodu

Download
...
Vrh
cron